Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malena a Pablo najdou ve věcech umírajícího otce podivný deník vražd. Nevědí, kdo je oběť a kdo je kat. Nevědí ani, kdy došlo k brutální vraždě a kolik má šílenec ještě na svém kontu obětí. Nasměrovaní nápovědou z deníku vyrazí na cestu, aby odkryli pravdu tak děsivou, že lidský mozek ji nedovede akceptovat. Brzy se ale ukáže, že oni sami jsou účastníci této černé můry a události z minulosti se jim odehrávají přímo před jejich zrakem. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (93)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Film je důkazem toho, že né vždy musí lézt zkrz zrcadla duchové, nebo divný kopie lidí. Tady se v nich rovnou odráží celá minulost. Příběh filmu je zajímavej, napětí má na rozdávání a trocha originality se taky najde. Ale dějově to nepřináší žádný velký nadšení, ale jenom tupou (leč napínavou) výplň, která mnohdy nedává žádnej smysl. Co se ovšem povedlo je slušná atmosféra s docela dobrou a depresivní hudbou. Ani kamera nijak nezaostává. Film mi v některých momentech připoměl Osudový dotek (deník, hrátky s časem), kterýmu ale chybí všechno to, co má tehle horůrek. Nejsem si ale jistej, že vim o čem to přesně bylo. Tři hvězdy dávam z toho, že jsem dostal něco jinýho, než jsem ve skutečnosti čekal. ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších hororů, co jsem v poslední době mohl vidět. Skvělá atmosféra a napětí.. Pořád bylo ve filmu "něco nového", co mě dostalo a ještě víc uzemnila na gauči.. 2 polovina filmu byla obzvlášť depresivní a mrazivá. Pro fanoušky hororu a duchařiny obzvlášť, mohu jen doporučit - LAHŮDKA! ...75% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak já byl trochu zklamaný, čekal jsem něco více. Film jsem viděl až ted tedy o dost později než byl natočený, a viděl jsem poměrně nadšené hodnocení a tak jsem se těšil, začátek dával najevo že by se mohlo jednat o kvalitní podívanou, scény v hotelu měly atmosféru a všechno napovídalo že budu po dlouhé době s hororem spokojený ale to se nakonec moc nepovedlo. Postupem času film upadal do strašného stereotypu a já sem občas zívnul, to nemluvím o přehnané délce která mě štvala. Co mě ale překvapilo byla výborná hudba která mě zaujala víc než kdejakej Americkej Tyler. Posledních 20 minut mělo neuvěřitelný grády. Ale za mě bohužel jen průměr, ale takovej lepší. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

POMO ma "sprdol" za to, že si v komentároch robím poznámky. Som "rád", že udavačom a závistlivcom (ale čo presne závidia to netuším) sa darí aj na ČSFD. Film okomentujem, keď to rozdýcham. A tým MILIÓNOM, ktorí nie sú na moje "komentáre" zvedaví, radím niečo čo funguje u väčšiny komentárov, ktoré vadia mne. Nečítajte ich a ignorujte ma. ĎAKUJEM. (28.3.2009) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Byl jsem hodně zvědavý, jak může dopadnout skloubení třech různých filmových stylů. Zatímco severskou a španělskou distribuci znám už celkem dobře a patří k mým nejoblíbenějším, tak jihoamerickou až na pár výjimek jsem zatím neměl tu čest moc poznat. Argentina zde však spíše posloužila pouze svým prostředím, kde se film odehrával a všechno bylo především pod taktovkou španělského týmu. Díky tomu tak vznikla hodně povedená duchařina, která je navíc ozdobená i „časovou smyčkou“. Z filmu jako celku jsem měl opravdu dobrý pocit, který možná trošku pošramotila místy zbytečně zdlouhavá pasáž. Herecké výkony stejně jako atmosféra byli téměř bez chyby. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Sakra, docela tápu. Dokud to byla atmosférická duchařina, pěkně napínavá, bylo to hrozně fajn, pak když se to zvrhlo v takřka politické rodinné drama, ne že by mě to nebavilo, nebo to bylo nějak slabší, ale trošku jsem měl problém tyhle dvě roviny filmu sladit dohromady. Trošku se mi to v palici mlátilo a musel jsem se trošku nutit, aby se nějak sladily dohromady. A to chci říci, že mě ta rodinně dramatická rovina strhla o něco více. K tomu podivnému rozpoložení se pak přidává občas podivné chování postav, trošku přestřelená stopáž a zbytečně slzodojná závěrečná scéna na křižovatce. Herecky je to ale fajn, i když bratr byl občas dost protivný. Otec za to ale fakt šílený. A po trikové stránce je to hodně slušné. ()

