Reklama

Reklama

Vrah ve mně

  • USA The Killer Inside Me (více)
Trailer

Kontroverzní kriminálka Vrah ve mně režiséra Michaela Winterbottoma, natočená na motivy knihy Jima Thompsona z 50. let, vypráví příběh dvojího života šerifova zástupce Lou Forda z malého texaského města. Charismatický, skromný mladík má temnou stránku – nenávist vůči ženám. Tak postupně odhalujeme, že se jedná o nebezpečného psychopatického sériového vraha. Ve filmu černějším než film noir se ukáže, že temné tajemství nemá pouze Lou... Podle režiséra jde o napínavý příběh, jenž vybízí k zamyšlení nad formami lidského násilí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (198)

Maq 

všechny recenze uživatele

Myslím, že knižní předloha je o něco lepší a že se filmu nepodařilo ji koherentně převyprávět. V každém případě, nic pro inteligentní lidi. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Poněkud temný příběh s výtečným Casey Affleckem, který ve výsledku poněkud sráží použité pastelové barvy v obrazu. Osobně bych čekal temné barevné tónování... ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu se rozhodně nedá upřít určitá zajímavost. Na začátku to vypadá hodně lákavě, je tu vytvořená poměrně solidní atmosféra. Kritizované odosobněné násilí a sex mi nevadily, leč mi přece jen přišly trošku samoúčelné. Na druhou stranu tu ale režisér volí zajímavé a neobvyklé kamerové záběry. Problémem pro mě byla velká roztříštěnost děje, přílišná ukecanost a snaha filozofovat za každou cenu (neznám ale literární předlohu, tudíž nevím, jak to vypadá tam). Taky mi vadila nedořešená motivace toho, proč Lou vlastně vraždí. To je poměrně zásadní problém. Tři hvězdy tak dávám hlavně kvůli vynikajícímu Affleckovi, jenž si roli slizouna a andělské tvářičky totálně užívá. Rozhodně potřeba slyšet v původním znění, protože ten jeho hlas je naprosto dokonalý. Alba ani Hudson mě moc nezaujaly, Koteas a Pullman naopak velmi solidní výkony. Filmu podle mého chybí zásadnější moment, který by byl zapamatovatelný, hutnější a temnější atmosféra a rozhodně lepší scénář. Takhle je to jen jednohubka, která dokazuje, že Casey Affleck je o několik tříd lepší herec než brácha. 60% ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Oproti mojim obľúbeným užívateľom si trošku začúram proti vetru a dielko pána menom Winterbottom (Zimné spodné alias Spoďáry) pochválim. Nič, čo by film v danom žánri mal obsahovať, nechýbalo (možno nejaký ten prsník mohol občas vykuknúť), obsadením zaujal a len tak bezmyšlienkovite civieť sa na to tiež nedalo. Prežrieť som musel jedine ležérny affleckovaný Affleckov hlások, ktorý síce nie je nejaký „Whistle register“, no moje uši píli statočne. Sevntyfájv. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Film má svůj vlastní styl, ale je to spíš zpověď jednoho magora, než kriminálka. To co předvedl na obou ženách a zejména Jessice Albě byl opravdu humus, to co zase předvedli maskéři bylo prima. Abych řekl pravdu, ještě jsem takovou scénu, jako zmlácení Jessicy v žádném filmu neviděl. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Michael Winterbottom sa teda nijako nepredviedol. Film sice ma pribeh /mladik ma nenavist k zenam/ a snimok dost koketuje s zanrom noir, ale nuda opat dostala neprirodzene vela priestoru a Casey Affleck /Good Will Hunting/ vobec nevie hrat, Kate Hudson /My dva a Kren, Klic/ nic dohromady nepredviedla : 30 % ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

podobné jako kdysi Black Dhalia.Velký potenciál,ovšem po hříchu nevyužitý.V první půlce nadprůměrný thriller se slušnou atmosférou a výborným Affleckem nakonec dojede na zbytečné rozmělnění děje a uspání diváka ve druhé půli.Lehčí krácení stopáže a větší spád by snímku určitě prospěli.60% ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Odvážny retro-noir plný kontrastov (veselé až komické scény verzus nekontrolovateľné explicitné násilie). Asi dám ešte jedno pozretie, lebo tie kontrasty ma vážne bavili. 3,5 ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Hodne zajimavy obsazeni, retro kulisy, hezka kamera i hudba a dost trivialni zjisteni, ze vetsina deviaci ma svej dobrej duvod... a dal? Dal nic. Pomerne nudna a podivna, nikam nevedouci, znepokojiva kronika lidsky zvracenosti ()

frings 

všechny recenze uživatele

Velmi vypjaté a naturalistické scény, hutná atmosféra, skvělá hudba a vykleštěný hlas Casey Afflecka. Věřím, že film bude mít rozporuplné reakce. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Nebýt řady schopných herců včetně přesvědčivě slušňáckého ale postupem času stále více slizského Caseyho Afflecka v hlavní roli, byl by to jen další nepovedený pokus napodobit specifický styl bratří Coenů. Ani dobré herecké výkony ale Vraha ve mně neuchránily před tím, aby se stal čistě průměrným dobovým noirovým dramatem s hlavním hrdinou sériovým vrahem. 7/10 ()

markuc 

všechny recenze uživatele

Chtel jsem si trosku upravit chut a na tento film jsem se docela tesil, i kdyz Casseyho Afflecka nijak zvlast nemusim. Jedna se o zajimavy snimek s trochu dusnou atmosferou (neonoir) a kupodivu prijemnymi hereckymi vykony vsech hlavnich protegonistu. V tuto chvili je mi lito, ze abych shledl na Festivalu nejaky zajimavy snimek, tak musim do Hollywoodu. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Lou si asi zapoměl vzít prášky na uklidnění, při scéně mlácení Jessici Alby mi nebylo úplně dobře. Dobově vytříbené, soundtrack skvěle dokresluje atmosféru. Místy se to táhne... ()

st.verka 

všechny recenze uživatele

Casey Affleckovi tahle role úlisného skrytého maniaka dokonale sedla. Pro mne však byla ta postava až příliš průhledná a děj předvídavý. Škoda. Holky byly hezký, ale herečky podprůměrný. Z tohoto námětu šlo rozhodně vytěžit mnohem víc. Chtělo to kvalitnější scénář a pro mne i lepší režii. ()

Reklama

Reklama