Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malena a Pablo najdou ve věcech umírajícího otce podivný deník vražd. Nevědí, kdo je oběť a kdo je kat. Nevědí ani, kdy došlo k brutální vraždě a kolik má šílenec ještě na svém kontu obětí. Nasměrovaní nápovědou z deníku vyrazí na cestu, aby odkryli pravdu tak děsivou, že lidský mozek ji nedovede akceptovat. Brzy se ale ukáže, že oni sami jsou účastníci této černé můry a události z minulosti se jim odehrávají přímo před jejich zrakem. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (93)

V_erus_h 

všechny recenze uživatele

Většinou film dokoukám, ale tohle bylo moc i na mě.. Prosila jsem, ať už to skončí a tak trochu jsem čekala, že mě to unudí k smrti.. Pokud chci koukat na blbečky, kdy součet jejich IQ nedá dohromady ani dvouciferný číslo, chci, aby to byli fešáci a aby tam byla aspoň krev.. A tady není ani jedno, ani druhé.. Akorát po sobě furt štěkaj a ve španělštině zní i milé slovo jako nadávka, když ho vyplivnou, nadávají si, chovaj se jak dementi, atd.. Sakra, tenhle film mě nějak vytočil.. :D ()

Dagoussek 

všechny recenze uživatele

Pěkně napínavý horor. Hodně zápletek s 20 let starou vraždou, která se otevře deníkem s fotografiemi. Zdá se, že vše je to propletené tak moc, že už sami ani nevíte, jak to celé začalo. Škoda, že tam nebylo vysvětlení. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

To mohlo být moc dobré. Místo toho to bylo moc špatné. Dojem z filmu doslova paralyzovaly dramaturgické kiksy v nepřirozeném chování hrdinů. Možná projevené v detailech, přesto mi celý dojem z filmu totálně zahlušily. Výsledkem byl potencionálně zajímavý film vypnutý v polovině. 10% ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Typicky latinsko-americké, typicky špianielsky atmosferické a typicky švédsky zamotané. Aparecidos je slušne natočená hororová dráma, ktorá ale nikomu dych nevyrazí, ale ani neurazí a pôsobí ako celkom dobrý zaháňač nudy na voľné popoludnie. Jadro príbehu spočíva v podstate v tom, že sa každý deň opakuje vražda v jednom zapadnutom motoreste niekde uprostred Argentíny. Keď to mladý súrodenecký pár náhodou zistí počas noci strávenej v tomto motely, začínajú sa diať tie pravé hororové veci, ktoré patria k veľkým plusom tohto filmu. Nasleduje pár mrazivých situácií, pár zbytočných scén, ale okulahodiaca kamera, krásna hudba a sympatický herci mi zážitok z pozerania maximálne spríjemnili. Podľa tunajšieho hodnotenia som síce čakal viac, ale že by som bol sklamaný sa povedať nedá... ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Příběhem poněkud překombinovaný thriller z vyhlášené hispánské filmové školy nabízí celkem slušnou dávku napětí i strachu. Bohužel obě hlavní postavy se chovají natolik nelogicky až dementně, že z toho bolí oči. Na druhé straně tím oba sourozenci utěšeně zapadají do podivně konstruovaného příběhu – pozor SPOILER – o jejich tatíkovi, který na sklonku života vyjeví něco ze své ne zrovna idylické minulosti. Film se chvílemi tváří jako duchařina, přesto kromě jedné solidně vygradované scény (levitace malé holky v bufetu) nenabídne v zásadě nic až tak zajímavého. Když k tomu připočteme i vyloženě mizerný závěr, který místo vyhraněné pointy celý film ukázkově zazdí, vyjde nám v součtu jen ryze průměrné dílo nehodné další pozornosti. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Na první zdání klasická duchařina, která je však mnohem komplexnější, promyšlenější a drásavější, než se může zdát...Kombinace hororu s tématem jako je diktatura a nesvoboda udělalo z tohoto snímku obrovské překvapení a velmi silnou podívanou... ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Španielsky horor vie zaujať.Dokazuje to svojou nekonvenčnosťou a originalitou.V tomto prípade ale spokojnosť zavládne asi len z poloviny.Nie vinou práve spomínaných devíz, avšak frázou, že forma prevyšuje obsah. ()

