Reklama

Reklama

Domov aneb Kam směřuje naše cesta

  • Česko Home (více)
Trailer 1
Dokumentární / Drama / Rodinný
Francie, 2009, 95 min (Special Edition: 118 min, Director's Cut: 120 min, Televizní verze: 2x55 min)

Obsahy(1)

Úchvatný portrét našej zeme - nafilmovaný zhora, z pohľadu pomaly letiacej kamery. Autori dokumentu zároveň upozorňujú na ničenie životného prostredia, v dôsledku konzumnej politiky ľudskej spoločnosti. (RTVS)

Diskuze

whack

whack (hodnocení, recenze)

Tento dokument sa jedného roku vysielal v mnohých krajinách sveta v TV v rámci Dňa Zeme. Neviete niekto, v akom roku to bolo?

vulu

vulu (hodnocení, recenze)

whack

Šírenie je legálne, ale nie so slovenským dabingom. Mne to z YT zmazali :) Na dabing má niekto práva, ale už si nepamätám kto. Ale musím uznať, že  Hudák to perfektne nahovoril a celý film svojim prednesom ešte viac zdramatizoval.

Rýchlejšie..

CRYPT

CRYPT (hodnocení, recenze)

Btw videl jsem snimek z CT2 kde jej urcite nedaboval pan Sverak, ale nekdo jiny, nekdo s velice prijemny hlasem a casto se objevuje v dokumentech, ale netusim, kdo to je. Muze nekdo prozradit jmeno dabera?

na příspěvěk reagoval Badmaniak

CRYPT

CRYPT (hodnocení, recenze)

Nadherny dokumento-prirodni snimek. Fantastie, jak ta zeme je prekrasne misto, ale clovek bohuzel, si jej nevazi. Zvukovy doprovod na jednicku a cesky dabing nvm koho, bomba

Batman.g

Batman.g (hodnocení, recenze)

uz jsem dlouho nevidel nic tak skveleho..dal sem to trikrat vednom tydnu..nemuzu se toho nabazit

Uživatel tomalakis smazal svůj příspěvek.

jjemi

jjemi (hodnocení, recenze)

J*A*S*M* navrhuje jako řešení pandemii chřipky. No, ebola by ji mohla "nahradit". Zvítězí virus mebo technologie? Jsem sobíhnusec, fandím technologii.

Zelenáč

Zelenáč (hodnocení, recenze)

Jo taky mě to docela zmátlo. Jsou dvě verze ta starší (dabovaná Svěrákem) a novější (ČT2), která je dost odlišná, jsou z velké části použitý jiné záběry, které nebyly využity v původním snímku. Kromě toho komentář je také odlišný a především doplněný o názory samotného režiséra a i o příhodách při natáčení.

Spiker01

Spiker01 (hodnocení, recenze)

Dokument je to super, akorát nechápu zajímavosti...Jestli tohle je Zdeněk Svěrák, tak já jsem Mickey Mouse

na příspěvěk reagoval janejo

tomalakis

tomalakis (hodnocení, recenze)

Badmaniak

no a proto si važ toho co máš a neházej civilizaci klacky pod nohy jen proto, že ti nějaký milovník záběrů z deštných pralesů a padajících vodopádů nabulíkuje, že jsme strašně špatní a ženeme planetu do záhuby. a co teprv až budou ty ostatní miliardy na naší úrovni? a všichni budou chtít značkový trička, ajfouny a diskutovat o kravinách na csfd? kolik toho asi vytěžíme a vykácíme potom? přesto že se denně přesvědčuju o tom, že lidem rozumím čím dál míň ;) , stejně jsem optimista a věřím, že člověk správnou cestu najde a i kdyby chtěl, tak nemá na to, aby tuhle planetu nebo život na ní zničil.

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

tomalakis

Postoj "Co oči nevidí, srdce nebolí" je hodně sobecký.  :)

Naopak bychom se měli zajímat, co stálo lidských životů a kolik přírody, než se vyrobily vymoženosti, které my můžeme používat. Jelikož my (až si to v ČR myslí velmi málo lidi) jsme na špici z celé světové populace. Jsme v těch bohatých 10ti procentech, možná ještě více na špici... Jen protože máme čistou vodu, střechu nad hlavou, a možnost jíst až k prasknutí. miliardy (opakuji slovy MILIARDY) tyto možnosti nemají. A víte kolik je miliarda? :)

na příspěvěk reagoval tomalakis

tomalakis

tomalakis (hodnocení, recenze)

hlavně mi vadí názor že naše doba a lidstvo potažmo je zkažené a zvrácené a všechno krásné a čisté je jen v neposkvrněné přírodě. je to omezený a hloupý postoj, který uraží všechny lidi, kteří dělají svědomitou a zodpovědnou práci a kterým lidstvo vděčí za to kde je dnes

tomalakis

tomalakis (hodnocení, recenze)

