Reklama

Reklama

Vrah ve mně

  • USA The Killer Inside Me (více)
Trailer

Kontroverzní kriminálka Vrah ve mně režiséra Michaela Winterbottoma, natočená na motivy knihy Jima Thompsona z 50. let, vypráví příběh dvojího života šerifova zástupce Lou Forda z malého texaského města. Charismatický, skromný mladík má temnou stránku – nenávist vůči ženám. Tak postupně odhalujeme, že se jedná o nebezpečného psychopatického sériového vraha. Ve filmu černějším než film noir se ukáže, že temné tajemství nemá pouze Lou... Podle režiséra jde o napínavý příběh, jenž vybízí k zamyšlení nad formami lidského násilí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (198)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Větší úsoěch než na MFF v Karlových Varech film na žádném jiném festivalu nezískal. Čím to asi bude? Jsou-li mezi vámi lidi, co o tom něco ví, tak ať mi to napíší do mé pošty. Je to záhada. Ale možná ne pro toho, kdo o tom něco konkrétního ví... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Filmu nelze upřít, že šel svou cestou. Obecně remaky mám rád, i když tohle není ani tolik krimi, drama a thriller (už vůbec ne western), jako film psychologický. Násilí, v případě aplikace na obou hlavních ženských postavách, je hodně nechutné, a opravdu může u některých diváků vyvolat žaludeční potíže. Což by nevadilo, jeho filmová explicita však zůstává zcela nevysvětlena a neexistuje nic pro její obhajobu. Casey Affleck hraje dobře, jeho donaldovský hlas skřehotající po celou dobu ale nemůže bavit nikoho. A "Mentalista" Simon Baker (kterému některý zdejší nahazovač přiřadil jiného Simona Bakera...) jako detektiv? - tohle moc nefunguje. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Kdyby Casey Affleck nepodal skvělý herecký výkon tak film nestojí ani za podívání. Potěšila aspoň role Jessicy Alby jako prostitutky která ma ráda zvrhlé sexuální praktiky. Čekal jsem od snímku úplně něco jiného než jsem dostal. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film, který zaujme jen neobvyklým herectvím, úvodní herecké trojice v atypických rolích. Film není tak šokující a kontroverzní, jak by se mohlo zdát a spíše jen průměrným thrillerem. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nemusí to být špatný román. O dekadentním prostředí násilně udržované fasády cnostného Jihu, za kterým se skrývají všechny možné obsese a náruživost. Třeba se v knize hodně píše o pokřiveném vnitřním světě hlavního zvráceného hrdiny. Ale film nic z toho neukázal. Máme tu jen samoúčelné násilí, opájení se scénami, které jsou kruté a zbytečné. Doplněné četnými nesmysly v ději. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Noiru (jakožto jinak celkem infantilnímu postdivadelnímu subžánru.... no prostě padesátky) se nedá upřít jedna obrovská zásluha a tou je základ pro neonoir. Klasické noirové dějové schéma už samo o sobě nestačí a je maximálně tak dobrým vzorem parodií. Základ bude však atraktivní vždycky a tedy se otvírá hromada možností, jak na tento žánr navázat. Killer Inside Me na to jde od lesa. Hlavní postava (ty vole málem sem napsal hrdina -)) je též osamocená a má (celkem oprávněný) pocit, že je sama na nepřátelském území. Ovšem zaslouží si to a vlastně si zaslouží daleko horší věci. Jenomže pořád je to hlavní postava, kterou sledujeme krok po kroku a s protipóly aka vedlejšími rolemi pro jejich odtažité chladné vykreslení charakterů moc nejde nijak sympatizovat. Pak tady ještě máme femme fatale (tady by se hodilo spíš mortalkombatovské femme fatality),se kterými se v čemkoli, co jen zakopne o označení noir divák nedokáže také nikterak ztotožnit. Takže pozorovatel nemá na děj jiný náhled než z pozice Lou Forda. Od něj přejímá tu paranoiu, nejistotu a iracionální náhled na okolní svět. Chtít tohle od diváka je riskantní tah, protože od něj vyžaduje nadhled a soustředění, každopádně já si celkem chrochtal. Škoda trochu hudby, která v okamžicích dějové gradace vypálí nějakou veselou oldschool vypalovačku a atmosféra je zničehonic tatam. Ale jinak Killer Inside Me zaslouží rozhodně být viděn. Takovou svini totiž jen tak nespatříte. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Načasování nevalných skladeb ze soundtracku je vážně fascinující. Představte si ten nejdramatičtější, smyčcový, hluboce položený hudební podklad; teď si představte, jak auto hlavního hrdiny přijíždí před garáž svého domu. Nic významného se nestane předtím ani bezprostředně potom. Auto zastaví – a právě tehdy hudba dostoupí svého maxima – ha! --- Šílenost. Což je mimochodem slovo, které vám probleskává hlavou napříč celým snímkem. Kostrbaté dialogy, hrozivé audiovizuální efekty, masky (zaschlé jizvy bezprostředně po pár ranách pěstí? really?), neherec - to asi bude tím jménem - v náročné roli šáhlého vicešerifa. Navrch obtloustlá a vůbec ne přitažlivá (výjimečně) Kate Hudson – to už mi ale vážně bylo do breku. I když mě ještě čekala hodina filmu, uh … no dokoukal jsem to, ale vážně nikomu nedoporučuju (konec možná – pokud zrovna budete mít chuť na grotesku). Jediným „seriózním“ lákadlem pro vás jinak může bejt snad jen ta kopa žhavějších scén s oběma protagonistkama. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Ať už to bylo kontroverzním námětem, nevhodnou hudbou nebo šíleně utahaným stylem vyprávění, tenhle film mi prostě nesedl. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Nechutne úchylný film pohrávajúci sa s myšlienkou byť skvelou žánrovkou a vyrovnať sa atmosférou podobne ladeným Lynchovkám /k čomu odkazuje nielen použitá hudba/. Na rozdiel od nich mu ale chýba rafinovanosť, vyjasnenosť motívov /"...niečo mi hovorilo, že ju mám zabiť, ani neviem čo, asi som si to prečítal v nejakej knihe..."/ a herecká istota. Zostava Affleck Alba Hudson vzbudzovala zvedavosť, výsledkom je ale (očakávaná) hollywoodská nuda. Winterbottomov poriadny prešľap a DÚFAM i posledný mainstream. Mimochodom, sex ako vystrihnutý z katalógu Neckermann a Quelle, strana podprdy. P.S. Kde je (ako vždy výborný) Elias Koteas v rozuzlení príbehu ??? ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Kdo jí to udělal ??" - "Byla to sebevražda.." - "To ale přece nedává smysl !!" - "Ale ano !! Jenom jsi moc hloupej na to, abys to pochopil.." ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Na malém městě je pitomé to, že si všichni myslí, že vás znají.......... Scéna ve 26 minutě je hodně brutální. CITÁT - Vydrž už to bude........ Případ vraždy a údajné sebevraždy se začíná komplikovat. Víme, kdo to udělal a jen očekáváme zda vyvázne, nebo bude usvědčen. Lehce brutální, mírně erotický je snímek o lásce a zabíjení, ve kterém hrají Casey Affleck ( Lou Ford ) a Jessica Alba ( Joyce Lakeland ). CITÁT - Věděl jsem, že ji musím zabít......... Film je také přehlídkou amerických korábů silnic a americké hudby. Konec filmu je hodně ohnivý. CITÁT - Nemůžu ublížit někomu, kdo je mrtvej......... ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Největší problém jsem spatřoval v ne zrovna napínavém tempu, ale zbytečně zdlouhavé délce během níž mě prakticky nic nezaujalo. Závěr se mi zdál už zbytečný. ()

