Reklama

Reklama

Vrah ve mně

  • USA The Killer Inside Me (více)
Trailer

Kontroverzní kriminálka Vrah ve mně režiséra Michaela Winterbottoma, natočená na motivy knihy Jima Thompsona z 50. let, vypráví příběh dvojího života šerifova zástupce Lou Forda z malého texaského města. Charismatický, skromný mladík má temnou stránku – nenávist vůči ženám. Tak postupně odhalujeme, že se jedná o nebezpečného psychopatického sériového vraha. Ve filmu černějším než film noir se ukáže, že temné tajemství nemá pouze Lou... Podle režiséra jde o napínavý příběh, jenž vybízí k zamyšlení nad formami lidského násilí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (198)

Pr4d3d 

všechny recenze uživatele

Ze začátku možná trochu podivná záležitost, která se o to více se v pozdejších fázích rozjede. A to že Casey Affleck nesleze z plátna už je jen takový příjemný bonus. (45. MFFKV) ()

Gedes 

všechny recenze uživatele

Slabým náturám nedoporučuji. Casey není můj oblíbený herec, trošku mi vadí jeho hlas, ale jako vrah nebo jiný prašivák se výborně hodí. Casey Afleck mluví tak znudene stejne jako běží film- znudene, poklidne, jakoby se nic nedělo...a děj si běží a běží, hodně tam toho nakecaji a tak se dej hne dál a pak přijde pár zlomových scen(opravdu velmi naturalistické) a je to. A záver je tedy opravdu tresnicka na dortu. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

K hereckému obsadeniu v podstate nemám pripomienky, každý z hlavných aktérov zvládol svoju úlohu pomerne dobre. Problém je však v charakteroch jednotlivých postáv, v príbehu (nechápavo moc brutálny) a v réžii. Osobné hodnotenie: 63% (**) ()

Harts 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si říkal, to bude blbost, nicméně pak jsem pochopil v čem je ta krása tohoto filmu, už to, jak je to natočené a jací herci tam hrají dodělává překrásně atmosféru této kriminálky. ()

jacko 

všechny recenze uživatele

necekane silna davka brutality, prijemny hudebni doprovod, pritazliva jessica alba ale predevsim perfektni vykon c. afflecka...to je bohuzel vse, ackoliv by toho mohlo byt mnohem vice...3,5* ()

Mr.FreeZer 

všechny recenze uživatele

Solidní kriminálka, kterou ovládá svým výborným výkonem Casey Affleck. Někdy možná až příliš brutální, ale jinak plnohodnotný thriller. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Docela divný, ale ne nezajímavý film. Děj o bezcitném policistovi, jehož disciplínou je bití žen se odvíjí velmi pozvolna, ale není to na škodu. Člověk má tak čas pouvažovat nad tím, co vlastně vede mladého policajta k takovým brutálním činům. K tomuto filmu se už nejspíš nikdy nevrátím, ale za shlédnutí stojí. 3 a půl *. ()

Pekisan 

všechny recenze uživatele

Hned v prvom rade zhodnotim sceny mlatenia zenskych, pre ktore je tento snimok tak neslavne znamy takze budem vela spoilerovat. Dovod je ten, ze ak chce niekto vidiet film hlavne zo zvedavosti ako to cele prebieha tak ho chcem usetrit sklamania. Z mojho pohladu to boli smiesne a najtrapnejsie okamihy filmu. Mlatenie Alby: da jej dve supy do ksichtu a ona akoby nic ani brvou nemrkne, vlastne sa zmoze na nieco v style: co sa deje. Po tretej bombe odleti ala Matrix tri metre daleko, naraza na stenu, zosuva sa na zem a ...a stale nic len tak cumi. Potom ju zacne mlatit hlava nehlava stylom zaber na Casey -bum, bum, zaber Albu -znicena tvar, Casey - bum, bum, Alba - este viac ponicena. Nie je vidiet ako ju mlati len Casey ako udiera a Albinu tvar ako je v kazdom prestrihu viac a viac ponicena a hlavne stale bezemocna. A hlavne netusim ako prisiel na to, ze ju zabil. A Kate? No tej da 2 na solar a slecna padne na zem v smrtelnom krci. Neskor ju este dva krat nakopne a tym ju definitivne odrovna. Nic v zlom, ja viem, ze je to jemne ziena, ale takym stylom by ste nezabili ani mojho 10 kiloveho psa. Chapem neprijemne pocity zien, ale tie maju malo co spolocne s tymto filmom. Ten samotny nie je vobec zly avsak stoji a pada na dobrackom suslavom Caseymu v role sociopata, pre ktoreho su nasile a vrazda len dalsie bezvycitkove moznosti. Vsetkym, ktorym to nasilie pripadalo bezucelove len napoviem, ze tak to presne malo vyzerat inak povedane pribeh ocami asociala. ()

zberatel 

všechny recenze uživatele

Priliz zdlhave a nudne, casey mi utkvel ako sukromne ocko v gone baby gone a tu ho moc nemusim, koniec bol ale v skutku vyborny, az zamrzia tie otrasne specialne efekty, ale na Jessicu sa krasne pozeralo :) ()

Petulka88 

všechny recenze uživatele

Film nabere hned ze začátku správné tempo, atmosféra opravdu připomíná zlatou éru film noir, Jessica Alba je k nakousnutí a Casey Affleck si roli cynického vlka v rouše beránčím zjevně zahrál s chutí. Navíc se tu ani s brutálními záběry zrovna dvakrát nepářou. Jenže s postupem času začíná filmu docházet dech a pomalu zabředává do dialogů o ničem, které příběh nikam nepousouvají. Až to trošku zavání nudou. Nakonec zbude jen ten herecký výkon Casey Afflecka. A to na víc než 3* nestačí... ()

ecis 

všechny recenze uživatele

Patrim k tym, ktorym pomale a rozvlacnejsie Winterbottomovo tempo vyhovuje. Psychologicka drama, ktora mi vobec nepripominala noir, ako to niektori casto spominaju, je studiou bezemocneho psychopata. Affleck tuto postavu zahral vynikajuco a jeho skleneny pohlad ma vedel rieadne schladit. P.S: Knihu a ani original film nepoznam. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, nehezký, nesympatický a přitom docela originální film. Přesto sledovat děj očima padoucha od začátku do konce a možná zcela záměrně nemít možnost pocítit k jeho konání alespoň trochu sympatií není příjemná záležitost. Navíc hromada scén je nechutně brutálních a za hranicí divácké únosnosti. Na druhé straně jde skutečně o velmi originální film. ()

Ogrb 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání, na to jak je ten film hvězdně obsazenej jsem čekal přece jenom víc. Je to docela těžká podívaná, kterou není sranda sledovat, ovšem film dost sráží žánrová neujasněnost. Je to prostě mišmaš. Ovšem Casey Affleck zase válí. 7/10 ()

Reklama

Reklama