Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tomio Okamura, vždycky dokonale upravený, usměvavý předseda Asociace českých cestovních kanceláří, který trpělivě vysvětluje klientům zákruty cestovního ruchu. I v přímém přenosu bez špetky nervozity. Skoro se nám nechce věřit, když začne vyprávět o své 13. komnatě. Všechno začalo dopisováním japonského studenta sociologie a české gymnazistky za účelem procvičení angličtiny. Skončilo to svatbou, odjezdem Češky do Japonska, kde se narodili tři synové. Prostředním z nich byl Tomio. Poprvé si uvědomil, že je nějaký jiný, když ho maminka poslala něco koupit, prodavačka se divila, že tak dobře mluví japonsky. Děti vedle něj nechtěly sedět ve školce, natož ho vzít na procházce za ruku. Světlejší vlasy a pleť. A v Japonsku mu to dali dost drsně najevo. Ale pořád měl doma mámu, tátu a bráchy, takže to všechno šlo. Jenomže pak se maminka psychicky zhroutila. Manžel byl pořád v práci, ona se třemi dětmi doma. Byla jiná, přírodní blondýna se špatnou japonštinou. Divná, a pořád sama. Odjela se léčit do Čech, s psychiatrem musíte mít společný jazyk. Všichni tři synové jeli s ní. O nejstaršího se postarala babička, dva mladší kluci se k ní nějak nevešli. Dostali se na nějakou dobu do dětského domova v Maštově. Maminka se vyléčila, ale už nechtěla natrvalo do Japonska. Tomio žil střídavě v Praze a v Tokiu. Nikam nepatřil. V Čechách byl podezřelý Asiat, v Japonsku podezřelý Evropan se šikmýma očima. Vystřídal řadu zaměstnání. Jednou mu zavolali z české cestovní kanceláře, že jim onemocněl průvodce a jestli by neprovedl skupinu japonských turistů po staré Praze. Zvládl to a pak začal velmi úspěšně podnikat v cestovním ruchu. Jeho vlastní cesta však byla složitá a plná překážek. Stále hledal svou identitu a nevěděl, kam patří. Teprve nyní začíná být vyrovnaný sám se sebou.
Průvodkyní 13. komnatou šikmookého Evropana, který miluje Prahu, je Martina Vrbová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Omlouvám se jestli to bude znít směšně, ale tenhle člověk mě nějak zvláštně zajual už na první pohled. Není moc lidí ze kterých číší velké charisma ale tenhle člověk ho rozhodně má a to vrchovatě. Málokdo umí učarovat už svým vystupováním. Tomio si umí získávat lidi. Momentálně přímo vyhledávám okamžiky kdy je k vidění v televizi. Fascinuje mě ta jeho vyrovnanost a klid i když mluví v přímém přenosu, je neustále upravený, a ten mocný a charakteristický hlas...u mě je to rozhodně moc inteligentní a dobrý člověk. ()

rykardo 

všechny recenze uživatele

Tak k tomuhle doku/šortu jsem se dostal doslova jak slepej k houslím..., tudíž úplnou náhodou a nezbývá mi, než souhlasit s naprostou většinou předešlejch komentů... Okamurův projev mi přišel hodně přirozenej, příběh zajímavej, celkově hodně v poho a jelikož mi ani kinematografie té země, odkud Tomio původně pochází, rozhodně není ukradená, nemůžu jít míň jak za čtyři... ()

Reklama

spacylemon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

...pan Okamurasan je rozhodně sympaťák a určitě to neměl v mládí lehké, jenom mi přijde, že se mu to nelehké dětství nijak negativně nepromítá do dnešního života - tváří se spokojeně, zřejmě je docela úspěšný, nekoktá ani se nepočurává - už je to všechno za ním... tak si říkám, jestli by nebyla zajímavější (a hlavně temnější) 13. komnata toho jeho kámoše z dětského domova...... P.S. po více než 5 letech: již dávno jsem samozřejmě názor na pana Okamurasana přehodnotil - nyní už víme, že se počurává stále. ()

zbysik 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších třináctých komnat, které jsem byl svědkem. Vlastně ani nevim, proč nehodnotím maximálním hodnocením. No uvidíme, zatím se mi příčí dávat nejvyšší hodnocení pořadu tohoto druhu, ale časem třeba změním postoj. Tomio Okamura je vskutku zajímavá osobnost, na němž nejvíce obdivuji jeho sebevědomé vystupování, silně podpořené charizmatickým hlasem, jak nám i zde mimo naši komerční televizi náramně demonstruje. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +velice poutavé a zajímavé výprávění -chtěl jsem se dozvědět ještě víc, takže bych klidně uvítal i delší stopáž/// Tomio Okamura je velice charismatický a jeho životní příběh mě velmi zaujal. V žádném případě to neměl lehké, ale štěstí se na něj usmálo a já mu to přeju./// Celkem 78%/// ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama