Reklama

Reklama

Hra na vraha

všechny plakáty
Trailer

Parta studentů slaví konec studií v odlehlém prázdninovém domě. Bujarou zábavu však razantně ukončí přítomnost sadistického psychopata, který je zatáhne do dobře promyšlené smrtící soutěže. Pravidla jsou jednoduchá - kdo chce přežít, musí zabít ty ostatní. Kamarády i páry čeká zkouška důvěry. Vztahy se začínají rozpadat, napětí roste a naděje na přežití slábne. Domů se dostane jen jeden. Kdo přežije? Někteří budou bojovat pro lásku, někteří pro přežití, ale všichni se změní. Protože hluboko uvnitř jsme všichni zabijáci... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (109)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Což o to, šoupnout osm kamárádů na prázdninovou chatu a nechat je, aby se tam pod dohledem vyšinutého psychopata navzájem povraždili, není vůbec špatný nápad. Vlastně je to velice dobrý nápad, s nímž mohl nějaký šikovný scenárista udělat hotové divy. Bylo by třeba jen pořádně zapracovat na psychologii postav a nervák by byl na světě. No bohužel scenárista Kill Theory nejspíš zas až takovým talentem neoplývá (na druhou stranu, úplný břídil to také nebude), takže jsme se dočkali jen poměrně zábavného slasheru, který nevystraší, nepřekvapí a ani nezhnusí brutalitou, ale nudit se u něj dost dobře nelze. Po zhlédnutí bych mohl být relativně víc než spokojený, ale představa drsného psychologického hororu, který se byl býval mohl jmenovat stejně, mou spokojenost mírně nahlodává. I přesto ale hodnotím silnějšími třemi hvězdami. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vážení uživatelé co zde měníte body, hodnotíte filmy které jste nikdy neviděli nebo jinak kurvíte tuhle databázi, měl bych pro vás pozvánku do jednoho odlehlého prázdninového domu. Zahráli bychom si spolu takovou jednu báječnou hru. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ja len viem, že von išli dvaja a vrátil sa jeden.“ Strach a hrôza, ale nie preto, že by to bolo napínavé, ale preto, aké je to zlé. Našťastie to má len 85 minút, ale už tie sa javia ako dvakrát po sebe pustený STALKER, zakopnutý režisérskou verziou PÁNA PRSTEŇOV: NÁVRATU KRÁĽA. Chápem, že pravidlá slasheru sú pravidlá slasheru, ale aj klišé sa dá sfilmovať vynikajúco (Cravenova NOČNÁ MORA V ELM STREET, Cunninghamov PIATOK TRINÁSTEHO, HALLOWEEN: H20, VRESKOT, VRESKOT 2). HRA NA VRAHA (nemýliť s filmom s Jamie Lee Curtisovou z 80. rokov 20. storočia) bohužiaľ vynikajúco spracovaná nie je. Ani omylom. Nič som o nej dopredu nevedel, takže pri úvodnej bizarnej zmienke o „choromyseľnom horolezcovi“ (!) som sa začal tešiť na to, ako ujde z blázinca a začne v horách vyvražďovať amatérskych horolezcov. Dej však zostal zaseknutý v nudnom šerom dome. Logika postáv ma otravovala už pred prvou vraždou, ako keby film nakrúcali a následne strihali nafetovaní osemnásťroční hlupáci. Postavy v jednej chvíli kričia „Musíme ísť von!“, následne sa dohodnú, že von radšej nepôjdu, aby následne IŠLI VON, jedna postava umrela, postavy sa v dome zabarikádujú, o 10 minút neskôr ZASA kričia „Musíme ísť von!“, na čo sa s ďalšími postavami dohodnú, že to nie je najrozumnejší nápad. Tak teda čo, ako, von, dnu? K tomu úplne (ale fakt že úplne) nezaujímavé postavy, neznesiteľní „herci“, nudné vražedné scény, nulová výprava, slabý vrah, scenár, ktorý by som vedel napísať asi aj ja. Fakt slabota, tých 20% je ešte veľa. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Už od začátku jsem měl pocit, že film bude hodně špatný a taky jsem se vůbec nemýlil. První věc, která se mě dost nelíbila je nesympatické obsazení a katastrofální herecké výkony, kterým dodává šťávu naprosto ubohé dialogy. V okamžiku, kdy nám vrah nalajnuje hlavní dějovou linii, tak v tom momentě začíná hra o komedii. Jestli se tvůrci snažili nás šokovat, tak jejich práce se rovná bodu nula, jelikož psychologie postav a dramatičnost vůbec nefunguje. Naprosto předvídatelný děj, nelogické a spíše úsměvné chování postav, vraždy nezajímavé a tak mé hodnocení vychází na 0,5 hvězdičky…. ()

