Reklama

Reklama

Ricky

Trailer 2

Obsahy(1)

Když Katie (Alexandra Lamy), obyčejná žena, potká obyčejného muže Paca (Sergi López), stane se něco úžasného a zázračného – je tu příběh lásky. Z tohoto svazku se pak narodí mimořádné dítě - Ricky. (ninon)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (54)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Film, který je pro mě velkou neznámou. Líbil ale zároveň mi tam stále něco chybělo. Na jedné straně se mi líbilo prostředí, v kterém se snímek nacházel a celkový děj filmu, ale něco mi tam stále vadilo. Rozhodně musím říct, že film byl pro mě velkým překvapením a něčím, co jsem neviděla. Závěr, který je pro každého zamyšlením také nezklamal...:) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

V rámci Ozonovy tvorby může Ricky působit překvapivě, protože v něm ustupuje do pozadí krutě ironický pohled na partnerské vztahy, nevystupují zde žádní homosexuálové a chybí v něm i výraznější provokativní prvky. Chudá svobodná matka žijící s devítiletou dcerou potkává v továrně, kde pracuje, muže ochotného sdílet s ní společnou domácnost. Typicky rozvržené drama se ale začne pokřivovat, když malému Rickymu začnou na zádech růst ptačí křídla. Snímek zužitkovává všechny asociace, které může chlapcova fantastická dispozice vyvolat: od upomínky na barokní andělíčky až po symboliku mládí opouštějícího domov a vydávajícího se za horizont kamsi "do světa". Kritici, kteří filmu vyčítají, že druhá polovina je mnohem slabší než první a že je z ní cítit "nevyužitý potenciál", opomíjejí opačnou možnost: totiž chápat první, realistickou polovinu perspektivou druhého, pohádkového dějství. Žánrová výhybka, kterou snímek nechává bolestivě zaskřípat, má podobně jako v předchozích Ozonových filmech nechat zaznít ty stránky svých dramaticky rozvržených postav, které by při čistě realistickém ladění musely být umlčeny. Na Rickym je ovšem matoucí, že přechod do pohádkové linie nemá oproti předchozím režisérovým filmům satirický podtext, který by vybrušoval hrany absurdních vztahů mezi postavami. Spolu s většinou Ozonových filmů tvoří šťastnou variantu současného evropského mainstreamu, která ani nezůstává u povrchní líbivosti řady čistých žánrovek, ani nesklouzává ke schematickému humanismu množství dramat, jež působí, jako by vznikly na zakázku k propagaci hodnot hlásaných Evropskou unií. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Dlouhou dobu mi to přišlo naprosto skvělé, ale v poslední třetině mě to hrozně zklamalo. To z toho fakt vypadlo jen tohle? Vlastně je to jenom obyčejné rodinné drama o rozhádané rodince, která se potřebuje semknout dohromady, jen se tu objevuje fantasy (a lehce mysteriózní) prvek v podobě zázračného mimina, které ale ve výsledku v tom jednoduchém poselství i v ději nemá pořádné opodstatnění. Chápu, zázračné dítě všem svým zázrakem připomene důležitost rodiny, ale stačilo jen něco málo přepsat u postavy Rickyho a vyznělo by to vlastně stejně. A upřímněji, protože ten fantasy prvek přímo vybízí k něčemu mnohem většímu a propracovanějšímu, než k čemu je tu nakonec použit. Nehledě na to, že poselství o důležitosti rodiny vám řekne i x animáků pro děti, takže by člověk od takového režiséra jakým je Ozon čekal opravdu něco víc. Natočené to má sice skvěle a atmosféricky, mnoho scén z toho si určitě ještě budu pamatovat a ten fantasy prvek je opravdu zajímavý a nápaditý, ale všeho bylo využito pramálo. Btw, rád bych napsal, že je dobré vyhnout se všem spoilerům, protože Ozon tu s tou tajemností ohledně Rickyho pracuje perfektně, ale tomu se dá vyhnout jen těžko, když to stěžejní vlastně vyspoileroval i název na DVD... 3* ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl tak podivně, lépe řečeno špatně strukturovaný film. Důraz na některé situace kontrastuje s přeskakováním několika měsíců během jedné scény. A prostě celkový pocit z toho, jak je příběh odvyprávěný, je velice zmatený. Nemluvě o tom, že se ve filmu v podstatě nic neděje, a že motivace hlavních postav zůstávají v určitých okamžicích někde v mezích podivna. 4/10 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Bacha na hlavu! V komentáři kolem lustru poletují SPOILERY!             Maminčino Milé a Mazlivé, leč Monstrózně Morbidní Miminko. Film má sice 6 M, ale já uděluji jen dvě hvězdy. Jednu za snahu o originální drama, druhou za úchylný nápad. Přilepit nemluvněti kanagonem na záda ohyzdná kuřecí křídla? To jim snad poradil sám David Cronenberg! Kvůli tomu mě pak půl filmu strašila asociace na Což takhle dát si špenát, s kuchařskou etudou pana Nárožného: „Pečínka jako z nemluvněte!“ :-) Pardon. Ale to mě pak těžko může dojmout nějaké rodinné drámo. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Postavu dětského hrdiny Rickyho si zahrály čtyři děti. (claudel)
  • Inspirací pro natočení filmu se pro Francois Ozona stala povídka Moth anglické spisovatelky Rose Tremain. (claudel)

Reklama

Reklama