Reklama

Reklama

Mary a Max

Trailer

Obsahy(1)

Dvě rozdílné povahy, dva rozdílné osudy a půlka světa spojuje tento animovaný příběh, který vypráví o přátelství dvou zcela odlišných lidí, kteří se znají jen prostřednictvím svých dopisů. Mary Daisy Dinkle, baculaté osmileté holčičky žijící na předměstí australského Melbourne a Maxe Horowitze, velmi obézního čtyřiačtyřicetiletého Žida žijícího v pulsujícím New Yorku, trpícího Aspergerovým syndromem. Film sleduje Maryino dospívání a Maxův přechod ze středního k pozdnímu věku a objevuje mezi nimi silné pouto, které překoná o hodně víc než obvyklé kamarádské vzestupy a pády. Mary a Max nás vedou cestou neobyčejného přátelství, které musí čelit autismu, taxidermii, psychiatrii, alkoholismu, obezitě, kleptománii, sexuálním rozdílům, důvěře, kopulujícím psům, náboženským rozdílům, agorafobii a mnoha dalším životním překvapením. Celovečerní animovaný film MARY A MAX byl poprvé uveden na filmovém festivalu Sundance v roce 2009. Tento film autora a režiséra Adama Elliota produkovala Melanie Coombs a postavičky namluvili Toni Collette (Mary), Philip Seymour Hoffman (Max), Barry Humphries (Vypravěč) a Eric Bana (Damien). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (937)

DJKubeeCzech 

všechny recenze uživatele

Hluboce lidská a jímavá cesta do hlubin a ven z osamění, k porozumění a smíření. Cesta plná humoru a přesných postřehů a typizací. Na konci se usmívám přes slzy a dívám se na svět a své problémy jinak, pozitivněji. Pro mě jeden z nejkrásnějších skrytých klenotů posledních let. ()

Anniem 

všechny recenze uživatele

Nejdepresivnejsi film,jaky jsem kdy videla.Rekla bych,ze i nebezpecny pro psychicky labilnejsi jedince kvuli vsi te beznadeji a osamelosti. ()

Brain32 

všechny recenze uživatele

Kouzelný film a uživatel "KevSpa" mi vzal slova z úst cituji ,,No, není to krásné, když filmaři poutavou formou zachytí vaše vlastní pocity?" ()

stuj 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jasně 5 hvězdiček, jenže po půlce trošku, trošililinku poleví. Každopádně mohu jen doporučit. Vtipné a né stupidně. ()

sedmdevet 

všechny recenze uživatele

Unikátní záležitost, sarkasticky se tak dovídáme kde a jak vlastně žijeme a jak se vlastně cítíme a co všechno děláme blbě a na jaké ptákoviny myslíme, no prostě unikátní záležitost. ()

honzikt 

všechny recenze uživatele

Přítelkyně byla 89 minut na měkko, přiznám se, že jsem se tomu taky neubránil. Perfektní film, ale strašně smutný.... Co víc dodat. ()

Frndulina1 

všechny recenze uživatele

Smutný příběh s pochmurnou atmosférou. Rychle vtáhne do děje a chytne za srdíčko. Na tenhle film bych se mohla koukat každý den, dokáže totiž zachytit Vaše vlastní pocity, je cynický, ale místy tak trošku k pousmání. Nejhezší a nejpravdivější co jsem kdy viděla.. ()

KatrinK25 

všechny recenze uživatele

Opravdu milý příběh, který mě upřímně rozesmál a také rozesmutnil momenty, které zná každý z nás. Víc takových animáků! ()

lubosss 

všechny recenze uživatele

V každom z nás je jedna Mary a jeden Max ... P.S. mám rád hnedú farbu, P.P.S. najradšej pijem práve Earl Grey P.P.P.S chovám rybičky a keby som im dával mená, mal by som asi Henryho MCXI. P.S.láska skutočne bohužiaľ nemá rovnicu P.S.S.kešu orechy sú vlastne jadierka ovocia zvaného kešu jablko. P.S.S.S. Prepáč. ()