celé je to podle mě svědomí které nás začalo hryzat zkrátka proto že máme možnost to vidět díky informačním technologiím a taky kvůli rozměrům v kterých se to odehrává z důvodu že civilizace dospěla do fáze, kdy už potřebuje obrovské zdroje. problém ale bude vždycky že pokud se rozhodnem že tahle těžba prostředí škodí, tak je potřeba najít alternativu a to nemusí být tak snadné a přirozeně jsou ve společnosti i snahy proti těmto změnám a to z různých důvodů. je to začarovaný kruh z kterého už není úniku. ani ty nejušlechnilejší snahy nezmění fakt že jsme v takové fázi že do té přírody prostě zasáhnout musíme. jo můžem se bavit o tom akorát jak to udělat co nejlépe/nejefektivněji/nejšetrněji. ale o tom se určitě debatuje pořád a jsou na to tisíce názorů

na příspěvěk reagoval Badmaniak

tomalakis

tomalakis (hodnocení, recenze)

no na mě ten dokument dělal úplně jiný dojem. já zkrátka tvrdím že hranice mezi devastací a interakcí je velice tenká a nejasná a k té nejběžnější každodenní činnosti potřebujete zdroje a ty jsou samozřejmě ze země.

Pietradi

Pietradi (hodnocení, recenze)

Skvělý dokument!

Popravdě nechápu, jak někdo může tenhle dokument zlehčovat nebo o něm tvrdit, že je naivní. Tady jde snad hlavně o dosažení určité rovnováhy, kdy lidé budou užívat přírodních zdrojů tak, aby to zásadně neškodilo jak přírodě samotné, tak tím pádem i jim. To z větší části neděláme. Daleko naivnější je myslet si, že když žijeme daleko od chudoby a ničení, tak že se nás to netýká, a že nějaká Indka, která dělá 14 hodin denně za pár šupů aby ušila džíny pro nejmenovanou módní značku, nebo statisíce stromů, které se denně pokácejí kvůli pěstování sóji na výkrm dobytka, anebo tuny jídla, které se denně na celém světě VYHODÍ, s námi vlastně nesouvisí. Tomuhle říkám naivita.

tomalakis

tomalakis (hodnocení, recenze)

ale kdepak. dřív se tu všichni povraždíme...a zvířátka si tu pak budou vesele poskakovat :)

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

tomalakis

Až jednou nebudeš moct dýchat a budeš lapat po dechu po čerstvém vzduchu, tak doufám, že tě utěší vzpomínka na tyto chvíle, kdy sis užíval toho devastování. :)

tomalakis

tomalakis (hodnocení, recenze)

už se těším až dneska zase kus té planety zdevastuju...vám se zkrátka ta pohádka o chudince přírodě zprzněné zvráceným člověkem líbí. já to chápu. taky mám rád pohádky

na příspěvěk reagoval Badmaniak

tomalakis

tomalakis (hodnocení, recenze)

jestli už chcete přírodu perzonifikovat, tak je to spíš takhle: "planeta země se dlouho horko těžko potila a snažila, aby ze sebe dostala sémě, které jí umožní, aby se život mohl šířit a po značném úsilí zplodila člověka, který je momentálně jediný organismus schopný opustit orbitu a expandovat tak mimo tuto planetu. věděla že na to musí obětovat všechny zdroje, i kdyby při tom měla zahynout, protože její biologické hodiny už tikají...a lidé osídlili mars a titan a europu a dál a dál a žili šťastně až do smrti..." na ty zdroje máme právo a určitě děláme spoustu věcí špatně, ale přístup že tuhle planetu musíme zakonzervovat je proti samé podstatě života. je mi líto jestli to zní strašně cynicky, ale jestli se na tenhle problém chcete dívat z perspektivy jako tenhle dokument, tak to tak prostě je.

na příspěvěk reagoval Badmaniak

tomalakis

tomalakis (hodnocení, recenze)

neskutečně naivní film. nabyl jsem dojmu že ideální situace by byla vrátit lidstvo do doby kamenné. uvědomte si konečně že člověk a příroda nejsou dva antagoni a že lidé zde nebyli vysazeni nějakými zvrácenými mimozemšťany a neperzonifikujte přírodu jako chudinku znásilněnou lidskou bezcitností. tento dokument naopak dokazuje, že lidstvo se chová naprosto stejně jako kterýkoli jiný organismus na této planetě. beze všech okolků, emocionálních nálepek a výčitek bere co se mu namane a prosperuje. jen to zkrátka dělá v mnohem větším měřítku. copak není pohled na zářící město uprostřed noci stejně krásný  jako kterákoli přírodní scenérie? pokud věříte darwinově teorii, tak člověk je finálním produktem této planety a má plné právo s ní naložit jak uzná za vhodné. jediné o čem se můžem přít je jak to uděláme...

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Nad některýma "odpad!" komentářema se mi chce blejt. Lidi jsou někdy vážně neskutečný *****. :)

MonkeyMarty

MonkeyMarty (hodnocení, recenze)

Spoiler:

Nevíte někdo jak se jmenuje nějaké indické město nebo území, které bylo zmíněno v tomto dokumentu, kde žijí ekologicky?

na příspěvěk reagoval mrx.friend

janejo

janejo (hodnocení, recenze)

Her0.89

Aha, začátek jsem právě nestihl. Některé záběry souhlasí. A komentoval to někdo jiný než Svěrák - mnohem lepší komentář.

