Reklama

Reklama

Vrah ve mně

  • USA The Killer Inside Me (více)
Trailer

Kontroverzní kriminálka Vrah ve mně režiséra Michaela Winterbottoma, natočená na motivy knihy Jima Thompsona z 50. let, vypráví příběh dvojího života šerifova zástupce Lou Forda z malého texaského města. Charismatický, skromný mladík má temnou stránku – nenávist vůči ženám. Tak postupně odhalujeme, že se jedná o nebezpečného psychopatického sériového vraha. Ve filmu černějším než film noir se ukáže, že temné tajemství nemá pouze Lou... Podle režiséra jde o napínavý příběh, jenž vybízí k zamyšlení nad formami lidského násilí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (198)

Liqid 

všechny recenze uživatele

Velkolepý film plný násilý, sexu a hry na piáno. Affleck zahrá magora velice dobře. Brutální zcény byly opravdu nechutné. Bohužel jsem nebyl schopen se vyznat ve Fordově psychice. Celý film plsobil až moc zmateně a ani se nesnaží vás uvést do děje. Prostě jen tupě zírejte na sado maso a zabíjení. Škoda jen je, že celý film se dost táhne a celých 109 min by se dalo nacpat tak do 15 min. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Vrah ve mně,řekl si pan režisér a rozhodl se své diváky usmrtit nekontrolovatelnou dávkou nudy.Vrah ve mně je skutečně odstrašujícím příkladem toho,jak netočit kriminálky.Pan režisér se totiž snažil vytvořit extrémně originální noir film(což mu ale scénář ani náhodou neumožňoval),který pak ještě velmi často "osvěžoval" tunami rádobypsychologických sond,spoustou "nečekaných"(rozuměj trapných) zvratů,aby to celé pak vyústilo v nelogický a ultrazbytečný šlapanec do hovna.Navíc,přesto že se mělo jednat o noir,absolutně zde nevystihl ani zlomek tolik důležité atmosféry danné pro tento klasický žánr.Vrah ve mně k tomu neměl ale ani napětí,ani spád a především ani styl,o který podle mě usiloval nejvíce.Herecké obsazení bylo pak též diskutabilní,Casey Affleck sice ještě svým zvláštním výrazem dokázal zaujmout,ale například obě jeho herecké partnerky(Alba,Hudson) byly naprosto mimo.Ostatní pak už jen přicmrndávali,takže bída.Vrah ve mně je zkrátka totální sračka,kde vážně nic nefunguje,zápletka strašná,pointa nulová,zpracování o ničem.Takže ZBYTEČNÝ,NIC NEŘÍKAJÍCÍ FILM! ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Takhle by to nejspíš být nemělo! Možná zajímavé téma, ale nedotažené, zmatené, nesympatické a převážně nudné. To, že mladý zástupce šerifa nenávidí ženy, se dozvíte jen v textu distributora. Jenže nezabiji jen ženy a nějak jsem nechápal, proč s tím začal. A takových zvednutých obočí je tady nepočítaně. J. Alba byla sice sexy, ale to je jediné plus tohoto snímku. Tady nefunguje nic a nic. ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Asi patřím k těm otrlejším divákům, kterým pár brutálnějších a přitom znepokojivě chladných scén násilí (zejména na ženách) nezastíní úsudek nad touto precizně vystavěnou a působivě odvyprávěnou sondou do duše vraha. Do jeho mysli a pohnutek mající kořeny hluboko v jeho dětství a vystupující z jeho podvědomí jen při realizaci svých sexuálních fantazií. Je k zamyšlení, je-li takový jedinec hodný odsouzení, či je za jeho chování odpovědná společnost, která ho do jisté míry deformovala (nebo, chcete-li, vychovala). Hlavní anti-hrdina je totiž navenek zásadový a slušný gentleman přesně podle diktátu doby a prostředí maloměsta, které ne náhodou dává vzpomenout na "obraz amerického snu". Pod maskou dobrého poldy ovšem bublá nutkání, které možná ani on sám nedokáže držet pod kontrolou a tak začne jednat. Bez výčitek, ale s mrazivým uvědoměním a odhodláním. Skvěle je ve filmu využito právě zdánlivě idylické prostředí amerického maloměsta, z jehož útrob vyvěrá bez varování brutální násilí a působí tak o to více šokujícím dojmem. Lépe snad daná látka ani natočit nešla a Casey Affleck je ve své roli brilantní. Nadšené 4* a těch aktuálních 58% je fakt úlet. PS: Winterbottoma jsem doposud vůbec neznal. ()

