Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Revue, informující o literatuře, v níž Jan Schmid a Jan Lukeš hovoří s lidmi, kteří literaturu dělají, rozšiřují, nebo jen čtou. (oficiální text distributora)

Recenze (17)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Naprostá libovka pro každého správného fandu literatury. Jan Schmid s Janem Lukešem jsou naprosto výborní a zaslouží si respekt už za to, jak dlouho tenhle televizní unikát drží při životě. Počet nových autorů, které mi tento výtečný pořad objevil, bych už nespočítal - stejně jako počet těch, které jsem už znal a které mi ukázal v novém světle. Třistatřicettři je dost možná už roky můj nejoblíbenější televizní pořad, který se snažím každý měsíc nepropásnout. ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

-Revue nepůsobí jako objektivní výčet literárních počinů a spisovatelů, kteří jsou momentálně nejuznávanější, nejprodávanější, kteří přitom tvoří vysokou literaturu a právem patří do současného kulturního světa. Dává se příliš velký prostor regionálním autorům, přitom skupinkám jen některých z nich, podotýkám že kvalita textu v tom nehraje roli, patrně spíš přátelství někoho z produkce a jiné přízemní zájmy. Chápu že každý díl má své téma, ale i tak je ve výběru znát subjektivita. Nevyhovuje mi dramaturgie, způsob jak je pořad udělán.Přestala jsem tento pořad sledovat především kvůli jednostrannosti, domnívám se, že některých stěžejních či alespoň zajímavějších jmen se zde nedočkám, moderátoři jsou mi navíc nesympatičtí. Pracuji v oboru a tak nemusím poslouchat že pán z Horní Dolní vydal veršovánky vlastním nákladem a přitom se nikdo nezmíní o tom že Topolovi nebo Haklovi vyšla nová sbírka, případně erudovaná diskuze k ní. Přátelé Topola zjevně pracují v jiných médiích. Já už tento prapodivný výběr a hru "koho necháme zviditelnit a doporučit čtenářům?" přestala sledovat. No, třeba se pořad za tu dobu kdy jsem ho začala míjet změnil a já bych ho nyní přehodnotila, ale už nemám chuť nechat si radit od TV co číst. - Pořadů informujících o literárním dění však není mnoho a každá snaha se cení, proto 3hvězdy.- Dodatek napsaný v červenci roku 2013: tak jsem se zase koukla na dva tři odvysílané dílky a asi jste se časem změnili k lepšímu, braši! Jen mi nekažte zase dojem, platí? ()

Reklama

Tochal 

všechny recenze uživatele

Asi můj nejoblíbenější televizní pořad. Ne sand, že bych jej nějak pravidělně vyhledával, ono tak také při četnosti asi jednou měsíčně a posunech programovým schématem zleva doprava a zespoda vzhůru ne zcela jde, přesto však, když už na něj narazím, nepřepínám. Pánové jsou vzdělaní, umějí se ptát, a především - mají koho se ptát, a hosté zpravidla mají co odpovídat. Veřejnoprávnost by mohla vypadat třeba nějak takhle. ()

Karp 

všechny recenze uživatele

Ono to je takové své, takové až ryze autorské... nejvíce mi tento pořad připomíná legendární Katovnu, protože také nejvíce ze všech neodráží jakýsi veřejnoprávní zájem a názor, ale názory hlavních protagonistů, tedy pánů Schmida a Lukeše. Nicméně z toho pořadu sálá určitá pohoda a skutečný zájem o věc, byť nám jsou představovány obory a profese značně rozličné a někdy i obtížněji pochopitelné z hlediska jejich obecného významu. Co je ovšem nutné vypíchnout:-), jsou závěrečné přesmyčky... To, a omlouvám se za to, je jakási nechtěně humorná tečka na konec z kategorie některých "kutilských" nápadů v Receptáři Přemka Podlahy:-). ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Mě jen mrzí a nedokážu pochopit, proč i navenek se tvářící zjevní intelektuálové jako pánové Schmid a Lukeš musí coby průvodci Třistatřiatřicettrojkou (asi stříkaček, či co) různě šaškovat, šklebit se a rádoby rozmile a žoviálně žvanit, jakoby právě tím snad měli zaujmout cílovou skupinu tohoto kulturně (literárně) publicistického pořadu. No, snad tedy proto, že jde o tu >revue< , nebo co... Čili obsahově nepochybně smysluplný počin hoden principů >veřejnoprávní< televize, formou pak poněkud otravné a nezřídka i přes >herecké< kreace zmíněných pánů moderátorů nudné a ukoptěné >cosi< na téma >lepší< kultury... Chápu ale, že všichni se v tý naší Stolici musí nějak živit, že... :-/ - - - - - (Vídáno leta nahodile jak se zadaří, komentář zde jako první - 14.2.2009) ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama