Reklama

Reklama

Ted a spol.

(seriál)
USA, (2009–2010), 9 h 4 min (Minutáž: 20–21 min)

Tvůrci:

Victor Fresco

Hrají:

Jay Harrington, Portia de Rossi, Andrea Anders, Jonathan Slavin, Malcolm Barrett, Isabella Acres, Rizwan Manji, Maz Jobrani, Geoff Pierson (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Společnost Veridian Dynamics dělá prostě všechno. Ted Crisp je vedoucím výzkumného a vývojového oddělení a svojí práci miluje. Se svým týmem vyrábějí všechno, co po nich chce šéfka Veronica. A proto můžeme slýchat hlášky jako: "Potřebujeme vyzbrojit dýni" ... "Potřebujeme myš, která odolá teplotám do 195 stupňů." Ted se při tom všem ještě snaží zůstat etický, v čemž mu pomáhá dceruška Rose a přitažlivá kolegyně Linda. (Swarley7)

(více)

Recenze (69)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Proč jsou nám odpírány skutečně kvalitní seriály, a jsme ze strany našich televizních stanic zásobováni podobnými produkty jako je tento, to je mi Teda záhadou hodnou kreativního intelektu někdejšího Ředitele doktora Železného nebo současného Ředitele Zeměkoule, profesora Klause. V čem je problém? V tom, že Teda nemůžete mít rádi. To Dextera nebo House taky ne, ale ti jsou originální, a jejich postavám můžete věřit, že "to s vámi myslí upřímně". Ted nikoliv, a jeho banda se do praktik korporátního zmrdismu strefuje jen tak naoko, asi jako když se v TRONovi pár minut vedou řeči o tom, jak jsou ty velké softwarové společnosti VV (vyčůrané a vydřidušské). Ted a spol. představují ryzí průměr mezi komediálními seriály, a jako takový není nijak zvlášť vtipný ani originální. Z lidských úchylek si dělá daleko lépe srandu David E. Kelley, což mě přivádí k myšlence, že ačkoliv je Portia de Rossi stále hodna pomazlení, její za každou cenu cynická a chladná ředitelka je nesnesitelná právě tak jak tomu není u Gregoryho House. Dva tři díly zkrátka stačí, a jak tu kdosi poznamenal, "Lennyho" (jeden z dvojice vědců v úlohách podobných Lennymu a Carlovi ze Simpsonů) ječení není vtipné už ani podruhé. Diváci se se mnou sice v mém příkrém odsudku neshodli, ale nakonec se dvě série - a to ještě podle moderního vzoru jen třináctidílné - ukázaly jako maximum, co se dalo z téhle hroudy vytěžit. Pokud bych se nechal opít tím atakem na amorálnost byznysu, byl bych ochoten jít na 60%. Tak dejme tomu... ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Milý úsměvný seriál o jedné bláznivé firmě. Jen tři hvězdy? Pročpak? Hlavní postava (Ted) je dost nevýrazná a taky nepříliš vtipná, jeho nevyřčené milostné city s kolegyní (Andrea Anders) vůbec netáhnou (nicméně ona sama jako postava vtipná je), a komická dvojka vědců á la Lenny & Carl (Lem a Phil) se strašně rychle okouká (hlavně to ječení už není vtipné ani napodruhé, natož napodesáté). Hlavní hvězdou je tedy Tedova šéfka Veronica (brilantní Portia de Rossi), která si standartně vychutnává roli dokonale ledové krásky sršící vtipem. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Veridian Dynamics. Urobiť správnu vec je dôležité. Čo to znamená v obchodnej sfére? Nemáme tušenie, vieme ale, čo je nesprávne. Vlastne nie, nevieme, pretože sme úspešná spoločnosť a nie nejaký nudný profesor etiky. Veridian Dynamics. Správne a nesprávne. Niečo to znamená, len nevieme čo. Pracovať v podobnej firme, ktorá sa zaoberá vývojom čo najabsurdnejšej technológie môže byť zábava. Veronicy, sarkazmom sršiacej šéfky sa síce kadekto bojí ale Teda, vedúceho oddelenia výskumu má zase rád každý. (až na stredný manažment) S nerozlučnou dvojicou vynálezcov, Philom a Lemom a hlavnou testerkou produktov, Lindou naviac tvoria zohratý tím, pre ktorých je profesionalita to hlavné a ktorý zásadne nemieša svoj súkromný život s pracovným ani nič podobné... predchádzajúcu vetu radšej berte s rezervou. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Dělat bych tam sice nechtěla (to nejspíš nikdo), ale pozorovat ty cvoky z uctivé vzdálenosti rozhodně neuškodí a co víc, občas se člověk i příjemně pobaví. Veronica rulez. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Tom Riddle už podstatné shrnul. Jen doplním - pro mě celkem zábavné, no spíš úsměvné, protože se mi u 1. řady jen párkrát stalo, že bych se nahlas zasmál; ale určitě jde o nadprůměr. Stylem mi připomíná Kancl (hrozná nuda!), takže jsem ze začátku trochu trpěl. Na tenhle seriál jsem se začal dívat jednak na doporučení a taky kvůli ženskému obsazení - Portia de Rossi a Andrea Anders. Všechny herce zde jednoznačně zastiňuje Portia de Rossi (z Ally McBeal), to ona tvoří většinu zábavy. Myšlení její postavy mi lehce připomíná Sheldona z Big Bangu (jen pro přiblížení). 70% # prozatím nejlepší díl: 2x11 ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý si dal za úkol parodovať fungovanie nadnárodných spoločností. Tiež nezabúda na vzťahy nadriadený, podriadený. Ako to už býva, jedna postava vyčnieva. Tu je to jednoznačne šéfka Veronica. No a čo Ted? Tak ten plní funkciu akéhosi diváckeho sprievodcu. Je najmenej výrazný, ale zároveň by to bez neho nefungovalo. Teda taká významne nevýznamná kancelárska krysa. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