Spike23 

všechny recenze uživatele

No moc se na to koukat nedalo, většinu času to byla hrozná nuda. Jediné, co mě jakž takž udržovalo při vědomí, byla ta úžasná atmosféra 50. let a nádherná auta. Připadalo mi ale, že ta nuda je pouze daň za to, co teprve příjde, protože opravdu to, co se tu děje s Jessicou a Kate, se opravdu moc ve filmech nevidí a celkem z toho lezou oči z důlku :). Fakt dvě scény, které by snad probudily i mrtvolu a dokáží pořádně změnit pohled na jinak ohraný příběh. Další plus je alespoň na můj vkus parádní zakončení, které se do nečeho takového přesně hodí a ani bych po tom všem, co se zde odehrálo, žádný jiný konec nechtěl. Rozhodně vyšší průměr ()

jondoe 

všechny recenze uživatele

Cakal som trosku iny film. Trailer velmi navnadil, ale dojem z filmu uz taky silny nie je. Hlavna chyba je asi v rezisrovy. Ten iba odrozprava pribeh a nudne pasaze strieda z dvoma skutocne brutalnymi scenami. Jedna jedina vyhoda je ubsadenie hlavnej ulohy. A tu Casey Affleck uziva plnymi duskami a hlavne vdaka jemu sa stava tento film aspon lepsim preimerom. Skoda ze maju reziseri Scorsese a Fincher vela prace, pretoze si myslim, ze toto by bol presne namet pre nich a mohol s toho vzniknut paradny noir thriller. Skoda premrhaneho nametu, ale aj napriek tomu si to tri hviezdicky a to hlavne za mladeho Afflecka zasluzi. ()

medlo 

všechny recenze uživatele

Najmenej jedna scéna tam bola fakt brutálna a myslím si, že by filmu neuškodilo keby ju preskočili. Ináč ma film celkom bavil, dokonca sa mi ani nezdal byť nudný, ako niektorým užívateľom. ()

cachina 

všechny recenze uživatele

Hrdinou snímku odehrávajícího se v 50. letech minulého století je navenek slušný a všemi oblíbený zástupce šerifa Ford v podání Caseyho Afflecka, který se ale v soukromí mění na šíleného psychopatického vraha. O filmu se mluví jako o kontroverzním díle. A právě zde se nabízí první sporný aspekt filmu - problém ztotožnění diváka s hlavním hrdinou respektive antihrdinou. Na jedné straně Ford koná nepředstavitelná zvěrstva, na straně druhé nám režisér nedává možnost ztotožnění s jinou postavou. Film totiž disponuje omezenou narací - snímek je vyprávěn z pohledu jedné postavy a to tedy Caseyho Afflecka. Vyskytuje se ve všech scénách (z čehož pramení, že některé události se spolu s ním divák dozví z doslechu od jiné postavy) a také je zároveň vypravěčem ve filmu. Druhým a ještě problematičtějším prvkem ve snímku je využití explicitního násilí. Což je ještě znásobeno faktem, že násilí je vykonáno na ženách. Režisér také nechává diváka, aby si ho náležitě ,,užil". Brutální scény jsou ve filmu pouze dvě, ale za to trvají delší dobu. Nejedná se pouze o pár rychlých střihů a záběrů. Násilí zde není ale žádným způsobem estetizováno. Divák radši odvrátí oči. Pro neznalce knižní předlohy nejsou ale bohužel známy všechny motivace hlavní postavy. Je jen několika flashbacky něco naznačeno. Velkým plusem filmu je hudební podkres a hlavně výkon Caseyho Afflecka. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

film o poslední tečky vystihuje popis v obsahu! Můj dojem:famózní Affleck který do posledního detailu vystihl svoji roli a dal ji co žádala.Nikdy před tím a ani potom jsem ho neviděla ve filmech tak zaujatého svojí rolí. ()

