Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do zdánlivě opuštěné chaty v horách se uchýlí parta mladých lidí, kteří si chtějí užít chvíle svobody v divočině. Netuší, že je místo pokryté sledovacími zařízeními a technickými vychytávkami. Ve sklepě narazí parta studentů na mnoho bizarních předmětů včetně starého deníku sadistické rodiny Brucknerů. Bohužel jedna ze studentek vysloví latinské zaklínadlo. Brzy se tak prázdninový pobyt v romantické chatě promění v brutální hon sadistických zombií na své kořisti a v boj o život mladých studentů... (TV Barrandov)

(více)

Videa (25)

Trailer 1

Recenze (1 580)

Algernons 

všechny recenze uživatele

Hravý a nápaditý obrat na typický americký horor a slasher. Člověk to musí brát s velkou nadsázkou, jelikož si to dělá silně srandu ze všech žánrových klišé včetně obsazení. Film má přijemný tempo, hromadu nápadů i povedených vtipů. Rukopis Josse Whedona jde cítit, ovšem občasná chytrost postav je možná až lehkým negativem výsledného projektu, kdy jsou jednotlivci v kritických situacích až moc nad věcí. Finále je také lehce překombinované a to nutně nemyslím počtem monster, ale tím jak celá zápletka absurdní. Avšak velký plus za to, že někdo měl takovýto nápad, opravdu se rozhodl provést a to dost kvalitním způsobem. Procpat tohle přes hlavouny studia musel být boj. Parádní biják pro všechny, kteří mají rádi slashery, ale jsou z jejich formule a repetice už tak trochu znuděný. Nebo je to taky ideální film na party s přáteli. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Horror dreams come true ... Upřímně - strachy u toho neumřete. Pokud ovšem nesdílíte poměrně rozšířené nesmyslné přesvědčení, že horor se musí brát smrtelně vážně, čeká vás zábava přímo královská. Ono to míchání hororu s humorem je dost ošemetná věc. Filmy, které se označují jako "hororové komedie" (Dead Snow, Beetlejuice), taky nemám zrovna dvakrát v lásce, neboť v nich většinou funguje jen ten humor - a používání hororových propriet mi pak přijde jen jako zbytečná provokace typu "mohli jsme pro vás natočit super horor, ale radši se s námi pojďte zasmát". The Cabin in the Woods je jiný případ. Nejedná se přímo o hororovou komedii, ale o horor, jehož tvůrci se nebojí film okořenit špetkou (či dvěma špetkami) humoru a nadhledu. Projevuje se to neustálým pohráváním si s nejrůznějšími klišé, náhledy "za oponu" (až uvidíte, pochopíte) a totálně ujetým a nesmírně zábavným vyvrcholením, které je naprosto masakrózní, trvá asi dvacet minut a představuje něco jako splněný sen hororového fanouška. Těžko říct, jak ho docení lidé, kteří nemají žánr příliš nakoukán, ale já u toho finále slastí vrněl a bezprostředně po zhlédnutí jsem si jej pustil znova... Že The Cabin in the Woods nebude obyčejná variace na pokažený výlet do hor, to tušili všichni, ale že nakonec není ani tím, co jsem čekal po traileru (který jsem považoval za zbytečně spoileroidní), to mě příjemně šokovalo. Fakt paráda. Prozatím nejlepší, nejoriginálnější a nejzábavnější horor roku - a nejde ho doporučit dostatečně důrazně. Více by se dalo napsat jen se spoilery... Hanba české kinodistribuci. - "The evil is defeated. Now Kiko's soul will live in the happy frog!" - "Fuuuuuck you! Fuck you! Fuck you! Fuck you! Fuck you! Fuck you!" :-D :-D :-D Horror movie of the year ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ufffffffffffff. Plnotučná žánrová haluz, ktorá sa ničoho nebojí. Finálne rozuzlenie obrovským očakávaniam nedostojí, ale za ten pocit, že sa celý film pýtate "WTF? Čo to má znamenať?!" to stojí a záver je rozhodne zábavný a masakrálny (s geniálnym cameom). Navyše to celé stále funguje ako dobrý horor, hoci sa to od "remaku Evil Dead" presunie až k totálne neočakávanému... no, to by už bol spoiler. :) ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Drew Goddard, Joss Whedon | Hudba: David Julyan | Produkcia: Joss Whedon | Distribúcia: Lionsgate | Štúdio: Mutant Enemy Productions | Rozpočet: 30 miliónov $ | Tržby: 65,902,967 $ || Nebyť Hemswortha na listine obsadenia, určite sa k tomu nedostanem. Teraz za sebou mám ďaľší mega úlet, ktorý mi k prežitiu nechýbal. Podpriemerné to ale nie je, pretože koniec s epickou bitkou v mátrixovskej predsieni s výťahmi je výborná. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

