Reklama

Reklama

Obsahy(1)

San Francisco, Chinatown. Sledujeme elegantního mladého muže Clifforda Warda (Hurd Hatfield), jak přináší dárek majitelce obchodu s uměleckými předměty Lise Marcel (Jacqueline deWit). Ta z něj má radost, děkuje a jen si posteskne, že by ještě potřebovala pěknou vázu z jadeitu. Jenže ono nejde o dárek, ani o milence, ale prostě lupič předává kořist a přijímá další objednávku od překupnice. Jo, jo, elegantní Clifford je zločinec a nemilosrdný zabiják, když je třeba. V čínském starožitnictví si nechá zabalit onu jadeitovou vázu v ceně 1 900 amerických dolarů a prodavače pak klidně zastřelí. Pak zkontroluje zadní místnost a odpráskne tam i mladou ženu, která právě telefonovala pro pomoc. Čínským operátorkám (tehdy se telefonovalo přes centrálu) pak s čínským přízvukem oznámí, že slyšel střelbu a zavěsí. Policie pečlivě vyšetřuje, odhadne podle hlasu věk a podle úhlu střel i výšku pachatele. Když jeden ze zákazníků uvidí v novinách zprávu o ukradené sošce, kterou koupil, zavolá policii a stopy vedou do obchodu paní Lisy. Když to zjistí Clifford, zabije i svou chlebodárkyni a tak tak uprchne policistům, kteří se právě ve chvíli výstřelu vrátili se na něco zeptat. Jenže policie jde už po stopě jako ohař a nitky kolem Warda se stahují. Ještě nějaká ta honička, prchání po střechách a… (Peabody)

(více)

Recenze (2)

liquido26 

všechny recenze uživatele

3,5 Policie San Francisco pátrá v Čínské čtvrti po trojnásobném vrahovi. ___ Docela dobré béčko, které má nějaké docela dobré nápady (malárie, čínština na gramodeskách), ale na druhou stranu i nějaké lehce debilní chování policajtů. Tak či onak nuda to díky délce není. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Lákal názov aj ukotvenosť v noirovom San Franciscu, ale nakoniec bol z toho iba výsostne (pod)priemerný doku-noir s „božím“ hlasom o procedurálnom pátraní polície po vrahovi z Čínskej štvrti. Ak by to nemalo Frisco lokácie a záverečnú pôsobivú prestrelku, idem s hodnotením ešte nižšie. PS: Ak niečo z tohto súdka, rozhodne radšej Without Warning (1952) o sériovom vrahovi z LA. ()

Reklama

Galerie (2)

Reklama

Reklama