petero

všechny recenze uživatele

AFTER DARK HORRORFEST 4 (Dread, The Final, The Graves, Kill Theory, Lake Mungo, The Reeds, Hidden, ZMD: Zombies of Mass Destruction) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dům na samotě, mladé maso určené na sekanou a tajemný psychopat, co se rozhodne dát jednomu z omladiny šanci. Protože nejsou osmdesátá léta, tak sex jen v náznacích a ta nejobdařenější prsa ven nedá. Naštěstí zůstává pár krvavých mordíků, byť podříznutí je jen přes TV, ale tyč v oku není úplně špatná. Samozřejmě se mohlo jít více na dřeň, což se snaží zachránit past....na lidi? Každopádně přežije jen jeden. Adepty jsou především zmetek Brent, blbá blondýna a hysterický Freddy. Tedy Freddy dá psychicky zabrat téměř všem. No a jak se osazenstvo zmenšuje, divák horečně tipuje a ze všech se postupně stávají hajzlové, co jsou zbylým ochotni podřezat krky. Krátké, slasherově standardní a v poslední třetině rychlé. 3,5* ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Atmosféra 8/10 Prostředí 8/10/// PLUS: zajímavý děj, který nenudí, postupná "vyvražďovačka" je to co od hororu očekávám (žádné zbytečné vykecávání nebo vymýšlení scénáristických nesmyslů), slušná atmosféra, herci hrají celkem přesvědčivě, jen někteří z nich ale vydrží hrát až do konce :-) MÍNUS: když se nad tím tak zamyslím (což jsem dělat raději neměl), tak mi příjde že se postavy mohly zachovat stokrát jinak, než tak jak se zachovali, sice si asi mysleli že všichni přežijí, ale asi by se jim vyplatilo trochu víc zariskovat./// Shrnutí: Největším nepřítelem (zápornou postavou), která způsobí smrt většiny zůčastněných je strach. Jejich strach. Což je přes element v podobě vraha (který tu je jen aby ten strach vyvolal) docela zajímavý prvek filmu. I díky tomu jsem se nenudil, takže film mohu doporučit./// Celkem 72%/// ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Z pravděpodobně zamýšlené psychologické řezby se vyklubal přinejlepším průměrný teen slasher v domě u jezera. Filmek je naštěstí kraťoučký, takže se dá bez problémů sjet, ale rozhodně neočkávejte něco extra dobrého nebo originálního. 55% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Priemerný slasher o partii študentov, ktorá sa dostane do rúk psychopatovi. Ten na ich smolu dostal práve chuť na štúdium sociológie a psychológie na tému - Vrah je v každom z nás. A tak si to chce otestovať v praxi. Musím uznať, pár scénok tejto psychologickej hry sa celkom vydarilo, obrazne i koncepčne, ale častejšie to bolo v akejsi šedivej rovine - nemastné, neslané a s približujúcim sa záverom so sklonom k rutine. Neohúrilo ale ani neurazilo, na zabitie nudy pri telke fajnová hororová jednohubka. 60/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zajímavý horor o partě 8 mladých lidí, kteří si vyrazí zapařit na chatu, než se jim do cesty postaví horolezec-psychopat, který po jednom nepovedeném skalním výstupu zavinil smrt tří lidí, ale posledních pár let tráví v psychiatrické léčebně, napsala scenáristka Kelly Palmer a do sympatického (ale stereotypního) žánru teenage vyvražďovaček vnesla prvky psychologické drobnokresby postav. Sice ne nijak výrazně a dokonale, ale i snaha se cení. Po totálním nudném představovacím úvodu se film rozjíždí v okamžiku, kdy působivý psychopat suše partě po mobilu sdělí, že je již delší dobu sleduje a že se musí do šesté hodiny ranní mezi sebou pozabíjet, až zbude poslední, kterého pustí na svobodu, ale v opačném případě je pozabíjí sám a jakákoliv snaha o únik je marná. Sice to trochu zavání parodií, ale z omylu nás hned vyvede režisér Chris Moore, který něco takového odmítá připustit a servíruje solidně krvavou brutalitku s neprůhledným scénářem vystavěným tak, aby nebylo možné nikomu fandit, ale o největší sympatie si stejně říká psychopat v podání Kevina Gage, kterému až do samotného závěru není vidět do tváře. Z hereckého hlediska je to vůbec solidní a rovněž zaujme psychopatický Brent Teddyho Dunna, něžné pohlaví je zde zastoupeno třeba Taryn Manning nebo Agnes Bruckner, která je v hororovém žánru jako doma. Snímku docela ublížil jeho český distribuční název, protože ten anglický "Teorie zabití", vysvětluje ironický závěr filmu. