Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Himeko Kurusugawa a Chikane Himeyama jsou dvě středoškolačky navštěvující prestižní Ototachibana akademii v Mahoroba. Obě dívky mají mnoho společného, dokonce i osud. Himeko a Chikane jsou totiž reinkarnací sluneční a lunární kněžky a společně musí čelit pradávnému zlu, které opět povstalo, Orochi. (Shley)

Recenze (6)

novoten 

všechny recenze uživatele

Lehce zrádné anime, které mi k srdci nepřirostlo. Můžou za to přepjaté dialogy, relativní repetetivnost, ale v první řadě ukňouraná a nesnesitelná Himeko. Ať už ve vztahu k Soumovi nebo vysněné Chikane, vždy si najde důvod k tragičnosti či sebelítosti, což se omrzí velmi brzy a nebýt několika šikovných dějových zvratů, byla by právě ona příčinou, proč Kannazuki zavrhnout úplně. Ale právě dvě zbývající hlavní postavy, tedy nejednoznačná kráska a charakterní bojovník - a koneckonců i rozmanití Orochi - jsou důvodem, proč sledování nevzdat a počkat si na působivé finále. Jako každý anime finiš totiž přináší upřímné emoce a i přes mnoho výhrad to právě díky závěrečné pointě celé stálo za to. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Vzkutku hezký seriál s krásným dějem (po stránce vztahu Chikane a Himeko + Souma), animací, postavami, hudbou... Sice opět se dostáváme ke scénáři kdy něco chce zničit lidstvo a vyvolení se mu v tom snaží se zabránit... K tomu ještě roboti se kterými Orochi bojují a kteří připomínají Power Rangers (hlavně 11 díl, kdy se Orochi spojí)... Sice mi vadili, ale tak zvyknul jsem si na ně a popravdě nejsou samotní roboti ani boje špatně udělané... Samotné boje (naštěstí pro mě) vyplňují menší prostor seriálu... Hlavní, alespoň z mého pohledu, je krásný vztah Chikane a Himeko, při kterém jsem se jak nasmál, strachoval, usmíval, někdy mi stekla slza atd... K tomu ještě Souma, který i přesto že je jedním z Orochi, tak brání Himeko stůj co stůj... Seriál střídá klidné scény, dramatické a akční v podobě boje robotů... Celé je to proložené krásnou hudbou, hezkou animací a nabírá to na tempu, které si udrží až do vynikajícího finiše... Samotný závěr mě potěšil velice, jelikož nepřišla smršť bojů, naopak... Boj byl v závěru spíš "symbolický" a síla konce byla naprosto v něčem jiném... Víc neřeknu... ^_^ ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Nic proti shoujo-ai, ba právě naopak, ani proti mecha nic memám, ale tohle se opravdu nepovedlo. Obzvláště souboje jsou neuvěřitelně stereotypní a nudné. Anime si většinou zálohuju, ale tenhle seriál jsem smazal a vůbec se mi po něm nestýská. ()

Shley 

všechny recenze uživatele

Kannazuki no miko je vskutku nádherný seriál s chytře propracovaným a napínavým dějem, hezkou animací, dobře propracovaným prostředím a postavami, krásnou hudbou a postupně nabíra na tempu. Sice je tu opět scénář, kdy někdo chce zničit svět a vyvolení se mu v tom snaží zabránit, ale i tak se jedná o velmi chytlavé anime. Co mě opravdu potěšilo byly souboje, kterých tam není moc tudíž dávají větší prostor zbytku seriálu a hlavně komplikovánému vztahu Himeko a Chikane, comě ještě potěšilo byl opravdu skvěle zvládnutý závěr. ()

ikilledjenny 

všechny recenze uživatele

Mecha moc nemusím, raději kouzla, ale tohle se mi líbilo. Jak po stránce příběhu i animace. Konec mě neuvěřitelně dostal, nevím jestli v dobrém, ale každopádně je za něj ta čtvrtá hvězdička, jinak je to docela průměrný shoujo. Himeko je díky své roztomilosti skvělá, i když někdy moc přecitlivělá. ()

Reklama

Reklama