Reklama

Reklama

The Doors - When You're Strange

  • USA When You're Strange (více)
Trailer

Americký rockový dokumentární film s komentářem Johnnyho Deppa.
Proslulý nezávislý scenárista a režisér Tom DiCillo (nar. 1953) využil v dokumentu o slavné rockové skupině The Doors: When You're Strange pouze pečlivě nashromážděné filmové a fotografické archivní materiály. Vyhnul se tak vzpomínkám pamětníků a na pozadí politické a společenské situace na přelomu šedesátých a sedmdesátých let vytvořil nepřikrášlený portrét skupiny The Doors a především jejího zpěváka Jima Morrisona (1944–1971). Ten se svým krátkým bouřlivým životem nejvíc zasloužil o rozporuplnou pověst skupiny. Sebestředný Morrison (který původně studoval film!) se stylizoval do role pohledného a vyzývavého mladíka, ovšem drogy, alkohol a řada excesů při vystoupeních i mimo ně ukončila předčasně jeho život a tím i kariéru The Doors. Jejich hudba však žije dodnes a je nedílnou součástí doby, jak dokazuje např. Coppolova Apokalypsa, využívající působivým způsobem jejich skladbu The End. Dokument nás seznamuje se stěžejními událostmi i koncertními vystoupeními skupiny a je doprovázen důkladným komentářem v podání Johnnyho Deppa. Vznik, tvorba i rozpad skupiny jsou rovněž zobrazeny ve známém snímku Olivera Stonea The Doors (1991), v němž úlohu Morrisona přesvědčivě ztvárnil Val Kilmer. 
(Česká televize)

(více)

Diskuze

gab0

gab0 (hodnocení, recenze)

perfektne natocene, o autentickosti ani nehovoriac..strasne sa mi pacilo, ze tvorca nechal priestor aj na niekolko studiovych a zivych nahravok, nielen dookola sprievodne slovo..

Javert

Javert (hodnocení, recenze)

Ta cenzura se dá přežít. Párkrát vypípají sprostá slova a zakryjou nejintimnější partie. V dnešní době to tu sice už nemá co dělat, ale známe puritánské Amíky...

bangee

bangee (hodnocení, recenze)

st. ranger - právě naopak né? byl to takovej blázen a šílenec, že i po 40 letech ho musej cenzurovat, abychom to zvládli...:D Matomm - kdyby se něco našel, tak dej vědět...:-)

bangee

bangee (hodnocení, recenze)

to Silas: díky za super trailer.... navnadil o trošku víc...:-)

Javert

Javert (hodnocení, recenze)

Do U.S. kin by to mělo jít někdy na přelomu března a dubna. Vydání DVD je plánováno na 25. května. Den nato to bude vysílat stanice PBS v rámci seriálu "American Masters".

MrD

MrD (hodnocení, recenze)

Novinky ohledně tohohle filmu na ofic.blogu režiséra http://www.tomdicillo.com/blog/?page_id=192 ; stručně - září - ohlášeno promítání v Londýně v říjnu také v rámci filmového festivalu; spen 2009 - film je zařazen do promítání zářijových festivalů ve Francii a Španělsku; červenec 2009 - pozitivní ohlasy na film od US i nonUS distributorů; červen 2009 - premiéra v LA (film viděl i Johny Depp)

Reklama

Reklama