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Nudný slasher, předvídatelný v každé vteřině, které se lehce inspiroval Battle Royale a Saw... Bohužel špatně... Příběh je standardně pitomý, ale to bych tvůrcům zrovna u tohoto žánru nijak nevyčítal, to že jsou postavy jeden nesympatický a pitomý kretén vedle druhého už ano... Solidní porce krve, nenápadité vraždy a s minimem atmosféry... Nudil jsem se... ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Človeku stačí jeden pohľad na názov a obsah filmu, a hneď mu je jasné, že dorastenci si na chatke budú užívať trošku inú zábavu, ako pôvodne plánovali. Škoda len toho totálne prevareného nápadu, lebo scenárista sa s dorastom nesral a nechal ich pekne jedného za druhým miznúť zo sveta, ako drevo v rozpálenej peci. Taktiež tvrdenie „Priateľ je človek, ktorý vždy stojí pri mne, ktorý má ma rád a na ktorého sa môžem spoľahnúť“, dostáva značné trhliny. Ináč len ďalší slasher do počtu. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Promě osobně překvapení, poslední dobou jsem jsem vídal průměrné až podprůměrné filmy a ted když jsem četl o čem je tenhle film jsem si řekl "Ty vole zase blbost". Teda pochopte mě ona to blbost je co se třeba příběhu týče, ale já se celkem bavil, je sice i pravda to že konec bych vyměnil protože byl jednoduše pitomej, a i herci nebyly nějak věrohodní ale prostě jsem se konečně po dlouhý době bavil. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Otřepaný motiv, který měl být zřejmě podán originálně a neotřele .. banda výrostků určených k porážce se potkává se svým osudem v podobě šílence, který se rozhodl s nimi hrát hru Zabij nebo budeš zabit a tímhle bohužel končí veškerá inovace a tak se před námi odvíjí tuctový příběh skupinky uřvaných děcek s šablonovitými charaktery, která se nevynalézavě ztenčuje a vy od začátku tušíte, kdo asi tak zůstane poslední...nechci spoilerovat, ale ano, přesně tihle to budou...Hra na vraha je prostě ničím nevynikající tuctový slasher. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod sluncem, jak se dalo čekat. GodComplex má ve svém komentáři úplnou pravdu jak co se týče vykrádání jiných filmů a omílání otřepaných klišé, tak částečně i v hodnocení castingu. Proč částečně? Holky se mi totiž celkem líbily, ale jinak si v ničem nezadaly se svými partnery - až na jednu čestnou výjimku sebrankou sobeckých kriplů v čele s "pánem domu". Pointa je celkem slušná, ale to je tak vše, slabší průměr. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Miluji téma zabij nebo budeš zabit a je jedno v jakém žánru. ( Až na porno, tam by to bylo : Osoulož nebo budeš osouložen a tohle já vážně nemusím). Parta kamarádů je v domě uvězněna psychoušem. Mají čas do 6 rána, aby se navzájem pozabíjeli a přežil jen jeden. Není kam utéct, všude jsou pasti a není radno neuposlechnout věznitele. Kdo uteče, zemře. Napětí a stres roste a postupem času se z lidí stávají buď hyeny nebo chudáci. Od 20. minuty film roztáčí své pekelné obrátky a nepoleví až dokonce. Opět mě film nenudil a já si tak užíval postupnou likvidaci dětí. Naprosto famózní. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že to ve mě nevzbudilo absolutně žádné emoce. Ani trochu jsem se nebál, napětí také necitíl, žádný s charakterů nebyl tak sympatický, abych mu fandil. Na druhou stranu mi to rychle utelko a ani chvíli jsem se nenudil. 65% BTW sice to není moc k věci, ale moc mě pobavil komentář Enšpígla. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se na tento film těšil, protože slashery mám rád, ale opět odcházím s pocitem zklamání. Jde jen o průměrný snímek toho žánru a musím říct, že kromě několika zajímavých scén a špetky gore efektů jsem tu nenašel nic na co bych se musel podívat znovu. Světlých okamžiků je tu opravdu jen velmi málo a ani ty nebyly nic světoborného. Až do konce jsem vůbec netušil, kdo by to mohl z nich přežít, protože mé oblíbené postavy průběžně umíraly a úplné vyústění zápletky, proč si vrah vyhlédl právě tyto lidi jsem tušil skoro už od začátku,. Pokud budete pozorní, tak na to do prvních patnácti minut přijdete sami. Indicií lze nalézt hned několik. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Mierne nadpriemerná puberťácka chatová killovačka, pokúšajúca sa o udivujúci záver, pripomínajúca miniatúrny interiérový Battle Royale. Nenadchlo, no ani neurazilo... ()

Reklama

Reklama