Harapes 

všechny recenze uživatele

Tak tahle kontroverzní krimu v retro stylu mě velice šokovala ubitím mladé ženy hned v počátku filmu,kde jsem musel i otáčet hlavu od plátna,že mi z toho bylo velmi divně.Jsem tedy zvyklý na drsnější filmy...horory apod..,ale toto mě dostalo a dále mě také dostalo to nekonečné povídání a následné vraždění hlavního hrdiny,které probíhalo v duchu nudy ,velké nudy.Filmu by prospěl větší střih a scény,ve kterých se vrací hrdina do minulosti mě byli na obtíž.Celková nuda. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Knížka asi může být hodně zajímavá, ale film šel dost mimo mě. Ovšem Casey Affleck se pro role podobných bláznů asi vážně narodil. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda noir filmy a tohle je jeden z nich, nebo se k nim chce zařadit. Na druhou stranu, docela dobře je zde vykreslený chlad psychopatického Lou, až do posledních záběrů. A když se to vezme kolem a kolem, vlastně to vůbec nebylo špatné - nijak zvlášť jsem se nenudila, herci byli dobří a sděleno bylo vše, co bylo zamýšleno. ()

Pavelos 

všechny recenze uživatele

Hehehe, Jessica si tady zahrála pěknou rohožku:-) A takhle naplácáno ještě asi taky nikdy nedostala:-) Jinak jako film, pro mě bohužel asi nepochopen.. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Affleck je prima, ale po třiceti minutách jsem se začal nudit a po hodině už si četl. Noir mám rád, ale tohle byla nuda. ()

panmroz 

všechny recenze uživatele

Winterbottomovi taškařice (Tristram Shandy, 24 hour party people) mi sedí daleko lépe než jeho pokusy o žánrový film (sci-fi Kód 46 nebo drama Síla srdce). Z filmu Killer inside me je patrný režisérův smysl pro humor, i puntičkářský přístup k dobovce (už úvodní titulky, celé aranžmá snímku,...), a zároveň snaha spojit obé v jeden harmonický celek. Formálně, si myslím, to funguje na jedničku, protože až do první násilně pěstní (poznáte) scény máme dojem, že sledujem normální south-noir film. Posléze jsme ovšem konfrontováni s hrdinou, který nás tímto žánrem provázet prostě nemůže. A tady začíná problém - co vlastně po tomto filmu chtít? Pokud se hlavní hrdina Špačkových P OUT choval jako systémem polámanej antivirus, pak se podobně chová i postava Casey Afflecka. Ale zde jsme v rádobyžánru noir, tudíž zde nechybí ani vnitřní hlas hrdiny, komentující jeho rozpoložení a vnímání situace, a tímto postava přestává být důvěryhodnou; chová se totiž jako naprosto někdo jiný, než ten, který "nám" to komentuje. Pokud by vnitřní hlas obstarával kdokoliv jiný, popřípadě zněla jiná slova než znějí, asi bych měl s tímhle filmem daleko menší problém. Takhle váhám mezi tři a čtyři. ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Tak na tohle sem se těšil jako retard na koncert Michala Davida.Důvodem byl Casey Affleck.Zase se tady jmenuje Ford,ale tohodle parchanta vám líto nebude a i kdyby,jemu by to bylo nejspíš úplně u řiti.Stejně jako byl Casey dokonalou volbou pro Roberta,je i pro Loua.Zatímco Casey film zdobí a scénář mu moc nepomáhá,režie je stejně chladná a bezcitná jako sám Lou a to je podle mě dobře.Takhle chladnou brutalitu sem ještě neviděl a Dexter by mohl jen závidět,protože jemu tu citovou prázdnotu narozdíl od Loua občas vůbec nevěřím.Neříkám,že sem všechno ve scénáři pobral.Logických úletú se tu najde dost,ale řekl bych že na otázku:Proč?..je odpověd' prostě a jednoduše ''proto'' a nic víc. ()

Reklama

Reklama