Reklama

Reklama

Vrah ve mně

  • USA The Killer Inside Me (více)
Trailer

Kontroverzní kriminálka Vrah ve mně režiséra Michaela Winterbottoma, natočená na motivy knihy Jima Thompsona z 50. let, vypráví příběh dvojího života šerifova zástupce Lou Forda z malého texaského města. Charismatický, skromný mladík má temnou stránku – nenávist vůči ženám. Tak postupně odhalujeme, že se jedná o nebezpečného psychopatického sériového vraha. Ve filmu černějším než film noir se ukáže, že temné tajemství nemá pouze Lou... Podle režiséra jde o napínavý příběh, jenž vybízí k zamyšlení nad formami lidského násilí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (198)

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Chladnokrevná detektivka, v níž si hlavní postava sama pod sebou řeže větev a jsem rád za to, že je to právě Casey Affleck. Všichni podávají výborné výkony a vše je cíleno na psychiku diváka - film však kromě povrchního rozkladu hlavního hrdiny nic moc nenabízí. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Film začíná myšlenkou, že když žijete a vyrůstáte na malém městě, všichni si myslí, že vás znají a vědí o vás všechno. Jenže očividně nikdo neví, že Lou Forda v dětství jeho mladá matka zneužívala nebo že znásilnil pětiletou holčičku a vinu hodil na svého bratra. Tyto události se v něm podepsali a jako dospělý muž v sobě tutlá neodolatelnou touhu bít a vraždit. To se mu vyplní, když se seznámí s prostitkou, kterou má původně z města vyhnat. Lou se dostává do spletitých situací, při kterých zabije vlastníma rukama 3 lidi a několik dalších zemře v následující mašinerii náhod a zjištění. Jediné, co mi na filmu vadí je konec, který je až moc naivní v porovnání s civilností předcházejícího děje. Casey Affleck se nesmazatelně zapisuje mezi moje nejoblíbenější herce. ()

rowdys 

všechny recenze uživatele

Killer Inside Me je film, ktorý bez znalosti predlohy vôbec nefunguje, aspoň teda nie v podobe, ktorú dal dokopy Winterbottom. Bavilo ma sa na to pozerať od začiatku do konca, pretože som naivne veril, že príde moment, ktorý vysvetlí Affeckovu motiváciu, lebo hoci flashbacky všeličo naznačili, ani v jednom prípade samotné pohnútky nejustifikovali. Aký-taký šmrnc tomu dávala aspoň dobová atmosféra a keď sa zamyslím, tak noir bol to jediné, prečo som si film vlastne chcel pozrieť. Aspoň v tomto smere vôbec nesklamal. ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

Slušně adaptovaná černočerná klasika od Jima Thompsona (mimochodem na podzim 2010 vyšla v nakl. Argo), ovšem bez četby originálu by mi asi moc nedocházelo, oč v "hrdinově" duši jde. Výhrady by mohly pokračovat: zatímco v knize jdeme spolu s ich-formou, tedy spolu s hlavní postavou do všech jejích šílených malérů, tady, asi zákonitě, se neustále díváme na ni -- tudíž jsme mimo ni. Affleck má jistě dobrý ksicht na koukání, ale to ďábelské ztotožnění jako nad románem se opravdu nekoná. Brutalitu knihy film kopíruje celkem věrně. Komické mi ale přijde, když v sexuálních scénách může být zabíráno dámské pozadí, třeba i zvesela bičované, ale nedej bože, aby divák zahlédl něco jako bradavku. Never! A nakonec ještě -- obsazení ženských rolí je mimo mísu a silnou měrou přispívá k rozpačité recepci filmu. Kate H. se do filmu snad jakž takž hodí, ale ne jako snoubenka Amy, nýbrž jako prostitutka Grace. Kterou ovšem hraje culící se diblík Jessica A., jež jednak vůbec hrát neumí, ale hlavně jí nikdo nikdy neuvěří šlapku. Suma sumárum: vyšší hodnocení si zaslouží hlavně snaha adaptovat tyhle temný pecky minula. A jako retro film funguje na dost dobrých 75 procent. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Texaské, chladnokrevné, psychologické, šokující, svým způsobem sympatické, zvrácené. Chtěla jsem si přečíst knižní předlohu, bohužel jsem jí nesehnala..ale možná dobře. Byla jsem mile překvapená celým dějem, psychologicky chladnou logikou hlavního hrdiny a oddnanou láskou jeho přítelkyň. I když mi vlastně uniká, proč to celé začal, nemělo to asi žádný hlubší význam. Co se týče herců, Casey Affleck bodoval. Zaujmul hlasem, chladným výrazem a zvláštně sympatickou tváří. Film, u kterého vám bude zle.. ..country píseň u záběru na hořící dům.. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Podle režiséra jde o napínavý příběh, jenž vybízí k zamyšlení nad formami lidského násilí. To že tam zmlátím k smrti několik ženských je opravdu k zamýšlení teda takový blábol jsem už dlouho neslyšel. To už může být k zamyšlení každý thriller teda. Jinak nevěřte popisu není zde žádný psychopatický sériový vrah ale jakýsi polda, který zabije 1 prostitutku jejího chlapa (aby to svedl na něho) a pak ke konci i svou manželku a jakéhosi maníka co ho u toho viděl. To celé se odehraje zhruba v 5 minutách zbytek jsou pindy o jeho životě ke konci je zde jakési zamyšlení proč to dělal že mu dělalo dobře mlátit ženské ale jako záminka k vraždění je to slabé. Navíc konec je tupý až to bolí (oni ho zastřelí i s jeho ženou, která to přežila jakože) do toho chytne barák (nevím z čeho asi se budu muset optat režiséra :-) a všichni tam umřou opravdu originální. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Filmy ve stylu retro a noir prostě miluju, tudíž jsem se na tenhle film vysloveně těšila. Nemůžu si pomoct, ale vyrazil mi dech. Tak naturalistické ztvárnění zmlácení ženy diváka chvilkama odradí ten film dokoukat, ale nutkání zjistit, co za tím skutečně je, je silnější. Casey v roli muže klidného, rozvážného a stále o krok napředu před všemi ostatními, mu sedla jako ušitá. Jelikož je to několik posledních let můj filmový oblíbenec, jsem ráda, že jeho výkony jsou stále vynikající. Jediné co pro mě bylo zklamáním ve filmu byly ženské herecké výkony. Příběh to byl pro mě skutečně hodně zajímavý a, i když nebyl zcela propracovaný a nezaměřil se úplně na hloubku vývoje hlavní postavy a jeho myšlení, i tak jsem byla spokojena. ()

