Reklama

Reklama

Mary a Max

Trailer

Obsahy(1)

Dvě rozdílné povahy, dva rozdílné osudy a půlka světa spojuje tento animovaný příběh, který vypráví o přátelství dvou zcela odlišných lidí, kteří se znají jen prostřednictvím svých dopisů. Mary Daisy Dinkle, baculaté osmileté holčičky žijící na předměstí australského Melbourne a Maxe Horowitze, velmi obézního čtyřiačtyřicetiletého Žida žijícího v pulsujícím New Yorku, trpícího Aspergerovým syndromem. Film sleduje Maryino dospívání a Maxův přechod ze středního k pozdnímu věku a objevuje mezi nimi silné pouto, které překoná o hodně víc než obvyklé kamarádské vzestupy a pády. Mary a Max nás vedou cestou neobyčejného přátelství, které musí čelit autismu, taxidermii, psychiatrii, alkoholismu, obezitě, kleptománii, sexuálním rozdílům, důvěře, kopulujícím psům, náboženským rozdílům, agorafobii a mnoha dalším životním překvapením. Celovečerní animovaný film MARY A MAX byl poprvé uveden na filmovém festivalu Sundance v roce 2009. Tento film autora a režiséra Adama Elliota produkovala Melanie Coombs a postavičky namluvili Toni Collette (Mary), Philip Seymour Hoffman (Max), Barry Humphries (Vypravěč) a Eric Bana (Damien). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (937)

jafuska 

všechny recenze uživatele

hodně zvláštní animovaný film nejen pro děti, myslím si, že děti některým výrazům v tomto filmu neporozumí, ale přesto je to pro ně určitě vhodné, dobře se na to koukalo, hodně pravd bylo v tomto filmu, takže jsem mile překvapená, konečně po dlouhé době, film který měl svou duši a děj ()

Pochtli 

všechny recenze uživatele

Drobet jsem netušil do čeho jdu a nakonec se z toho vyklube filmeček na zamyšlení, zkombinovaný se zvláštní animací a se slušnou porcí černého humoru. ()

Melpomene 

všechny recenze uživatele

melancholická a zároveň vtipná rozprávka bez dialógov a len s listovou komunikáciou dvoch najlepších priateľov, ktorých spojila náhoda. čarovné postavičky ako aj čarovný animák ()

Black3R 

všechny recenze uživatele

Pekné, jednoduché, výstižné, s jednoduchou myšlienkou - ako žiť tak aby bol človek so sebou spokojný. Aj keď sa o to pokúšali, nikdy to nebolo ono. A má veľmi pohľadnú grafiku :-D .... 100% ()

Queendom 

všechny recenze uživatele

Kdybych nejdřív neviděla Harvieho Krumpeta, ze kterýho se stal můj soukromej kult, naložila bych Mary a Maxovi určitě pět hvězdiček. Takhle ale nemůžu, páč Mary s Maxem jsou jenom slabší odvar z Harvieho nadupaný dvacetiminutovky. ()

monikka87 

všechny recenze uživatele

Výtvarné spracovanie sa mi veľmi páčilo, dialógy a horkosladký humor sa tiež podarili. Mary a Max si ma na začiatku získali, v priebehu filmu sa pohrávali s mojimi emóciami, aby ma nakoniec poslali až na dno. Film je to rozhodne silný, no raz stačilo... som dosť otrlý divák, ale nečakala som, že práve toto bude jeden z najdepresívnejších filmov, aké som videla. ()

Aintcha 

všechny recenze uživatele

Krásná ukázka toho, jak si lidé mohou rozumět i přes to, jak jsou odlišní (a nejen věkově jak tomu je v tomto případě) a jak daleko od sebe bydlí, a i přes to, že každý má v životě jiné problémy a každý žije jiný život. V dnešní době bych tento film přirovnala asi k internetu a k chatu, kde si lidé píší a kamarádí se, i přes to, že se vůbec neznají. Nikdo neví, s kým si ve skutečnosti píše a jaký ten druhý je v normálním životě a jaké má problémy. I přesto si mnohdy tito lidé rozumí více, než by si rozuměli, kdyby se potkali v normálním životě. ()

frxXx 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé, pochmúrne, veselé, jedinečné, graficky pekné, dejovo jednoduchšie dielo.V ktorom sa prostredníctvom listov dvoch ľudí, dozvedáme o ich zvláštnych životoch, drobných bizarných postrehoch, myšlienkach,netradičných problémoch. 80-85% ()

boombang 

všechny recenze uživatele

Skvostné a dojemné. I když jsem chvílemi zapomínal, že jde o animák - což nebylo těžké, protože scénář by zasloužil pozlatit -, přece jen mi na tom trošičku vadila ta groteskní vizuální stránka. Ale i tak tento film diváka velmi velmi velmi pohladí po duši. ()

haffen 

všechny recenze uživatele

Na tento animak som narazil náhodou a musím povedať, že to je fakt genialitka! Popravde som netušil, že dráma a plastelina môžu spolu fungovať. A ako precízne. Čierny humor kombinovaný so smutným príbehom dvoch ľudí. Soundtrack je čerešničkou na torte. Čisté terno! Dávam 90% (5*) ()

uodevr 

všechny recenze uživatele

Totální depka a jakási nevysvětlitelná krása a komfort zároveň. A kombinuje se to tu s naprosto nepopsatelnou lehkostí. Nestřídá, kombinuje. Chtělo se mi smát i brečet ve stejný okamžik. Nevím jak vám, ale mě se tohle zrovna často nestává. Neskutečný animák. Dost možná ten nejlepší a nejskvělejí a nejúžasnější, jaký jsem kdy viděl. ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Skvělý animák, vyjadřující nesmírně vtipnou formou ty nejniternější pocity, splíny, ale i radosti normálního (?) života dvou ztroskotanců. Co může být lepšího, než když věříte filmu každou minutu a on vás nechá prožít skvělou hodinu a půl plnou života. 85% ()

Bendiys 

všechny recenze uživatele

Styliasticky zvlastni, tematem poutavy, pribehem dojimavy a zabavny zaroven. V cloveku se misi silne emoce, ktere se projevuji uprimnym smichem z realisticky cerneho humoru a placem z tvrdeho zaveru bez prikras. ()

Kutkey 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh podle skutečné události, s plastelínovou animací, úžasně podbarvenou hudbou a smutným koncem, který je velice dojemný a připomíná nám skutečnou podstatu přátelství. ()

Související novinky

Reklama

Reklama