Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se Menandros a jeho dva přátelé kupci vracejí do Říma, napadne je ukrást několik jehňat, která se suší na kůlech. To ale rozzuří jejich majitele, který si je schovává do zásoby jako potravu. Je to obrovský Kyklop, který muže napadne a dva z nich sežere. V Římě to vyvolá rozruch. Panovačný tyran Tiberius, kterému našeptává jeho věrná pravá ruka, zlý a pomstychtivý Falco Maximillius, zvolí do čela vojáků, kteří mají nestvůru zajmout, Marca Romula, syna slavného vojevůdce. S tím sice není Falco vůbec spokojen, musí ale mlčet... V lese dojde k zápasu mezi vojáky a Kyklopem, který je nakonec zahnán do pasti a spoután. Pak se Marco a jeho muži vydávají na cestu zpět do Říma. Tam Falco vypráví Tiberiovi, jak pokračuje stavba jeho vily, na které pracují otroci, kteří se provinili proti svému pánovi. Velí jim surový a poživačný Cletus. Je mezi nimi i odvážný Gordian a krásná Barbara. Tiberius chce Marca jmenovat tribunem, ten by ale raději dostal kus půdy. Rozzlobený panovník tedy své jmenování odvolá. Na připoutaného Kyklopa se chodí dívat lidé, až jednoho dne obr ukousne ruku mladíkovi, který byl příliš smělý, a utrhne se. Když je opět bezpečně spoután, Falco dostane nápad: co kdyby předhodili do arény místo gladiátorů vzpurné otroky, kteří by tam bojovali proti Kyklopovi? Císaři se nápad zalíbí, Barbara ale tajně otroky varuje: Tiberius chce uspořádat hry a předhodit je jednooké zrůdě. Gordian zavelí k útěku. A brzy se naskytne příležitost: Kyklop se znovu utrhl, vběhl mezi lid a zabíjí. Ve městě nastane zmatek a otroci utíkají ven do lesů. Kyklop je nakonec zraněn a opět přikován. Tiberius, rozzuřený útěkem otroků, za nimi posílá Marca, ale také Falca, který mu má dokonce velet, protože má vyšší hodnost. Pomstychtivý Falco chystá plány, jak se nenáviděného Marca zbavit. Když dojde k boji mezi vojáky a vzbouřenci, je Barbara zajata a Falco chce Gordiana ukřižovat. Gordian je ale bývalý Marcův otrok, který dostal svobodu. Marco se ho zastane, na Gordianově místě je sice ukřižován jiný otrok, ale Marcus je Falcem zajat a dopraven do Říma před císaře. Ten mu nakonec dá na vybranou: buď zemře, nebo bude jako gladiátor o svůj život bojovat v aréně... (TV Prima)

(více)

Recenze (132)

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce relativně snesitelné (největší omluva je asi to, že jde o tv film s rozpočtem pod 10 mega) - kyklop vypadá celkem dobře, kostýmy ujdou a kulisy Říma jsou ucházející, rovněž se vyvedly i akční scény... Jen příběh je podán dosti krkolomně a postavy tomu taktéž body nepřidávají... Dvě hvězdičky za to, že jsem si při sledování několikrát vzpomněl na Xenu... I když i ta měla lepší výpravu a provedení, o tom žádná :D Jako taková milá, nenáročná blbůstka je však Kyklop zcela ideální, krom toho mám slabost pro nízkorozpočtové, rádoby epické produkce, ne fakt, to laciné CGI já přímo žeru :) ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"A nyní jděte a staňte se hrdiny !!" A tak šli a udělali ze sebe až k pláči trapnou bandu ochotníků, protože skutečnost, že téhle urážce všech sandálovek neubližuje ani tak směšný Kyklop kompletně v CGI, ale naopak lidští (ne)herci, se jeví výmluvně ironicky.. To vám byla ale hlína !! ()

Reklama

bulawaio 

všechny recenze uživatele

1/10. DIgiřím, digikyklop a spousta dalších špatností by se na tomhle snímku dali najít. Nicméně nelze upřít fakt, že se tam pořád něco děje... neříkám, že je to kdovíjak zábavné, ale dá se to. Spousta historických nepřesností, nad kterými se nemá smysl zamýšlet. Děj je docela komplikovaný a místy dokonce překvapující! Rozhodně bych nedoporučoval nikomu jinýmu než fandům nekvalitních béček. Určitě zde neplatí pořekadlo ,,Jednooký mezi slepými". To by jsme kyklopovi moooc přilepšovali. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Já nevim, mě to zas tak špatný nepřišlo. Vzhledem k tomu že to byl nískorozpočťák... To nebylo zas tak až špatný jak se tu většina nad tím rozplývá.. Jediné co mi přišlo naprosto otravné, ten jeho řev... Jinak to se týče zpracování, efektů dobové autenticity. Seru na nějakou řeckou historii v tomto případě. :D Příběhu a smyšlení kyclopa... který se nakonec přidá na stranu utlačovaných. Proti tiranskému tyranovi. Klišé, ale tady nešlo nic moc dalšího vymýšlet. Ano i Kyclop má mozek, není to jen zvíře. když je silná motivace" MASO! :D Takže to nebylo zlé. Znám rozhodně horší... Azylum a podobný. :) ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Plakát láká na velkolepé historické fantasy, a naivkové jako já se nachytali:-) Hooodně skromná podívaná s mizerným digitálním Kyklopem a velechudou výpravou. Na druhou stranu si nemyslím, že by režijně to bylo uplně špatné. Kyklop nenudil a příběh byl docela zajímavý a i tak malonko napínavý. Možná mít více peněz tak z toho koukalo překvapení. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Když Gordian v aréně čeká na svůj rozsudek, je v jedné scéně bez hadrů a ve druhé s nimi. (StrYke)
  • Ve scéně, kdy má na stavbě domu dojít k cejchování nového otroka, lze spatřit v pozadí žlutý deštník. (Godhaj)

Reklama

Reklama