"I guess that makes me... vulnerable?", "Thank you...? Yes", "You were alergic to my parfume" :) Ze tento komentar nedava zmysel? Nemate za co! :P ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Po konci první řady pro mě jeden z nejlepších seriálů co jsem viděl během téhle sezony. Humor mi naprosto seděl, postava Veronicy je naprosto skvělá (a řekla "frak") no už se těším na další řadu (nejlépe se stejným počtem epizod), pokud bude. Edit: Jsem si myslel, že první řada skončila sedmou epizodou, proto jsem byl docela překvapenej, když jsem narazil na další epizody. Přesto seriál rozhodně neubral na humoru a je to rozhodně koukatelný a te´d oficiálně tedy můžu prohlásit, že se těším na druhou řadu. Nejlepší epizoda: 1x12 - Jabberwocky ()

sta 

všechny recenze uživatele

no, tohle asi může plně docenit jen člověk pracující ve větší firmě... ono to totiž je totálně přesný ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Ve Veridian Dynamics bych chtěl pracovat. Chtěl bych vyrábět z dýně zbraně nebo experimentovat z počítačovou či živou myší, která musí vydržet 195 stupňů, ale nechtěl bych být upjatým týpkem jako je Ted. Gagy jsou tady průměrné a celkově to tady má hodnocení, které sedí. 70% ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobrá pokoukaná. Sympatičtí herci. Vědecké prostředí, prostředí managementu, rodinné prostředí. Humor s vážnou tváří. ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Fascinující.......Ti kteří tento PRODUKT prostě (ne)sežvejkali, budou věčně brblat, že je tam málo tohohle a támtoho zase víc než dost a že výrobce zapomněl na ono.....Tak to prostě je. Čím víc mumláte a vzdorujete, tím víc a dřív Vás to semele a donutí si PRODUKT aplikovat znova a opakovaně....čím víc ho konzumujete tím víc brbláte...a kušníte.......a stáváte se otravou a vyžíračem energie všech okolo Vás. Tato pitoresktně šablonovitá taškařice, je skvěle fungující příklad nefunkční logiky ve funkcionalistice konzumní doby postfašistické.......a navíc nebývale absurdní humor s absolutním anti hrdinou v podání J. Harringtona(dabing v podání J. Ženského je vážně na pobodání verzatilkou v oblasti třísel) vykouzlí úsměv nejen na tváři, ale i naduši. Na mou duši. Vážně zábava. ()

Reklama

Reklama