Vlad 

všechny recenze uživatele

Na tomto filme sa mi veľmi páčila vizuálna stránka. Pochmúrna a podivná animácia presne zodpovedá môjmu gustu čo do animákov pre dospelých (a la Fimfárum). Síce nič nového pod slnkom, ale zato tie trpko skonštatované životné pravdy stoja stále za pripomenutie. Dej, atmosféra, dobre zvolená hudba a samozrejme tie drobné skryté srandičky, na ktoré film ani tak zvlášť nepoukazuje, ale sú tam a robia film ešte vtipnejším, to všetko sa postaralo o veľmi dobrú atmosféru, takže odo mňa plná porcia bezvaječných hviezdičiek. ()

Isognomostom 

všechny recenze uživatele

Náhodu jsem tenhle animák našla ve složce dětských filmů nabízených ve žlutých vlacích. Řídím se zásadou, že filmy jsou co do přístupnosti věkově ohraničeny stářím nejmladšího hrdiny. Ovšem Mary a Maxe bych pustila dětem až tak od desíti let výše - ne že bych chtěla podceňovat, ale mohly by mít lepší schopnost se do toho krásného a životně drsného příběhu vcítit a víc si ho užít. Hlas Karla Heřmánka mile potěšil a kdybych seděla v kupé sama, tak konec obrečím jako želva... p.s. moc pěkný soundtrack, díky kterému jsem objevila britskou skupinu "Penguin Cafe Orchestra" - vřele doporučuju! :-) ()

Mitsouko 

všechny recenze uživatele

Tragikomický animovaný film, skôr pre dospelých. Dej opisuje priateľstvo malého dievčaťa Mary z Austrálie a obézneho žida Maxa trpiaceho Aspergerovým syndrómom z Ameriky. Komunikujú iba prostredníctvom listovej korešpondencie. Film ukazuje trpký pohľad na život, či už očami malého dievčaťa alebo starého muža. Pohľad na život z tej smutnejšej stránky nám bez servítky vykresľuje samotu, alkoholizmus, odcudzenie a túžby, dospievanie a psychické poruchy. Stále však so zmyslom pre čierny humor. Film je veľmi vtipný, no smutný zároveň. Mary a Maxa si zamilujete od prvej scény. Happyend však nečakajte. Veľmi krásny a dojemný film, ktorému nechýba dynamika. Odporúčam pozrieť. ()

eviku 

všechny recenze uživatele

Priateľstvo je vraj jedna duša prebývajúca v dvoch telách.To by mohlo platiť aj o tomto krásnom animáku.Nezáleží ako daleko ste od svojich priateľov, stále s nimi tvoríte jednu krásnu dušu, ktorá je čistejšia ako nebo plné hviezd a nemá tvár vášho psa. ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Technicky výborný a místy básnivý animovaný snímek, uhnětený po parkovsku z plastelíny, sentimentality a humoru. Vůči tomu druhému a třetímu u Elliota mám výhradu : je v nich něco ze staré dobré židovské tradice, ale cítím z nich i sebezalíbené moderní ego, které tvoří, dojímá i provokuje často samoúčelně neboli ku vlastní potěše/slávě - onanuje na ramenou humanismu, místo aby mu sloužilo. ( SUBJEKTIV je podrobnější a myslím objektivnější.) ()

Duriluc 

všechny recenze uživatele

Nádherné dílo režiséra Adama Elliota vyprávějící příběh krásného přátelství mezi malou holčičkou žijící v Austrálii a americkým duševně nevyrovnaným židem. Láskou strádající Mary, která nemá žádné přátele, písemně osloví obtloustlého Maxe, žijícího se svými fóbiemi na druhé straně světa. Po čase tak mezi oběma vzniká pevné přátelské pouto lidí, kterým osud nikdy nedopřál setkat se. ()

Lykos 

všechny recenze uživatele

Přesně podle mého gusta. Pobavilo, rozplakalo. Osvěžují je i vizuální stránka, po těch všech 3D dokonalých animacích, je modelína krásně staromódní. Nemám co vytknout. Má to atmosféru, je to zábavné, je to dojemné. Každý člověk s nějakým tím mindráčkem se s hlavními postavami prostě musí ztotožnit. Po dlouhé době film, u kterého jsem nekoukala na hodinky. Sympatické je i to, že ačkoli je to animák, tak pro děti to není určeno. Maxovy dopisy jsou dokonalost sama a Hoffmanův hlas sedí jako víte co na víte čem. ()

Související novinky

Reklama

Reklama