Reklama

Reklama

Nový kluk

(neoficiální název)
  • Irsko New Boy
Krátkometrážní / Komedie / Drama
Irsko, 2007, 12 min

Režie:

Steph Green

Scénář:

Steph Green

Hrají:

Fionn O'Shea
(další profese)

Obsahy(1)

Joseph je devítiletý africký chlapec, který právě přišel do úplně nové třídy v jedné irské škole. Jelikož je nový, přiláká pozornost třídního provokatéra. Budete mít možnost užít si deset vtipných minut, ve kterých se mimo jiné dozvíte, jak je profese učitele neuvěřitelně náročná.
Humorně laděný irský snímek New Boy byl nominovaný na Oscara za nejlepší krátkometrážní film roku 2009. (Stanislaus)

(více)

Recenze (25)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tak budete se prát nebo ne?" Asi ne, protože děti se nakonec vždycky nějak domluví a na účinné šikanování černouška, který umí skvěle páčit ukazovák, nejsou irské děti řádně vycvičeny. Pro mne je tohle prostě příliš velká multikulti propaganda na to, abych z ní byl nějak zvlášť nadšený, ale celkem milé to bylo. Hlavně bonzující šprtka Hazel O'Hara byla skvělá a je-li fungujícím zvykem v irským školách uklidňovat žáky výzvou, aby dali ruce nahoru, tak mají můj respekt. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Chudák irská paní učitelka. Chudák Joseph z Rwandy, to všech jeho útrapach se bude muset ještě věnovat dvě hodiny týdně irštině. Irové jsou vůbec zvlaštní. Nesnaší Brity a jejich uniformy jsou velmi podobné britským. Také asi jako jeden z mala národů vedou vyuku v cizím jazyce a na svůj "rodný" jazyk pohlíží v rámci vyuky jako na cizí. Nemám nic proti Irům, i když někdy mi jejich angličtina děla a asi i bude dělat problémy. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pěkný a vtipný, ale taky nahořklý příběh o jednom černoškém dítěti a jeho začátcích v nové škole... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Docela pěkný příběh o třídě, do níž přijde nový žák černé pleti. Pěkně vylíčené vztahy dětí a jejich proměnlivost. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Úsměvný irský kraťas, který může trochu svým námětem zavánět klišé, ale i tak pobaví. Tady je aspoň vidět, jak těžkou práci musí vykonávat učitelé. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Situace, která je zobrazena v tolika a tolika filmech, je tady na prostoru 10 minut krásně a humorně představena jako nikde jinde. Hudba - parádní, herecké výkony - skvělé, charakter jež Joseph bude mít až úplně dospěje - k nezaplacení. Ta Hazel byla naprosto báječný šprt, kterému je učitelka úplně někde. "She's a bitch. I was only telling her... - Hands in the air. Hazel O'Hara . - What? - I heard what you just said. - It was a private conversation. - Don't you dare talk to me like that. - Like what? - Stand up. - I'm standing. - Than hands in the air." Možno zhlédnout zde: http://www.videacesky.cz/kratke-filmy-online-zdarma/novy-kluk ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Ano, přesně tak. Je to přesně ten snímek z kterýho si každý odnese, co chce. Tady se ukázalo, že film nepotřebuje pořádnou pointu, pokud je výborně ztvárněn. Barva není problém, to lidi občas jo. A ten chvat s tím prstem bych chtěl umět. 75% ()

Sinn 

všechny recenze uživatele

Kraťas zachycující Josepha, devítiletého rwandského emigranta, první den v nové škole v Irsku. Zajímavý nápad, vtipné zpracování, milý konec. ()

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

Nejenom, že z toho mám fakt suprovej pocit, ale je to snad i poprve, co jsem viděl malý děcka (svým umem) přehrát dospělou ženskou (a to na celý čáře). ()

Herráček 

všechny recenze uživatele

Taková až skoro utopie... Ale výtečně se do toho cpe situace ve Rwandě (ó jak už je to téma ohrané...) A nejsem si moc jistej, v čem je to komedie, jelikož těch prvků tam bylo dost málo... ()

Rufete 

všechny recenze uživatele

"She's a bitch, I was only telling her..." Pěkný příběh o zapadnutí do kolektivu po nepříjemných událostech v minulosti. Děti hrály perfektně, Hazel dala učitelce pěkný diktát. Joseph se nakonec do kolektivu zařadí, když se spojí se spolužáky proti učitelce-tyrance (berte s nadsázkou) a i takhle se mi to moc líbilo. Ale to nejlepší na filmu je prostě Hazel O'Hara, nejmilejší "šprt" pod sluncem. ()

piranha 

všechny recenze uživatele

Když nezmíním krásnou práci s hloubkou ostrosti, která mě skutečně nadchla, pořád tu ještě ve prospěch tohohle snímku mluví přívětivé ztvárnění postav, slušný námět – řekla bych přiměřený tomu, že je to krátkometrážní film. Něco tak obyčejného, přesně takový detail, výřez z běžného života by se měl podle mě v takových počinech objevovat. Tohle je asi první krátkometrážní film, který si nebere příliš velké sousto. ()

wito 

všechny recenze uživatele

kraťas o černošskom chlapcovi, ktorý prišiel do írskej školy z rwandy, kde sa vyhrotená situácia vojenskej diktatúry zjavne preniesla na chlapcovu schopnosť chladne sa postaviť na odpor triednemu frajeríkovi, ktorý sa ho pokúša šikanovať... ()

Reklama

Reklama