Maki89 

všechny recenze uživatele

nie nie nie... čo to preboha bolo? áno, Case Affleck sa na svoju rolu dokonale hodil, ale to bude tým, že on ako psychopat vyzerá, ale násilie na ženách? pri scéne keď mlátil Jessicu Albu mi vrela krv v žilách... nepodarený pokus o noir, nezmyselný scenár, trhliny v scenári... 2* za obsadenie, nič viac... 3/10 ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Casey Affleck hrál výborně úlisného hajzla už v Zabití Jesseho Jamese... a v tomhle snímku je ještě o stupeň lepší. Brutální scény vražd dosahují takového naturalismu, na jaký sme zvyklí spíše z japonské kinematografie. Panenka Jessica Alba se po těhotenství opět vrací na plátno, tentokrát rolí prostitutky, která se nechává mlátit jak žito... a moc ji to sluší... ()

nevermore 

všechny recenze uživatele

Zcela průměrný film, řekl bych, s vyhroceným násilím. Nepříliš výrazné vedlejší postavy a vlastně ani ta hlavní.. ()

Krosmen 

všechny recenze uživatele

Atmosféra ve chvílích, kdy Casey dává průchod svému temnému já, by se dala krájet. Chvílemi člověk uvažuje jestli se dál koukat. A to pro mě není problém koukat na filmy jako je pila, ale tam to člověk tak nějak očekává. Tohle působilo až moc reálně. Paradoxně Caseyho teda moc nemusím. Jinak jde však spíš o průměr, děj se dá při troše fantazie předvídat a pak je třeba si chvíli počkat, jestli to skutečně skončí, jak si myslíte. Navíc mi moc nepřijde, že hlavní "hrdina" se svými sklony bojuje a spíš to vypadá, že čekal na startér, který se mu v žádném případě nechce zastavovat a vyloženě si jej užívá. ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Docela vysoké celkové hodnocení pro místy tak nudný film.. Casey Affleck je od pohledu sympaťák, ale jeho hlas je tak monotónní a nevýrazný, že to sráží celkový dojem hluboko dolů. Ani obě hvězdně obsazené dámské postavy to už u mě nevyšvihly, protože ani jednu z nich zrovna moc nemusím. Za jedno zkouknutí to stojí minimálně kvůli dobové hudbě, ale víc ani ťuk. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Krasojízda Caseyho Afflecka. Další pan Ford... Silné tři hvězdy (a nebýt podivného konce, bylo by to možná za čtyři). ()

Styxos 

všechny recenze uživatele

úžasný film, co se odehrává na klidném maloměstě, hraje tam plno starých songů a kde hlavně vyniká Casey Affleck jako totální magor, co buď ve chvílích volna hraje na piáno nebo zmlátí ženskou. Několik scén se Simonem "Mentalistou" Bakerem, který hrál detektiva, taky potěšilo. Mimochodem, už dlouho se mi nestalo, abych byl v celém kině úplně sám. ()

Reklama

Reklama