Her0.89

Her0.89 (hodnocení, recenze)

janejo

Tak borec hned na začátku říkal, že to obsahuje záběry, které se do filmu nevešly. Já si tedy myslím, že to byl ten film doplněný  o něco navíc...

na příspěvěk reagoval janejo

Uživatel Her0.89 smazal svůj příspěvek.

janejo

janejo (hodnocení, recenze)

Dnes jsem viděl "Home" na ČT 2, jeho odvysílanou první část. A není to ten samý dokument, který jsem kdysi viděl v originále s titulkama a není to ani česká verze se Svěrákem, kterou jsem si teď pustil na YouTube. Jsou tam jiné záběry a jiný komentář. Vůbec to nechápu.

na příspěvěk reagoval Her0.89, Her0.89

Příspěvek byl smazán administrátorem.

gab0

gab0 (hodnocení, recenze)

blueray kvalitna na fullhd telke spravi svoje - len som cumel :o) naozaj nadherne, ma to svoj odkaz..krasne zabery

hankabar

hankabar (hodnocení, recenze)

Tak tohle by měli povinně pouštět dětem ve školách... to je něco!

na příspěvěk reagoval vulu

Rest

Rest (hodnocení, recenze)

Škoda , že to ČT vysílá ve Vánočním období , kdy většina diváků dá přednost asi pohádkám. 

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

nevím jaké to je v originál znění,ale shlédl jsem to v češtině kde ji namluvil Zdeněk Svěrák,který je vypravěčem,a on tomu dodal jen korunku,skvělej dokument,a hodně zajímavej,jinak bych ještě dodal že vyníkající kamera,shlédnuto ve Full HD... 5*

Amaroun

Amaroun (hodnocení, recenze)

Charon11: Pokud vim tak Čína je jedna z mála zemí, která se zavázala snížit emise CO2.. což považuju pro jejich životní filozofii a ekonomický růst jako skvělá zpráva

tekkyno

tekkyno (hodnocení, recenze)

I když mě to chvílema nebavilo, tak se mi to líbilo.Nádherné snímky přírody,hudbu bych pozměnil a Svěráka chvílema úplně vynechal... 8/10

tom9117

tom9117 (hodnocení, recenze)

To je tiež pravda. Buďme radi, že žijeme v relativne zdravom prostredí ...

Charon11

Charon11 (hodnocení, recenze)

S tím souhlasím, jen my tady v Evropě "blbneme" s emisema a Čína, Indie,...jedou na plno bez odsíření bez ekologických opatření a znečišťují několikanásobně více než Evropa. Jen se ni zdá, že tím ekonomicky ztrácíme, ale na druhou stranu\bych nechtěl žít v Číně u fabriky, která vypouští rtuť do řeky...

tom9117

tom9117 (hodnocení, recenze)

Charon11: No to je tiež zaujímavé.. Veď isteže, že napriklad sopky majú veľký zásah do prírody a globálneho otepľovania ako napr: Pinatubo či táto na islande, čo človek zabrániť nemôže. Avšak by ľudstvo nemalo ešte viac do toho otepľovania prispievať..

tom9117

tom9117 (hodnocení, recenze)

Ja si myslím, že tak ako príroda tak aj ľudstvo má pričinenie k zmene podnebia.. Sopky a podobné prírodné udalosti majú dopad na život na zemi, ale ľudia k tomu ešte prispievajú viac. Preto máme také niečo ako zmeny počasia a následne záplavy, hurikány, otepľovanie a neviem čo ešte.. Avšak k lepšiemu nedôjde, stále bude pokračovať ľudstvo vo svojom doterajšom vývine a nebude brať ohľad na životné prostredie (česť výnimkám), každý sa stará o seba a robí čo chce a nespojíme sa ako celok pre správnu vec.. žiaľ negatívny názor :-)

ic

ic (hodnocení, recenze)

No jó ale tak ty plyna přece nevychrlí sopka, ty vznikají reakcí horkého magmatu s kyslíkem, a hlavně je potřeba si uvědomit že sopky jsou na Zemi od jejího vzniku, a stále produkují skleníkové plyny, kdežto přídavek člověka je otázku jen několika posledních stovek let. Podíl skleníkových plynů konkrétně Islandské sopky je navíc tak malý že v prvních dnech ty letadla co nelétala by ho vyprodukovala mnohem více.

ic

ic (hodnocení, recenze)

@Charon11 Tak ta sopka chrlí do vzduchu plyny? Kde je vzala? To už jako byli v zemi? To je Země jako plná plynů? Něco jako kopačák?

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

To si si istý tým prirovnaním? 10 rokov, celá Európa? Sa mi nezdá... nejaký relevantný zdroj máš?

Charon11

Charon11 (hodnocení, recenze)

Já si myslím, že sopka na Islandu vychrlila za 14 dní do vzduchu tolik plynů, kolik Evropa za 10 let. A kde jsou ty miliardy vložené do katalyzátorů, odsíření,..... jsem pro ekologii, jen že příroda nám zase ukázalo, že to asi zase tak moc neovlivňujeme....

Reklama

Reklama