cunesk8 

všechny recenze uživatele

Bratr se setrou patrající po minulosti svého otce, který je v komatu. Vynikající příběh a atmosféru kazí jen konec ve stylu amerických sr...k 80% ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších hororů, které jsem měl za poslední dobu možnost vidět. Herci byli sympatičtí, mělo to atmosféru, dobrý příběh. Spokojenost. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Španieli sú kingovia,hlavne čo sa týka točenia hororov a následne budovania atmosféry. Malena a Pablo sú súrodenci a prišli do nemocnice aby ťažko chorého otca vypli z prístrojov,hlavne Malena to chce mat už čo najskor za sebou.Potom nájdu záhadný denník,kde sú zaznamenané vraždi.Ubytujú sa v tom hoteli,čo je napísaný v tom denníku a začne boj o holí život.Asi tak v skratke.Od začiatku filmu až do konca ma film silnú atmosféru,ktorá každými minútami graduje.A finále bolo tiež veľmi dobré zvládnuté,myslím hlavne pointu s otcom. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Tyhle španělské horrory mají povětšinou precizní zpracování. Kamera, hudba, atmosféra, zajímaví herci, všechno je na svém místě. Aparecidos je film věru zajímavý, některé scény člověk nezapomene, jak na něj zapůsobí, ale jako celek mě zas tak nevzal. Silnější tři hvězdičky s náběhem na čtyři :-). ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Cez dovolenkové obdobie škúlim na uhlopriečku pomenej. Klímu nevlastním a za hoďku a pol či dve pri TV sa spotím ako hovado. To už radšej smrdieť na terase pri pivku, či dvoch, minimálne však pri piatich. Jeden môj známy toto obdobie rieši dovolenkou. Vybral sa na mesiac do Egypta, do Hurgády, taký fantasta to je. Po piatom pive som mu síce porozumel, že išiel na Mesiac z Egypta, a tak som si predstavil v Hurgade obrovský paternoster, čo vynáša turistov priamo do neba. Paráda. Každopádne sa tam na dovolenku ísť oplatí, hlavne zažiť Rusa, čo sa im tam počas spoločnej večere vykadil priamo v strede jedálne, za čo bol v ten deň vypoďkaný domov. Na oplátku zas jeho ruskí kolegovia, čo tam ostali, v posledný deň vybielili izby turistov z celého jedného hotelového krídla a tak pri prehliadke batožín na letisku sa mohli pochváliť aj piatimi kamerami. Ale trošku som odskočil od témy. Každopádne toto duchárske road movie som si pozrel a so Španielmi som spokojný. Pokiaľ viem, zatiaľ neserú po jedálňach. Tie štyri estrellas dám. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Sympaticka spanielska ducharina, kde sice nestrasi duch, ale iba nasrana militantna ektoplazma. Ta vsak nie je amaterska, ale dost profesionalna a dari sa jej budovat dost hustu strasidelnu atmosferu. Jo, jo -postavy sa spravaju dementne a scenar miestami dost kriva, ale reziser Paco Cabezas odviedol dobru pracu a rezia je na urovni. Bat sa je coho a netreba si strasidelnu atmosferu dotvarat dodatocnym skripanim zubov, to je u mna tiez plus. 72 % ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Povedený horor, jak jinak než ze Španělska. Čím dál víc hustnoucí atmosféra se probíjí přemrštěnou délkou stopáže tak, že jsem se nestačil ani nějak moc nudit i navzdory mnou prokouknuté hlavní pointě, která jakoby vypadla z filmu (bacha spoiler) Dotek medůzy. Nu což, jen více takových kousků a pokud možno ze Španělska!!! 75% ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

A pak že duchařina už nemůže být originální. Aparecidos je velmi atmosférický a dobře natočený horor s ohromně nosnou myšlenkou, která byla podle mého plně využita. Jako jediná vada na kráse se mi zdál jeden ze sourozenců a sice ta holka, která se tváří a chová jako by měla celý rok krámy. Škoda, protože jinak bych neměla problém hodnotit výš. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Hispánská hororová škola (stejně jako ta jezdecká) má něco do sebe a když se ještě zaměří na duchy, je to když ne trefa do černého, tak aspoň docela slušně do hnědého. Brácha zbožnuje tatínka, ačkoliv ségra tvrdí, že fotr je lotr, ale mnohem důležitější je pořádně si pročíst zápisky šílencovy, které nás zavedou až do Ohňové země. No a kdo by si nechal ujít jihoamerický film se zasněženou krajinou? A ten papínkův domeček tam, to je prostě romantika jak hovado. Trošku dlouhé, trošku nicmocový konec, ale na čtyři zasněžené kontrarevolucionářské hvězdy to pořád dosáhne. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Pro tahle španělská časová prolínání já teda slabost nemám a ještě hůř ani pochopení. Možná, kdyby byla kratší stopáž a kdyby nechrlili hrdinové v druhé polovině stopáže jedno slovo na vysvětlenou za druhým a já bych stíhala vstřebávat všechny ty informace a k nim by se mi přiřadila správná jména, asi by to bylo jiné pokoukání. Mrazivé momenty panují hlavně v první polovině. Občas pokulhává jednání postav, což mě od příběhu odtrhávalo asi nejvíc a naneštěstí mi Aparecidos připomněl nedávno viděný La casa del fin de los tiempos mixnutý s El Cuerpo, jež u mě také neměly zrovna dobré výsledky. S většinou se asi neshodnu, ale mně to nic neřeklo. Zvlášť ne ten rádoby emocionální konec. ()

Reklama

Reklama