Reklama

Reklama

The Philanthropist

(seriál)
  • Slovensko Filantrop
USA / Česko / Velká Británie, 2009, 5 h 45 min (Minutáž: 43–44 min)

Kamera:

Joel Ransom

Hrají:

James Purefoy, Neve Campbell, Michael Kenneth Williams, Lindy Booth, Jesse L. Martin, James Albrecht, Bonnie Mbuli, Treva Etienne, Karel Roden, Linda Hardy (více)
(další profese)

Epizody(8)

Akčný dobrodružný seriál o osudoch miliardára Teddyho Rista, ktorý sa po prelomovom životnom zážitku rozhodol svoje peniaze a vplyv použiť na pomoc obyčajným ľuďom, čo sa ocitli v životnej núdzi. Keď si rozmaznaný boháč a sukničkár začal uvedomovať, čo všetko dokáže jeho moc a bohatstvo, stal sa filantropom a začal pomáhať ľuďom, ktorí to potrebujú. Táto náhla zmena v jeho živote nastala po tom, čo stratil svojho vlastného syna a onedlho zachránil život malému chlapčekovi počas hurikánu v Nigérii, kde sa zastavil na pracovnej ceste.
Filantrop Teddy Rist začína podnikať dobrodružné cesty po celom svete. Popri svojich obchodoch pomáha chudobným a chorým, zajisťuje pitnú vodu a vakcíny pre nigérijskú dedinu, zasahuje proti ruským priekupníkom s bielym mäsom, a to všetko na hranici sebaobetovania. Počas dobrodružných ciest v Nigérii, Barme, Paríži, Kosove, San Diegu mu pomáhajú jeho kolegovia z New Yorku, Olivia a Philip Maidstoneovci, oddaná pomocníčka A.J. Butterfieldová a v neposlednom rade aj osobný bodyguard Dax, bývalý mariňák, ktorý má čo robiť, aby ochránil svojho zamestnávateľa, z ktorého sa vykľul nepredvídateľný živel, čo sa bezhlavo vrhá do akéhokoľvek nebezpečenstva. (TV JOJ)

(více)

Recenze (15)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Philanthropist je jednoduchý až hloupý seriál. Miliardář jezdí po světě a páchá dobro. Tu zajistí vakcíny pro nigerijskou vesnici, támhle zasáhne proti ruským překupníkům s bílým masem a jindy zajistí pro nebohé žíznivé vodu. To vše na hranici sebeobětování. Neúspěch je vyloučen. Nicméně i přes svou očividnou blbost se jedná o zábavný počin, protože má spád a charismatického Jamese Purefoye v hlavní roli. Potěší i české lokace, které samozřejmě naší otčinu nehrají a i těch pár českých štěků zahřeje na srdci, přičemž nejvýraznější roli má dle očekávání Karel Roden. Nic, k čemu bych se vracel, ale ani nic, co by mě uráželo. 55% ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení seriálového ročníku 2009. Spíš než akční seriál bych ho označil za dobrodružný a dobře by i padlo cestovatelský, neboť každý díl se zaměřuje na jinou oblast - často i na jiný světadíl. Sympatického miliardáře hraje James Purefoy, kterému role sedí. Slabších 5 hvězd. Ve třetím díle, který se odehrává v Paříži hraje Karel Roden, tak je zde i česká herecká stopa :-). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie po 8. diely: Je to serial s originalnou zapletkou v ktorej ocami filantropa spoznavame tazky zivot ludi v krajinach o ktorych väcsina ludi mozno ani nepocula. Tento osvetový aspekt je jeden z mala kladov tohto serialu. Dalsim je kvalittna technicka stranka a poslednym je casting ustrednej trojice hlavnych postav v podani: James Purefoy, Jesse L. Martin a Neve Campbell. Bohuzial vyznenie celeho serialu je neskutocne povrchne a naivne. Dokonca by som povedal, ze az debilne. Zamery hlavneho hrdinu - filantropa, pomahat su obdivuhodne, ale spôsob akym to robi by som oznacil ako ked slon chodi v porcelane. Bez akejkolvek orientacie v prostredi proste len zakazdym vytiahne penazenku a to je tak vsetko. Obcas to nezafunguje, co ho prekvapi a tak skoro az v Bondovskom style musi napriklad vakcinu preniest z bodu A do bodu B sam a samozrejme sa mu nic nestane, co len podtrhuje naivitu serialu. Az som si miestami hovoril ako sa mohol tento blbec stat miliardarom. Vysledkom je neskutocne blby ale svojim spôsobom guilty pleasure zabavny serial s chvalihodnym poslanim o tom, ze kazdy miliardar by mal podporovat hladujuce deti v kdejakej prdeli na svete. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

První tři díly z nového seriálu a hodnocení je lehce nadprůměrná cestovatelská pohádka o bohatém dobroději, který vedle obchodu pomáhá chudým, nemocným a potřebným. Každý díl se odehrává jinde konkrétně Nigerie, Barma a pak Francie (sled podle odvysílaných dílů). Je to vlastně jako Ironman bez brnění. Seriál moc na realitu nedbá, protože je zábavné sledovat jak člověk bez gps projde bosý džunglí 25 km a ještě ho uštkne had. Nebo moldavané mluví česky. Měli bysme tvůrce žalovat :D! Aspoň Roden to zachranil. Uvidíme co přinesou další díly. Obávam se však, že úspěchem seriálu by byla druhá sezona. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Příjemný seriál, který ovšem přišel tak o deset let později. Někdy kolem roku 2000 by tohle byla bomba, teď už je to "jen" trochu naivní, ale zábavná dobrodružná podívaná. Každopádně Purefoy je charismatický herec, takže si divák nemá na co stěžovat. ()