Junglista 

všechny recenze uživatele

Španělé mají zvláštní styl hororů, kterej se nedá k ničemu přirovnat. To ale rozhodně neni zápor. Nesnaží se za každou cenu lacině děsit a nepotřebuje si pomáhat litrama krve. Sice bych se obešel bez těch několika hlušších scén, který nabouraly slušně rozjetou atmosféru, ale asi to byl záměr. Co mě potěšilo - Cabezas se na konci neutrhnul ze řetězu a odvyprávěl zbytek filmu v mezích předchozího tempa a zamotanost děje byla tak akorát. Za mě spokojenost. ()

Wancohoff 

všechny recenze uživatele

(23.7.2009 DVDRip) zaujimavy pribeh, aspon pre mna presvedciva hlavna hrdinka, fajn sceny, a atmosfera. plus poslednych 15 minut ktore ma pribili do sedacky podfarbenych uzastnou hudbou.skoda len dlhej stopazi....jedna z mala ducharin ktore sa mi pacili...kde sa hrabu tie niektore americke braky bez stipky napadu...75% ()

bolan 

všechny recenze uživatele

. . . . . . . aby odkryli pravdu tak děsivou, že ji lidský mozek nedovede akceptovat . . . . . . Můj mozek to taky nějak neakceptoval. ()

j0nathan 

všechny recenze uživatele

Tenhle horor jsem sháněl hrozně dlouho a díkybohu, že se mi to nakonec povedlo. Po dlouhé době jsem viděl skvělou duchařinu, kterou mohu jen doporučit. Bylo by to za jasných 5* nebýt trošku delší stopáže a pár hluchých míst. Španělsko rulezzz ! ()

Standic1 

všechny recenze uživatele

Docela osvěžující Španělská záležitost, jenž zaujme hlavně atmosférou, než nějakou tou lekačkou. Herci jsou ucházející, i když Pablo mi občas lezl na nervy a občas se mi zdálo, že moc rozumu nepobral. Nic ale nemění na tom, že Španělé točit horory umí a i když tehle nepatří mezi nejlepší, rozhodně stojí za pozornost. ()

Ronaldo79 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době duchařina, ve které nechyběla krev, né, že bych to bezpodmíněčně vyžadoval, ale v Aparecidos jsem si ji užíval a o legendární scéně z posteru se rozepisovat nechcu. Trochu mě zklamala atmosféra ve druhé půly, která mohla být o chlup mrazivější, ale dobrá gradace napětí to zachraňuje. Jen ten úplný konec mně přišel zbytečný, ale jinak spokojenost, protože na takto originální duchařinu jsem dlouho nenarazil. ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Mě to teda spíš připadalo jako sci-fi,protože u hororu by se podle mě člověk měl bát (to už si ale dneska myslí málokdo,včetně samotných tzv.režisérů hororů).Nemůžu říct že bych se vyloženě nudil.Na druhou stranu nadšením,ale taky neskáču.Moc hezká hudba na konci. ()

Kolssteyn 

všechny recenze uživatele

Škoda, že filmu pokulhává logika a když už je vysvětleno, o co jde, pořád je něco špatně... holt, když dvě paralelní roviny jsou nezávislé na sobě až do konce filmu nezaštítí to ani skorospolečný otec. Režisér by se neměl pouštět do náročnějších dějových linek, protože to evidentně překračuje jeho síly. ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele

On námět to nebyl vůbec špatnej, film měl tajemnou atmosféru, ale pokulhávalo zpracování. Prostě to v závěru vůbec nedávalo smysl. Už objevení deníku bylo podivně vymyšleno. Spoustě detailů se nepřikládalo význam-kolíkovi se při operaci, doktorovi přímo před očima, objeví další rána, ale to nic, přidá se na infuzi. A podobných situací bylo víc. Prapodivně slátanej příběh se vám zamotá a vy se z něj už nevymotáte. A když sourozenci zjistí pravdu, tak vy vlastně ani nechápete smysl počínání ducha. Plus čtení článku z novin na konci s prapodivným výhledem z auta před titulkama. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Jak je vidět tak evropský horor jede a jede pořádně. Atmosféra tak hustá, že by se dala krájet nožem, parádní originální příběh a tím pádem ani v nejmenším nevadí trochu delší stopáž, jelikož divák nemá šanci se nudit. Další takové!!! ()

Reklama

Reklama