Skrk 

všechny recenze uživatele

Stylově natočený (tak trochu) noir film s parádníma psycho scénama (vraždama) a domixovaný černým humorem a pasující hudbou. Casey Affleck jakoby se do této role vážně hodil -> žral jsem mu to po celou dobu. Jenže...všechno je takové zbrklé, rychlém chvílema parodické a má to pár hluchých, nudných míst. Viděno na 45. MFF KV. 4,5/10 ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Po necelé půl hodině jsem to chtěla vypnout. Jediné, co tento film, tento příběh má, je násilí, hnus, perverznost a zatuchlá smrt. Když bych to měla převyprávět, tak vůbec nevím, kde začít a co říct, protože to nemělo významný děj, jen prázdné scény, není se za co chytit. Když bych měla něco říct k hercům, tak jen tolik, že to byla další hrůzná stránka. Všichni hlavní protagonisté jsou pro mě béčkoví herci, vhodní tak do laciné komedie. Jessica je, i přes svou nepochybnou krásu, velmi špatná herečka a co se pak stane, když dostane i špatnou roli? Vznikne prázdná postava, která jen dodělává už tak hrůzostrašný film. Její smrt byla to ta nejhorší scéna jakou jsem ve filmu kdy viděla. Bylo to nechutné, násilnické a nesmyslné. A když o sobě distributor filmu prohlásí, že "je to film černější než film noire" uráží tím zejména sebe. Nevím, co temného je na filmu, který je protkán jen a jen brutalitou. Já bych tu mohla vyprávět do nekonečna jak špatné to bylo, protože na tomto filmu není vůbec nic pěkného, ani ta kamera!! A po tom úmorném čase jsem se konečně dostala na konec filmu a musela jsem se smát! Tak nesmyslný a trapný konec jsem dlouho neviděla.. ()

kleopetra 

všechny recenze uživatele

zbytečně moc mlácení, zdlouhavé a celou dobu mi bylo zle z Caseyho hlasu... Zbytečně moc postav, které jen tak tlachají s hlavním hrdinou. Kdyby se to zkrátilo a přidalo trochu logiky... ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Ale jo, celkem povedený drama o policajtovi, který se sám zaplete do svých vražd. Je to dobře natočeno. Celkově je to průměrný film, který nenudí a jednou za čas se dá vidět znovu. 50% :) ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Nedotažený, většinu času jsem nechápala proč Lou Ford dělá to, co dělá. Možná to bylo mnou (bez titulků jsem z tý angličtiny chytala, co se dalo a u Caseyho se to právě moc nedalo...), možná ale taky tím, že zpověď duše sadisticky narušenýho vraha tady prostě nebyla rozehrána tak, jak se slibovalo. Takže je film omezenej na pár nechutnejch scén masakrování krásnýho obličejíku Alby, či chuděry Kate a na pár mrazivejch upocenejch pohledů psychopatickýho Afflecka, kterej sice hraje dobře, ale tohle jeho umírněný, jednopolohový herectví, už jsme taky několikrát viděli. ()

fremy 

všechny recenze uživatele

Promiňte, ale vidět mlátit ženy ve mě nevyvolává žádné příjemné pocity. Zapomenu-li na tuto skutečnost, stále jsem přesto nepochopil, proč to všechno udělal. ()

Reklama

Reklama