Reklama

Reklama

Mary a Max

Trailer

Obsahy(1)

Dvě rozdílné povahy, dva rozdílné osudy a půlka světa spojuje tento animovaný příběh, který vypráví o přátelství dvou zcela odlišných lidí, kteří se znají jen prostřednictvím svých dopisů. Mary Daisy Dinkle, baculaté osmileté holčičky žijící na předměstí australského Melbourne a Maxe Horowitze, velmi obézního čtyřiačtyřicetiletého Žida žijícího v pulsujícím New Yorku, trpícího Aspergerovým syndromem. Film sleduje Maryino dospívání a Maxův přechod ze středního k pozdnímu věku a objevuje mezi nimi silné pouto, které překoná o hodně víc než obvyklé kamarádské vzestupy a pády. Mary a Max nás vedou cestou neobyčejného přátelství, které musí čelit autismu, taxidermii, psychiatrii, alkoholismu, obezitě, kleptománii, sexuálním rozdílům, důvěře, kopulujícím psům, náboženským rozdílům, agorafobii a mnoha dalším životním překvapením. Celovečerní animovaný film MARY A MAX byl poprvé uveden na filmovém festivalu Sundance v roce 2009. Tento film autora a režiséra Adama Elliota produkovala Melanie Coombs a postavičky namluvili Toni Collette (Mary), Philip Seymour Hoffman (Max), Barry Humphries (Vypravěč) a Eric Bana (Damien). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (936)

Emo-haunter 

všechny recenze uživatele

Adam Elliot natočil naprosto originální loutkový film, ve kterém divákovi naservíroval pravdivou skutečnost celého světa, který umí být někdy fakt hnusný. Aneb jak bylo řečeno ve filmu, to, že nevidíme na někom úsměv na tváři ještě neznamená, že se ve své hlavě skutečně neusmíváme. A já jsem to při tomto filmu tak doopravdy také měl. Smát jsem se doopravdy navenek nemohl, vevnitř jsem se ovšem úsměvu místy ubránit nemohl. Ach, to přátelství. Příbuzné máme od Pána Boha, přátele si ale díky bohu můžeme vybrat sami :). Velký klobouk dolů panu Elliotovi :) ! ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak bych na to reagoval jako dítě, ale takhle můžu asi říct, že jde o jeden z nejlepších animáků, co jsem viděl. Krásně se v něm snoubí deprese a smutek s nadějí a humorem, animace je unikátní a skvěle se hodí k obsahu... jo a moc se mi líbila hudba. 9/10 ()

Phillo 

všechny recenze uživatele

Nápad za nápadom, minúta za minútou a je po tom. Vodopád originality zavŕšený najlepšie ako sa dalo. Animovaný klenot, ktorý ako nenápadne príde, s takou silou odíde. Asi to nechcem vidieť znovu, ale napriek tomu som si to užil. A už teraz mi to chýba. ()

Furmi 

všechny recenze uživatele

Roprávočka pre staršie publikum. Dlhšiu dobu ma nič tak krásne na záver nedojalo ako práve Mary and Max. Nádherný, pravdivý príbeh, anekdotický a s podtónom suchého, čierneho humoru. Výhrady mám k animácii ktorá ma veľmi nechytila a dosť naťahovanému a rozvláčnemu deju. Film by na 5* zabodoval ako nejaký kratkometrážňak max. do 50min. Takto len 4 i keď vytknúť môžem len málo čo. 78% ()

punk_zero 

všechny recenze uživatele

Niekedy mi to pripadalo ako na "nuda pláži" , niekedy ma to rozosmialo. Pekne na konci dopadla. Animovaný film plný "optimizmu" hah :D ()

bellicek 

všechny recenze uživatele

Hrající na city, ale... tak krásně a smutně. (v druhé polovině mi přišlo, že se příběh nevyvíjí a jen pateticky stojí na místě a jen uměle ždímá hlavní hrdiny o city) ()

Atheas 

všechny recenze uživatele

Kdopak by tomu věřil. Dva smutní lidé ve velmi prostém vyprávění, kde vytvoří opravdu elegantní příběh. Jen mi tam něco chybělo. ()

PPalmer 

všechny recenze uživatele

„Vítejte v Mount Waverley, nejčistším městě roku 1972.“ - Kdo by to řekl, že z kombinace melancholie, morbidity a hromady zatraceně dobrýho humoru vznikne naprosto famózní dílko. Animák, jenž zaujme svým neotřelým atraktivním ztvárněním, nádhernou hudbou (i když ne vlastní) a duchaplným obsahem. Velmi dobrý český dabing se vyrovná verzi v původním znění. A teď musím zkusit tu čokoládu v rohlíku… ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Pěkná plastelínová grafika, vypadá to jako povídkový příběh pro malé děti. Ale nenechte se zmást, ve skutečnosti to je filmeček pro dospělé. Je to smutné chvílemi až depresivní, vážné ale hlavně ze života. I přes svou vážnost má film hodně povedených vtípků. ()

JK-Stinger 

všechny recenze uživatele

Moc hezky vyprávěný, neotřelý a zajímavý příběh spojený s unikátní animací. Sice moc na tyto typy filmu nejsem, ale tady jsem udělal vyjímku a jsem za to docela rád, spokojenost byla na místě. ()

thunnus 

všechny recenze uživatele

Překrásný příběh o dvou zcela odlišných človíčcích, mezi kterými se vytvoří celoživotní přátelství, hodnota, na kterou se v poslední uspěchané době, kdy každý jiného jen podezírá z lží a úkladů, tak nebezpečně zapomíná . Už dlouho se mi nestalo, že bych na konci filmu brečel. Tady se přiznám, že ano a nevím, jestli to bylo tím, že film byl tak lidský, ale možná i proto, že byl podle skutečných událostí, což v tomto případě zahřeje na srdci nejvíce. ()

hnkflknk 

všechny recenze uživatele

5* za jedinecnost. Na me krapet depresivni, i kdyz takhle to na me pusobi pravdepodobne kvuli tomu, ze asi tak 5 minut po shlednuti, se na koleji, kde bydlim, zabil jeden kluk vyskokem z okna. ()

Bukk 

všechny recenze uživatele

Všechno co může ve filmu s takovým tématem zaznít zaznělo a nám nezbývá doufat, že animované filmy opět objeví, jak mocné mohou být a vrátí se ke starým hodnotám. ()

Související novinky

Reklama

Reklama