A Whedon skóruje tento rok podruhé a znovu splněným vlhkým snem všech fanoušků, tentokrát ovšem ne komiksových, ale hororových. Něco tak šíleného, ale přitom do puntíku podloženého a propracovaného, s asi miliardou pomrkávání (možná pro zrychlení procesu používali cibuli nebo možná proto to trvalo dostat do distribuce tak dlouho), vyvrácením za..ojetých kolejí (a když se dívám na stav hororu, je to opravdu tak), bořením klišé a všeho, co někdo někdy vynalezl a vytvořením zcela nového typu filmu - fanouškovské nirvány. První hodina jakž takž drží typickou zápletku, až na to, že není vůbec typická (pochopíte), rejža si hraje s divokými prostřihy (a to vlastně už od úplného úvodu), které vystřelují některé scény až do atmosféry planety Absurd-1, nechybí však ani pravděpodobně vůbec nejvíce sexy scéna, jakou jsem kdy v hororu viděl, samozřejmě zase bezchybně obrácena naruby. No a pak příjde závěrečná půlhodinka/dvacetiminutovka a to už jste zcela pod vlivem, v extázi, zavalující vaše smysly tím nejlepším, co tu tento rok zatím bylo. Obrovsky originální, úžasně geekovské a šíleně odvyprávěné. Kéž by mohl být druhý díl, ačkoliv chápu, že po odhalení karet by to už vůbec nemuselo vyjít. Ale... Lepší, zábavnější, originálnější, nadsazenější, větší a natřískanější film/horor už jen tak neuvidíme. A to trochu kazí moji nesmírnou radost. Radost, že se občas stále najde něco nového, nebo alespoň zcela jiného. "Let's get this party started!" Znovu. PS: Jasný adept na film roku. Nikdy bych neřekl, že to jednou bude i horor. Ačkoliv, jak jsem napsal, film je tak všeobsažný a hranice překračující, že jednoduché zařazení do žánru tu podle mne není zcela košer. PPS: Nechápu lidi, kteří filmu vytýkají, že není dostatečně hororový.. Ale come on!! Když se chcete opravdu bát, vyhledáte si přece zcela jiný druh hororu. Whedon umí točit strašně zábavné filmy (myšleno jak ve smyslu "pobavit", tak ve smyslu "nenudit se") a že mu to po Avengers vyšlo znovu, jsem už napsal nahoře. Jen ten závěr tentokrát přidal ještě několikanásobný orgasmus ()

Galerie (369)

Zajímavosti (26)

  • Původní premiéra měla být v roce 2010, rok po dokončení natáčení, ale studio trvalo na převedení filmu do 3D, a to i navzdory námitkám režiséra Drewa Goddarda a scenáristy Josse Whedona. Nakonec plán ztroskotal a film byl uveden pouze ve 2D. (S.U.E.S.)
  • Jazyk vlčej hlavy bol vyrobený zo silikónu a bol odnímateľný. (misterz)

Související novinky

Hemsworth, Bridges a hotelové trápení

Hemsworth, Bridges a hotelové trápení

25.08.2017

Scenárista Drew Goddard (Monstrum, Světová válka Z) natočil Chatu v lesích a od té doby už se za kameru nedostal. Režii Marťana totiž předal Ridleymu Scottovi poté, co se rozhodl věnovat čas… (více)

Kdo natočí nového Spider-Mana?

Kdo natočí nového Spider-Mana?

03.03.2015

Studia Sony a Marvel se budou podílet na vzniku zbrusu nového Spider-Mana. Andrew Garfield se odebral za Tobeym Maguirem do pavoučího důchodu a na jeho místo nastoupí nová tvář, která ztvární buď… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Thor se akce neleká

Thor se akce neleká

01.07.2011

Chris Hemsworth nás jako komiksový Thor přesvědčil. Není důvod nevyhlížet urostlého sympaťáka i v jeho dalších rolích. Už má dotočený horor Cabin in the Woods (scénář Joss Whedon), remake… (více)

Reklama

Reklama