Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se Menandros a jeho dva přátelé kupci vracejí do Říma, napadne je ukrást několik jehňat, která se suší na kůlech. To ale rozzuří jejich majitele, který si je schovává do zásoby jako potravu. Je to obrovský Kyklop, který muže napadne a dva z nich sežere. V Římě to vyvolá rozruch. Panovačný tyran Tiberius, kterému našeptává jeho věrná pravá ruka, zlý a pomstychtivý Falco Maximillius, zvolí do čela vojáků, kteří mají nestvůru zajmout, Marca Romula, syna slavného vojevůdce. S tím sice není Falco vůbec spokojen, musí ale mlčet... V lese dojde k zápasu mezi vojáky a Kyklopem, který je nakonec zahnán do pasti a spoután. Pak se Marco a jeho muži vydávají na cestu zpět do Říma. Tam Falco vypráví Tiberiovi, jak pokračuje stavba jeho vily, na které pracují otroci, kteří se provinili proti svému pánovi. Velí jim surový a poživačný Cletus. Je mezi nimi i odvážný Gordian a krásná Barbara. Tiberius chce Marca jmenovat tribunem, ten by ale raději dostal kus půdy. Rozzlobený panovník tedy své jmenování odvolá. Na připoutaného Kyklopa se chodí dívat lidé, až jednoho dne obr ukousne ruku mladíkovi, který byl příliš smělý, a utrhne se. Když je opět bezpečně spoután, Falco dostane nápad: co kdyby předhodili do arény místo gladiátorů vzpurné otroky, kteří by tam bojovali proti Kyklopovi? Císaři se nápad zalíbí, Barbara ale tajně otroky varuje: Tiberius chce uspořádat hry a předhodit je jednooké zrůdě. Gordian zavelí k útěku. A brzy se naskytne příležitost: Kyklop se znovu utrhl, vběhl mezi lid a zabíjí. Ve městě nastane zmatek a otroci utíkají ven do lesů. Kyklop je nakonec zraněn a opět přikován. Tiberius, rozzuřený útěkem otroků, za nimi posílá Marca, ale také Falca, který mu má dokonce velet, protože má vyšší hodnost. Pomstychtivý Falco chystá plány, jak se nenáviděného Marca zbavit. Když dojde k boji mezi vojáky a vzbouřenci, je Barbara zajata a Falco chce Gordiana ukřižovat. Gordian je ale bývalý Marcův otrok, který dostal svobodu. Marco se ho zastane, na Gordianově místě je sice ukřižován jiný otrok, ale Marcus je Falcem zajat a dopraven do Říma před císaře. Ten mu nakonec dá na vybranou: buď zemře, nebo bude jako gladiátor o svůj život bojovat v aréně... (TV Prima)

(více)

Recenze (132)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jedno oko a vydavatelská společnost Ukrajina Vás zve na film Kyklop, film bez zábran, bez ohledů na řeckou historii a bez čehokoliv, co by se dalo považovat za filmové umění. ()

BadoXXII odpad!

všechny recenze uživatele

Na filme je najlepší jeho plagát a to myslím úplne vážne. Inak aké Sci-Fi??? To je čo za kravinu? Keď už niečo, tak je to fantasy. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Navození atmosféry starého Říma stejně marné jako snaha Kyklopa mrknout levým okem, filmařsky zasmrádlé jak obrovy hnědé spodky, které si nevyměnil od prvního kojení Romula a Rema vlčící a k tomu všemu Tiberius E.Robertse s vizáží (h)ladiče pyjan Eltona Johna. Konečně jsem pochopil význam jazykolamu: „Od poklopu ke poklopu Kyklop kouli koulí.“ Film je totiž od samého začátku až do konce bohapustá kanalizační stoka plná lejn římských obyvatel nakažených tyfem a ta přetěžká koulící se koule z olova představuje nelehký úkol režiséra D.O´Briena nezemřít nad výsledkem své práce studem. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

