Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Vedecko-fantastický seriál. Jaskynní záchranári narýchlo zavolaní k záchrannej akcii prejdú nečakane tunelom čiernej diery, do iného času a priestoru, aby sa s prekvapením dozvedeli, kto je na konci drastickej cesty plnej nástrah a zvratov. (RTVS)

Zajímavosti (4)

  • Jiná podoba než filmová neexistuje a není jisté, zda je Tunel Omega dodnes uchován v archivu ČT. Pouze na internetu lze o něm nalézt zmínku. (ČSFD)
  • Seriál, v jehož závěru se k danému tématu v besedě vyjadřovali naši vědci, mimo jiné dr.Jiří Grygar a další, byl jako nový neotřelý nápad dobře přijat televizní kritikou. Bohužel se však shodou okolností vysílal v čase, kdy na dalším programu televize bylo po několik týdnů vysíláno mistrovství světa ve fotbale, a tak byl poněkud zastíněn dalším sci-fi seriálem Návštěvníci, který se natáčel i vysílal zhruba ve stejném časovém období. (ČSFD)
  • seriál se natáčel v jeskyních poblíž Berouna, v Macoše a v lomu Amerika na Berounsku. (ČSFD)
  • Tunel Omega byl čtyřdílný televizní seriál, který se v Československé televizi vysílal v roce 1983. Byl to společný experimentální projekt vzdělávacích redakcí České a Slovenské televize, který měl diváky touto dramatickou formou více získat pro problematiku záhad vesmíru. (ČSFD)

Reklama

Reklama