tufr 

všechny recenze uživatele

Tak asi takhle! Filantrop mě zaujal už asi před rokem,kdy jsem o něm četl. Říkal jsem si, jo mam rád příběhy o prachatejch frajerech, co chlastaj, smaží a zároveň konaj dobro (viz. Tony Stark). Nyní po zkouknutí všech osmi dílů první série (zároveň to vypadá i konečné série) mam k Tony Starkovy novýho spasitele Teddyho Rista. Seriál se odehrává po všech možných lokacích na světě, ať už je to Nigérie, Paříž, Kosovo, San Diego , je to zajímavé. Určitě pro amíky, ale ne pro mě, když v Pařížském hotelu rozpoznám náš Varský Pupp a když dívka moldavka křičí česky zachraňte mě. Ale pak jsou tam díly, který mému oku i mysli ladily...hlavně San Diego, Nigeria, !!! Nebudem si nalhávat Purefoy hraje člověka, kterej v reálu neexistuje(jako Stark) ,některý díly stojí za starou Blažkovou,ale některé potěší. Filantrop je prostě něco mezi. 60% ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to bylo velice zábavné a po sléze také, ale už mi to přebíjeli jiné věci. Hlavně mě totálně vytáčela ta zkurvená povrchnost. Bylo to tvořeno pro hloupé Američany, kteří myslí, že Afrika je stát a Nigérie je jedno z měst v něm apod. Abych podotkl, tak zrovna africké dobrodružství bylo to z nejlepších spolu s San Diegem. Ale pokud se to pohybovalo v Evropě, tak to byl totální trapas, proto je to asi skončeno po osmi dílech (btw. přišlo mi, že jsou díly možná trochu přeházeny Philip měl po operaci v nějakém díle před Kosovem). Zajímavý námět, vcelku slušná zábavnost, ale vše to ničí ta povrchnost, ale je dobré že se začali v populárních seriálech pro širší veřejnost zmiňovat problémové oblasti světa, je to vlaštovka, kterých tu nikdy nebude dost. Trochu to lépe propracovat, aby se to uchytilo a bude to super. A teď z jiného soudku, obsazení je povedené - Jimmy Purefoy, je přesně takový filantrop jaký by měl takový mladý boháč být a jak si ho představuji. I ostatní v čele s Michaelem K. Williamsem aka Daxem, který přesný jako ochranka, bývalý ex-marine, který se stará o nepředpovídatelný živel. ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Nic tak pateticky hloupe natoceneho a bohuzel i zahraneho jsem uz dlouho nevidel, a to snesu leccos. Tady vsak byla trapnost natolik intenzivni a do oci bijici, az mi to bylo neprijemne. I diskutabilni The Arrow mi proti teto serii prisel jako veledilo. Jedna hvezda za zde prumerneho oblibence Purefoye, druha za hezke az "tununu" tema pomoci druhym... ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Úplně přesně jsem nepochopil proč to vzniklo, motivy jednání hlavního hrdiny nejasné, logika taky nejasná, ale kupodivu to tak nějak funguje. Rozhodně ale nic, co by změnilo dějiny kinematografie. 60% ()

Ondrus 

všechny recenze uživatele

Pěkný dobrodružný seriál. Příběhy v každé zemi nenudí, uběhnou svižně, herecké obsazení velmi dobré. Celkově nadprůměrný seriál. ()

djtoko 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si nemohl "Lidumilovi" přijít na chuť, ale postupem času si získává moje sympatie. V každém díle sledujeme osudy miliardáře Teddyho Rista, zhýčkaného playboye, kterému zemřel malý syn. Rozhodne se díky svým politickým vlivům a financím pomáhat strádajicím lidem z celého světa. Sekunduje mu v tom samozřejmě jeho tým. Seriál mě uchvátil díky krásnému exotickému prostředí. Uvidíme jestli po 1. série, která má 8 dílů to NBC neodpíská. Zatím *** ()

DavidWebb

všechny recenze uživatele

Nejdem to hodnotiť, videl som len tri časti a je to hrozná bieda. V tom seriáli je zle asi všetko. Hádam to cestovanie po svete je fajn, to by sa mi páčilo... ()

Alca 

všechny recenze uživatele

Po 1. dílu: Trochu málo uvěřitelné, trochu moc střelené, trochu moc náhod najednou. A posun správným směrem (od nafoukance k člověku, který se stará o okolí) zajistil tomuhle miniseriálu tři hvězdičky. Úplatek, trochu krve, boj, šťastný konec. Další! Po dalších dílech: Přestává mi díky tomuhle seriálu vadit James Purefoy, který mi vždycky přišel spíš nesympatický. Na tuhle roli se ale perfektně hodí. Ale hlavní hrdina je mi krajně nesympatický, i když (ve výsledku) dělá sympatické věci. ()

Blue.Cat 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět seriálu, ale podle mě trošku nedotažené a schematické. Milionář, kterého hraje James Purefoy, prochází všemi dobrodružstvími tak hladce, až je to neuvěřitelné. Vždycky, když je ve smrtelném nebezpečí, ho někdo na poslední chvíli zachrání, kulka ho netrefí, ani když po něm střílí několik lidí ze samopalů... je to takový superman. Jen občas dostane nějaký ten kopanec, aby se neřeklo. Každý díl se odehrává pomalu na jiném kontinentě, ale všichni najednou mluví anglicky, když je potřeba. Líbí se mi, jak je seriál sestříhaný, ale ponaučení na konci každého dílu mě otravovaly. ()

Reklama

Reklama