Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Inspektor Clouseau zmizí a francouzská kriminální policie požádá druhého nejlepšího detektiva na světě, aby ho našel. Jenže Clouseaův nepřítel, Dreyfus, zmanipuluje počítač kriminálky tak, aby vyhledal nejhoršího detektiva na světě, a tím je detektiv newyorské policie Clifton Sleigh. (TV Prima)

Recenze (71)

Colonist 

všechny recenze uživatele

Film, který dělá původní sérii ostudu. Není to jen tím, že je to bez Sellerse, ale samotný scénář je stupidní a špatný. A herci také. O "vtipech" nemluvě. Polda, který měl nahradit Clouseaua, je neuvěřitelně trapný. Nivenovi asi nikdo neřekl, v čem to vlastně hraje. Dokonce ani bláznivý Dreyfus už toto dílo zkázy nezachrání. Nechápu, jak mohl po této frašce ještě vzniknout Syn RP. Asi Blake Edwards potřeboval další peníze... ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Bohužel už mě to přestává bavit. Je to pořád dokola. Neustále ty samé problémy, ty samé příhody, střílečky, pronásledování. Jak se říká - v nejlepším přestat. Proto je už i tahleta nadstavba pro mě navíc. Se smrtí Sellerse měli nechat Růžového pantera odpočinout. Počkat na stejně dobrého nebo naopak úplně odlišného herce, a ztvrárnit Clouseaua zase trochu jinak a ne takové vykrádání jeho památky. Kdybych neviděla celou sérii předtím, tak možná dám o hvězdu víc. Ale stejně ten hlavní hrdina neměl žádný šmrnc. Snažil se, ale grimasy žádné, nebyla to taková osobnost, kterou Růžový panter potřebuje... aneb se Sellersem odešlo i kouzlo Růžového pantera. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

V pořadí již sedmé pokračování série, která potvrzuje to, že neustálé pokračování nemůže dlouhodobě udržet vysokou kvalitu, ať už je to hereckým obsazením, či víceméně opakováním stejných vtípků a situací. Policejní seržant Clifton Sleigh (Ted Wass), člen newyorské policie, má nejdůležitější úkol svého života: nalézt nejlepšího detektiva všech dob. A Sleigh je podobný packal jako jím hledaná osoba, prožívá podobné dobrodružství, a pouze náhodný úspěch nedokáže odhalit. Z dalších rolí: již starý zločinec-kavalír Sir Charles Litton (David Niven) se svým synovcem Georgem (Robert Wagner) a manželkou lady Simonou (Capucine), kteří se konečně zmocní svého snu v podobě diamantu Růžový panter, vrchní inspektor Charles LaRousse Dreyfus (Herbert Lom), který si přeje pouze Clouseauovu smrt, kmotr francouzské mafie Bruno Langois (Robert Loggia), věrný Clouseaův sluha Cato Fong (Burt Kwouk), tvůrce převleků profesor Auguste Balls (Harvey Korman), zabiják Chong (Ed Parker), půvabná Juleta Shane (Leslie Ash), a komtesa Chandra (Joanna Lumley) se svou láskou šéfinspektorem Jacques Clouseauem (Roger Moore), který podstoupil plastiku obličeje, aby do osobního vlastnictví získal proslulý diamant. Není to všechno úplně špatně, ale ta jiskřivá živelnost a popletená zábavnost více než chybí. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

No natáčelo se to současně se Stopou, takže tu máme i původní herce: Niven jako si Charles, Robert Wagner jako jeho synovec, Capucine jako bývalá paní Closeauová, Harvey Korman jako profesor Balls a stará sestava Lom-Dreyfus, Kwouk-Kato a André Maranne, jehož postava seržanta Francoise byla vždy tak trochu neprávem opomíjená. Blake Edwards nabízel roli Closeaua nejprve Dudley Mooreovi, pak Rowanu Atkinsonovi, ale oba rozumně odmítli. Ale nechápu proč si Edwards vybral nevýrazného Teda Wasse do role pátracího packala. Role Rogera Moorea je sice vtipná, ale přijde mi laciná, jen aby Closeau nezemřel... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Coz o to, obcas se u toho da zasmat, jenze tvurci si bohuzel rekli, ze staci dat do hlavni role dementa a bude to sranda. Samozrejme nebudu kecat, kdyz nekam spadne a nebo neco hodi na Dreyfuse, tak to pobavi, ale vetsinou to je docela krecovity az trapny. Coz je dany tim, ze hlavni hrdina proste nema charisma nebo Sellersovo vyraz a neumi to spravne podat. Ale zachranujou to vedlejsi postavy, sympataci Kwouk a Niven, tradicne paradni Lom a hlavne saskujici Moore v roli Clouseaua. Ve vysledku sice urazka filmu se Sellersem, ale na druhou stranu, porad docela obstojna komedie. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Roger Moore (Clouseau) své scény natočil všechny za jediný den v Londýně. V tu dobu tady točil také Chobotničku (1983). (HappySmile)
  • Herbert Lom vypadne během filmu dvakrát z okna, pokaždé jej zastupoval kaskadér. (OJan)
  • Tento film je jediný ze série Růžových panterů, ke kterému nebyl vydán soundtrack. (HappySmile)

Reklama

Reklama