OMG, tak toto bol des. Naozaj väčšiu somarinu som dávno nevidel, ale aspoň som sa na tých stupiditách schuti zasmial, takže film dokonca splnil aj funkciu zábavnú. Ale inak okolo scenáru sa tento film ani len neoškrel a tí, kto dotovali film sú dnes už dávno za bankrotom. Navyše absolútna ignorancia a znegovanie historických faktov som tušil hneď od začiatku, keď som zistil, že sa film bude odohrávať v časoch Rímskej ríše. Jasné bolo, že najväčšia snaha bola o úspešné grafické spracovanie kyklopa, tá nakoniec nebola až taká otrasná ako som čakal, lenže bola strašne viditeľne digitálna a navyše kyklop sa na scéne objavil dokopy asi 5minút, takže jeho postava je vo filme dosť zavádzajúca. Okrem toho, že Roberts ako očividné lákadlo filmu bol len do počtu, ani ostatní herci sa pri svojich hereckých výkonoch veľmi nezapotili a svoje role si odohrali akoby to mali za trest vo vyčlenených verejnoprospešných prácach. No skrátka tragédia. 15%. ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Historický fantasy horror o krvilačnom mystickom tvorovi, situovaný do časov najväčšej slávy Rímskej ríše. Jednooký kyklop, ktorý zápasí v aréne proti gladiátorom. Hodne netradičný nápad. Pomerne odvážny. Lenže to je jediná vec, ktorá stojí za pozornosť. Všetko ostatné je absolútny nezdar. Scenár písalo asi desať ročné decko. Herecké výkony sú až katastrofálne úbohé. Digitálne animovaný netvor je na smiech. Výprava, kulisy a dobové reálie sú lacné. Réžia nestojí ani za zmienku. Celé to úplne posrali. Totálna sračka. Odpad! ()

Jacinda odpad!

všechny recenze uživatele

Něco tak příšernýho, trapnýho a bezduchýho jsem už dlouho neviděla. Nechápu jak tohle mohl někdo zplodit...a ten trailer... ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Tak to byl zase průser, kam to jen Eric Roberts klesnul. Příběh až tak hrozný nebyl, ale zpracování je katastrofa za pár dolarů. Kulisy a kostýmy k pláči, např. aréna byla ztlučená z pár prken, která štáb nejspíš našel při natáčení v lese. Pokud jde o herecké výkony, tak ty asi odpovídaly výplatě, kterou po natočení filmu všichni herci dostali. A co mě úplně dostalo bylo to, když římští lukostřelci stříleli z cca 10 m na Kyklopa a šípy dopadaly asi tak v rozmezí 1-5 m vedle něj. Ve výčtu problémů tohoto filmu by se dalo asi tak dalších 10 minut pokračovat, ale přesto jedna hvězda ze mně vypadne, asi za to, že jsem tohle všechno přetrpěl bez psychické újmy na zdraví. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Příšerný ve všech směrech. Nejvíc do očí bije asi směšná výprava a herecký výkony zúčastněných, v čele s céčkovým démonem Robertsem. Hvězdičku dávám za pár zábavnejch dialogů a taky za fakt, že se přece jen našlo několik scén, ve kterejch Kyklop vypadal věrohodně. V ostatních případech byly triky na úrovni (jinak skvělýho) Souboje Titánů z roku 1981. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že ve filmu o kyklopovi je úplně tou nejhorší postavou právě digitální kyklop. Nejvtipnější na tom všm je, že to asi autoři mysleli smrtelně vážně. Uživatelé, kteří mají skrytý fetiš vůči podobně špatným céčkovým filmům si však mohou uslintnout blahem. Z mé strany malý odpádek. ()

Smok odpad!

všechny recenze uživatele

Zmýlené chápanie Rímskej ríše a rímskej mytológie z hláv amerických "moneymakerov". Chcel by som vedieť, či niekto z nich vôbec vie, kde leží Rím :) Eric Roberts ako Tiberius? To bol asi len žart. Animácia kyklopa? Takú si zrejme pamätá hociktorý bežný hráč PC hier tak spred ôsmich rokov. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Některá béčka či céčka klamou tělem... a tohle nebylo zas tak špatné. Dobrá kamera (tedy kromě toho chvění při jízdě po náměstí na začátku). ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jo tak tohle patří mezi filmy od Starz media mezi to nejlepší, a ani tak to není nic převratného. Sice mi přišlo sympatické jak to vypadá a Roberts je v tomhle filmu sympatickej. Efekty sice slabší ale aspoň se nebojí ukázat aspoň nějaké gore. ()

Slartibarkfast odpad!

všechny recenze uživatele

Do tohoto komentáře má cenu psát snad jen jediné. Z vlastní zkušenosti zde čestně prohlašuji, že film Kyklop ke svému životu nepotřebuje drtivá většina racionálně myslící populace a jeho sledováním každý divák zbytečně promrhá jeho cennou část. Nevylučuji ani trvalé následky. Rozumnější tedy je těch 88 minut vyplnit smysluplnější činností. Například zíráním do propasti, bušením hlavou do zdi, olizováním vlastního lokte a podobně. Věřím, že fantasie má téměř každý víc, než scénáristé této nadhodnocené slátaniny s tupým dějem a mizernými efekty. Doporučuji maximálně jako studijní materiál začínajícím filmařům, aby se vyvarovali takovýchto chyb. 10% ()

Reklama

Reklama