Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nemoc, konec sportovní kariéry, nový život a dokonce i láska. Poslední měsíce přinesly mladé Marii hodně zvratů. Ale ty největší ji teprve čekají v belgickém hororovém thrilleru režiséra Pietera Van Heese.  Marie, mladá introvertní sportovkyně, zasvětila celý svůj život atletice. Ráno trénink, večer trénink, vše pro nejlepší výkon. Jenže pak přišla záhadná infekce, s ní kolaps imunitního systému a nakonec i nemilosrdný příkaz z úst lékaře: konec se sportem, čas na klid, nejlépe na lůžku. Jinými slovy, Marii se ze dne na den zhroutil svět. Nebo spíše naopak? Díky nezvyklému přebytku volného času totiž dívka začíná poznávat, jak moc životních radostí jí až doposud unikalo. A dokonce dojde i na sblížení s blízkou duší, se sympatickým Bobbym, do jehož bytu v Left Bank se dívka nakonec přestěhuje. Její čerstvě nabyté štěstí ale v atmosférickém belgickém hororovém thrilleru z roku 2008 vydrží jen krátce. Bobby se zálibou v lukostřelbě totiž nepřichází do vztahu s čistým štítem, ba co víc, jeho minulost je zjevně zatížená děsivým tajemstvím ohledně jeho poslední bývalé přítelkyně. Žena jménem Hella jednoho dne zmizela z povrchu země a už ji nikdo víc nespatřil. Navíc nový domov na Marii zjevně působí jinak, než by měl - dívka začíná trpět nespavostí, nevolnostmi a mučivými bolestmi hlavy. A zatímco jí Bobby chlácholí, že nejde o nic vážného, a že brzy bude všechno lepší, Marie začíná být přesvědčená o opaku. Krásný sen se pomalu mění v noční můru. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

On to možná není horror, ale normální film to taky není. Mysteriózní cosi, s velmi zvláštní atmosférou a i na to mrazení dojde. A když už, tak velmi zvláštními a neotřelými prostředky. Ne že by zápletka byla nějak originální, ale k dobru celému filmu jde bezesporu velmi sympatická hlavní hrdinka, neotřelé tváře, naprosto obyčejné prostředí a veskrze vše směřující k příběhu a jeho vývoji, žádné okázalé vizuální nebo exteriérové onanie. A to je fajn. Nebál jsem se, ale příjemně jsem se u toho taky necítil. A o tom se některým horrorům může jen zdát. Velmi zajímavý film. ()

snob 

všechny recenze uživatele

A tak nevím, hra na zlo a dobro se spoustou již mnohokrát použitého. Několikrát mě popadla myšlenka na Rosemary má děťátko, několikrát jsem pocítil snahu o kopírování stylů režie šikovnějších kolegů. Co je mezi zlem a dobrem. Výduť nudného balastu ve formě lidí. Orgasmus filmu byl pouze předstíraný. ()

Reklama

paascha 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film, který zaujme především vykrádačkami slavnějších vzorů od Triera, Lynche atd. Znalec se pobaví, neznalec nakonec taky, takže účel splněn. A nezvyklé jazykové prostředí, navozující indie atmosféru severských ujetostí, tento pocit jen umocní. Stojí za shlédnutí, myslím:-) ()

kedluben 

všechny recenze uživatele

chápu, že se o nic superobjevného nejednalo, ale stejně to byl zajímavý protipól takové té holyvůdské produkce (nic ve zlém) a svoji atmosférou mě to dokázalo oslovit a ani ten mysteriózní (jak já to nemám jinak rád!) podtext nebyl nijak moc přespříliš křečovitý.... možná trošku přeháním... ve skutečnosti 70/100 ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama