Reklama

Reklama

Vrah ve mně

  • USA The Killer Inside Me (více)
Trailer

Kontroverzní kriminálka Vrah ve mně režiséra Michaela Winterbottoma, natočená na motivy knihy Jima Thompsona z 50. let, vypráví příběh dvojího života šerifova zástupce Lou Forda z malého texaského města. Charismatický, skromný mladík má temnou stránku – nenávist vůči ženám. Tak postupně odhalujeme, že se jedná o nebezpečného psychopatického sériového vraha. Ve filmu černějším než film noir se ukáže, že temné tajemství nemá pouze Lou... Podle režiséra jde o napínavý příběh, jenž vybízí k zamyšlení nad formami lidského násilí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (198)

merlik 

všechny recenze uživatele

Studie vzniku vraha. Chladná jako sám hlavní hrdina, jenž proměnou ve vraha ztratil svého člověka. Kontrast s bezstarostně působící hudbou. Dobré herecké výkony. ()

Lukaso1 

všechny recenze uživatele

Pak máme poznat člověka který je schopen vraždit, snímek nám to krásně servíruje a já strávil asi půlku filmu s otevřenou pusou co se tam dělo. Klidná muzika, klidné tempo a šup vraždička, klidně tempíčko a šup další. Kvalitní snímek, ale celkový dojem mě tak nějak „zabil“ konec. Proto 3 a pul hvězdy ale rozhodně doporučuji shlédnout. P.s. Jessica Alba a Kate Hudson se nám zde opravdu odvážou :-) ()

štíple 

všechny recenze uživatele

Pro mě zklamání. Nechápu, proč film zařazují filmové festivaly. Formálně nablýskané retro. "Zamyšlení nad formami lidského násilí" se nekonalo, jen násilí bylo ve filmu hodně. Zcela zbytečně. Z filmu čišela jen prázdnota. ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabá kriminálka, zameraná na vykreslenie hlavnej postavy psychopata, ktorého mimochodom Casey Affleck zvládol bravúrne. Ostatok ide bokom, od chabých hereckých výkonov až po márny pokus o premyslený a hĺbkový dej. Neskutočná nuda plná práznych dialógov, ktorej pozitívom bol asi len efektný záver. ()

markyzgero 

všechny recenze uživatele

přijít nemytej od děvky a nechat si od snoubenky přeblafnout brko, to může opravdu jen policajt. charakter caseyho afflecka vrší jednu chybu za druhou a je až s podivem, jak dlouho mu to prochází. holt texas, tam maj se spravedlností problémy dodnes... ()

Lilien 

všechny recenze uživatele

napriek vcelku kvalitnému obsadeniu je to chorá sprostosť, nepremyslené, nedotiahnuté.Postava Alby ako keby ani nemala vrodený pud sebazáchovy, pri tom pästnom masakry. Casey A. tu úlohu absolútne nezvládal, a žalostne sa k nemu nehodila. Inak poriadna dávka hrubého násilia ako som už dávno nevidel, vyšla v tomto pokuse o NOIR naprázdno. ()

Izz 

všechny recenze uživatele

Winterbottom těžce zklamal s těžce nefungujícím mixem thrilleru,noiru a westernu.Přitom měl k dispozici kvalitní předlohu,silné téma a výtečné herecké obsazení,bohužel naprosto selhal v logickém propojení děje a ve výsledku nám předvedl jen samoúčelnou a rádobyšokující přehlídku násilí.Těžce nedotažená a nedomyšlená záležitost a režisérův nejslabší film. ()

Hank 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony na úrovni parodie (Jessica Alba....omg, v posteli pěkná, ale co tam kutí jinak??), vrstvení nedůvěryhodných klišé jedno za druhým, naprosto nerealistické (a přitom se film tváří jako děsně reálný) pojetí, lacině pojatý styl a vůbec celý příběh, který prostě nešel dokoukat...MFF10 ()

Mr.Roman 

všechny recenze uživatele

Akoby tomu všetkému niečo málo chýbalo a dopadlo by to nezabudnuteľne. Žiaľ ono to tam nieje a domyslieť si to divák nemôže, takže nakoniec ostane náznak výnimočnosti použitého uhlu pohľadu, pokusu spracovať tému z odvrátenej strany a čudný pocit pri záverečných titulkách. ()

Kuzmik 

všechny recenze uživatele

Filmy z 50.let mám rád, a tak jsem se musel i na tenhle podívat. Vrah Casey Affleck hraje dost dobře, ale jeho postava mě vůbec nezaujala. Jessica Alba a Kate Hudson jsou tam snad jen pro postelové scény a režie mě taky nějak neuchvátila. Michael Winterbottom udělal film v celku nudným a osobně jsem čekal mnohem více no. Zkrátka nemůžu dát víc než ***. ()

Jerris008 

všechny recenze uživatele

2* za herecké výkony - především Caseymu role vyloženě sedla, ale děj je tak zdlouhavý a nudný, že mě ani nezajímal konec a film jsem vypla... ()

Solverino 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vůbec špatný, úchylný zástupce šerifa, co si občas trochu zakillí! :) Mělo to celkem zajímavou maloměstskou atmosféru a hlavní hrdina měl sklon dost drmolit a mluvit jako správnej buran z Texasu. Pěkný starý auta a atmosféra vůbec. Škoda těch trapnejch digitálních plamenů na konci... ale jinak OK. ()

4k7 

všechny recenze uživatele

Když už nic, tak určitě zvrácený. Alespoň to se dá o filmu napsat. Věřím ale, že pro tento snímek s názvem Vrah ve mě, to bude spíš kompliment. Ovšem když nad tím tak přemýšlím, několikrát jsem se nachytal, jak se dívám na hodinky a vyhlížím závěrečné titulky - to by se stávat nemělo. Snad jediné co jsem považoval za zajímavé a co mě přimělo film dodívat až do konce bylo to, s jakým klidem vrahovi až do poslední chvíle všechno procházelo ()

Asdas 

všechny recenze uživatele

Neo- noir a pocta klasickému noiru ,problém s rozprávaním príbehu a Casey Affleck ,ktorému nemá kto sekundovať a tak si celý film kradne pre seba , nadpriemerný film z ktorého sa dalo a malo využiť viac. ()

MyrnaAlec 

všechny recenze uživatele

Výborně natočené retro.Hlavní hrdina/padouch, kterému by důchodci důvěřivě otevřeli dveře, v koních a klobouku jen tak mimochodem umlátí svou milenku i přítelkyni. Moc emocí při tom neprojevuje. Jessica Alba je v dobovém prádle fakt k nakousnutí a auťáky prohánějící se městem evokují ospalost maloměsta, kde se nic neděje. Finále v dýmu a ohni nepostrádá své kouzlo. ()

Pangi 

všechny recenze uživatele

Jediné co mně utkělo v paměti, že Pullman a Koteas zde hrají jako Robert de Niro.Jinak celkem tuctová krimi s nádechem noir. ()

JohnCoffe 

všechny recenze uživatele

Já věděl že Cassey je magor ! Ale že si podají ruce s režisérem který je evidentně magor ještě větší by mě nenapdalo .Místy hodně brutální scény dodávají filmu jedinečnost a dělají z něj skutečný filmařský zážitek. ()

Reklama

Reklama