Reklama

Reklama

Rendezvous with Rama

(studentský film)
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Sci-Fi
USA, 2003, 4 min

Režie:

Aaron M. Ross

Předloha:

Arthur C. Clarke (kniha)

Kamera:

Josh Nussbaum

Recenze (27)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

No, Setkání s Rámou je dlouhodobě jedna z mých nejoblíbenějších knih, takže oceňuji, že si někdo pro grafické cvičení (nebo ono je tam opravdu něco víc?) vybral toto téma... otevírání Rámy i světlice jsou pěkné momenty. Jelikož ale absolutně chybí příběhová složka, zůstává tenhle Ráma jen hezkou animačkou pro sci-fi fanoušky, které navíc zoufale chybí jakákoliv sugestivnost. Nepoužitelné ani jako trailer. 5/10. Kniha 20/10 a jestli skončí v rukou nějakého mainstreamového mazala pro kinomasy, stane se ze mě vrah! ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Působivé. Na to, že jde jen o studentský projektík i pěkně promakané. Rád bych ale jednou viděl celý regulérní film. Snad se do toho Fincher nechá Freemanem ukecat. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tohle setkání s Ramou je nebývalé nudné, ono to je to totiž jenom pozlátko bez hloubky a velké nabubřelé nic natočené jen za honbou co nejlepšího vizuálu (což se více méně zdařilo), ovšem de facto bez děje, který pokud by měl za něco stát, musel by být rozveden do běžné celovečerní délky, takhle vypadá filosofie ala Vesmírná odysea (a tím rozhodně nemyslím jen to, že obé vzešlo z předlohy A.C. Clarka) jen směšně, pár vážným tónem pronesených vět za doprovodu dobře zvládnutých efektů nestačí a nikdy stačit nebude. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Sice zajímavé ale chtělo by to spíše celovečerní zpracování, které by se dostalo do těch správných rukou. Fincher měl k tomu zatím nejblíže a tomu bych to i svěřil. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Keďže celý svet už vie, že zo suchých (vedeckých) kníh A. C. Clarka sa dá natočiť filmová bomba (2001: VESMÍRNA ODYSEA), dúfam, že keď raz Rámu "naozaj" zfilmujú, bude mať presne tento magický šarm... ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý studentský filmeček, který čerpá ze slavné knižní předlohy. Sice je to krátké a opravdu to vypadá jen jako intro k PC hře, ale jen za tu sci-fi atmosféru dávám alespoň 4 hvězdy. Chtělo by to regulérní film... ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Jednu hviezdu za vizuálnu stránku a jednu zase za to, že ide o študentský film. Ináč je to bez akejkoľvek srandy alebo chodenia okolo horúcej kaše, jedno veľké nič, čo nemá žiaden umelecký presah ani nejakú hĺbku. Možno ten, kto pozná predlohu, v tom uvidí niečo viac, ale mi ostatní tam neuvidíme zhola nič. Čo je škoda, určite si s tým dal maník dosť práce, lebo to vyzerá dobre ale nič viac. ()

Petroff

všechny recenze uživatele

Není na tom co k hodnocení... Doufám v celovečerní film a jeho pokračování... Jsem si ale skoro jistý, že to silně zklame má očekávání... Přecejen mám tuhle ságu od sira A. C. Clarka vůbec nejradši... ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Má nejoblíbenější sci-fi kniha, pokud se to povede dobře zfilmovat, tak to bude nejlepší sci-fi film všech dob a asi dlouho překonán nebude. Jsem vděčný i za takovou mini animaci. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Na to že je to jen studentský film je to přímo mistrovský kousek!! Vynikající efekty, mystičnost a k tomu ještě mrazivá hudba vytvořili atmosfétu, která se mi prostě dostala pod kůži!! Pravá sci-fi jak má být!! ()

messiah 

všechny recenze uživatele

Kolik tomu mám dát? Dilema tak časté u kraťasů. Tnehle kraťásek je jakási návnada na Rámu. Moderní hi-tech vzhled vesmírné stanice i přechodových komor samotného Rámy vám za tu kratičkou chvilku nedovolí rozhodnout se jestli se vám takový vzhled líbí nebo naopak. A pak už tu je pouze vstup do tohoto vesmírného "zbloudilce?" a dramatický první pohled do jeho vnitřku. A konec. Alejo, líbilo se mi to. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

To má s knížkou společný akorát tvar lodi. Za ty 3 minuty se tam nic nestane a jenom hučení prázdnoty mě rozhodně neohromí. A co se týče toho vizuálna - mám pocit, že jsem viděl jiný film, než vy! ()

Scytale odpad!

všechny recenze uživatele

Co dělá tento diletantismus na ČSFD - kdejaké intro ke sci-fi PC hře toto studentské dílko strčí do kapsy. Nedostatek prostředků ani techniky u studenstského filmu není omluvou naprosté absence jakékoli imaginace. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Vizualne je to zpracovane na svou dobu kvalitne, i kdyz me moc nebavi namodraly nadech a vlastne celkove ladeni. Jako studentsky projekt to mohlo asi dostat dobrou znamku, jako kratas a adaptace milovane knizky to je malo. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Ako dobre vieme, Rámania robia všetko trikrát. Moje prvé stretnutie s Rámou bolo keď som kedysi dávno našiel tú knihu A.C Clarka na polici u mojej babky. Prečítal som ju a príliš ma nezaujala, ale treba povedať že vtedy som bol ešte nedospelý jedinec a tak by som si to mal zopakovať a prehodnotiť. Druhé stretnutie bolo s Ramou ako maslom ktoré furt reklamovali v telke. Síce v chladničke na rozdiel od klasického masla nezamŕzalo na kameň, ale nikdy mi ani nechutilo. Tretie stretnutie som zažil práve teraz keď som narazil na tento kraťas, respektíve akýsi amatérsky teaser na, aspoň zatial, neexistujúci film. A tentoraz to na mňa fungovalo, má to tú správnu hardcore sci-fi tajomnú atmosféru a účinne dráždi predstavivosť. Navyše za vizuál sa tí študentíci určite nemusia hanbiť. Teraz už môžem len dúfať že celovečerné profesionálne Stretnutie s Rámou neskončí ako nejaká nezmyselná béčková naháňačka s digitálnymi votrelcami a Aštarom Šeranom vznášajúcim sa na mohutných krídlach držiac v rukách svoju neónovo žiarivú cicinu. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Waiting for Rama... :-) Spíš studentské cvičení, byť technicky promakané, než plnohodnotný kraťas. - Taky jsem si vždycky přál natočit svoje scifi.;-) ()

Reklama

Reklama