Reklama

Reklama

Cestování na okraj vesmíru

(TV film)
  • Česko Cesta na okraj vesmíru (více)
USA, 2008, 90 min

Režie:

Yavar Abbas

Hudba:

Ty Unwin

Obsahy(1)

Dokumentárny film, ktorý je skôr film ako dokument. Zobrazuje cestu cez našu slnečnú sústavu až na okraj vesmíru, kde stále prebiehajú procesy jeho tvorby. Dokument sa venuje každej planéte našej slnečnej sústavy a postupne pokračuje do hlbín vesmíru, pričom sa pristavuje pri rôznych známych aj neznámych úkazoch, ktoré vesmír ukrýva. Nevtieravý komentár obohacuje vynikajúca grafika CGI, ktorú vhodne dopĺňa soundtrack, šitý na mieru. (Sesulak)

(více)

Recenze (46)

Fr 

všechny recenze uživatele

Zamyslete se…Jsme jediní ve vesmíru? Jsme jen božský výtvor? Je vesmír přátelský? Můžeme tu zůstat na vždy?….. Pozoruhodný dokument, jenž je odvyprávěn téměř jako Sci-Fi film. Neskutečná cesta záhadnou periferií sluneční soustavy a celým vesmírem, na které zjistíme, že čím víc toho vidíme, tím míň tomu rozumíme. A když si představím, co by stím provedlo 3D…. Majitelé zobrazovadel ve vysokém rozlišení budou nadšeni! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nedával jsem v přírodopise pozor. 2.) Chci balit holky na znalosti o sondě Cassini. 3.) Myslím, že nejdůležitější je Země a sex. 4.) Chci vidět zrod hvězdy. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Zajímavých dokument, který díky skvělé CGI animaci a nenáročnému komentáři Aleca Baldwina představí široké veřejnosti to nejdůležitější z naší Sluneční soustavy a některé další pozoruhodné jevy nacházející se desítky hvězdných let daleko. Já bych sice trochu více přitlačil na faktografickou linku ale to nic nemění na tom, že tenhle dokument podává základy vesmíru tou nejlepší možnou formou. It's as though life is a virus. ()

Rm. 

všechny recenze uživatele

Počítačový průlet od Země přes Slunce a všechny planety naší sluneční soustavy až na samý "okraj" vesmíru, při kterém sledujeme vnik i zánik hvězd a planet, černé díry, kvasary, pulsary, mlhoviny, ... dokonalá animace doprovázená skvělým komentářem Aleca Baldwina. Nesmírný vesmírny skvost. ()

frings 

všechny recenze uživatele

DECHBEROUCÍ, OPOJNÉ, SUGESTIVNÍ! Ode dneška vnímám Vesmír úplně jinak, jen kroutím hlavou, jak je to všechno možné. V hlavě mi doznívá skvělý komentář a dokonalý soundtrack! Bravo... ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Zoufale nevyužitý potenciál paradní grafiky. Komentář mě po deseti minutách velmi iritoval, kecy jak pro žáky první třídy, které asi měli dodat punc dramatičnosti. No kdyby si to autoři odpustili a radši se věnovali čistě faktu a sdělili tak mnohem víc zajímavých informací, v mých očích by si určitě polepšili. ()

maslic 

všechny recenze uživatele

Nepreruseny prulet vesmirem ma za cil najit zemi podobnou a hlavne obyvatelnou planetu. Prumerny clovicek bez hlubsi znalosti vesmiru se z tohoto skvostu dozvi o nehostinnych koncinach vesmiru doslova perly. ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Nádhera!!! Sice... desítky dohadů a teorií... ale je to hodně poutavě a zajímavě předložené! V podstatě není důvod nevěřit...docela klidně to nějak takto opravdu může ve vesmíru fungovat. Takže se hezky posaďte a vychutnejte si tuhle procházku vesmírem jako já! Časoprostor k zamyšlení nad naší nicotností a malostí... a ´´smyslem´´ života... ()

Honzeek95 

všechny recenze uživatele

Magické. Vynikající dokument po všech stránkách - nápad, komentář, hudba, animace, měření vzdáleností, srovnávání s pozemskou realitou.. Pro vytvoření představy úžasné. Zkrátka nutno vidět! ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument, přinášející pro mě pár nových věcí, bohužel i dost věcí základních pro úplné laiky. Vychvalovaná grafika mě teda neoslnila, přišla mi hodně zastaralá až místy kostičkovaná. Ale jinak určitě jasná volba pro toho kdo chce cestovat vesmírem a trochu nahlédnout do jeho tajemství. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Podívaná do vzdáleného vesmíru proti proudu času. Do minulosti, abychom se dozvěděli o naší budoucnosti a dále k otázkám, které nás tak strašně převyšují ..ještě že tak. Doporučuji HD obrázek 95% ()

tlkounev 

všechny recenze uživatele

Prostě báječný! Vesmír nás fascinuje už od dob, co naši předci pochopili, že jim v noci na nebi něco svítí nad hlavou a nás tato fascinace dovedla až na měsíc a táhne nás dál od naší matičky Země. Cesta provázená slovy Aleca Baldwina je opravdu nad míru poutavá a přiznám si, že mi párkrát nahnala strach. V Cestě na okraj vesmíru neteče žádná krev, nemluví v ní žádní mírutvorci, nemilují se milenci ze Shakespeara a stejně na ní fascinovaně hledíte. 5* a ani nemrknu! PS: Ano, jako kluk jsem chtěl být kosmonaut! Ale kdo nechtěl? ()

Jaa(c) 

všechny recenze uživatele

Sice mi to místy přišlo až zbytečně 'laické' a mohlo tam možná být i více informací, ale i tak moc pěkná podívaná. Naprosto dokonale ztvárněný přechod z cestování v prostoru na cestování v čase... ()

muskcz 

všechny recenze uživatele

Nejúchvatnější cesta časem, co jsem kdy viděl, skoro i zažil. :-) A to nejen díky přehlídce nejnovějších vizuálních efektů a simulací. Těším se, až to vyjde u nás. ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný dokument ktorý sa sústredí skôr na vizuálnu a technickú stránku tak trochu na úkor tej informačnej pretože všetko čo tu odozneje sme mali už dávno možnosť počuť a vidieť inde a podrobnejšie. Pre tých ktorí ,,začínajú,, je to ideálne. Pre tých ktorí chcú viac je tu podľa mňa zatiaľ neprekonaný http://www.csfd.cz/film/250407-kosmos/ alebo napríklad takisto výborný ale trochu kratší http://www.csfd.cz/film/285887-jak-funguje-vesmir/ ()

Reklama

Reklama