Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V létě roku 1969 si Kendži s přáteli Otčem, Maruoem, Jošicunem, Monou, Donkeyem, Jukidžiem a Fukubem vybudovali v poli tajný úkryt, kde mimo jiné napsali Knihu proroctví o tom, jak svět skončí. V roce 1997 je Kendži vedoucím malého supermarketu a stará se o malou Kannu, dceru své zmizelé sestry. Vše se začne komplikovat po smrti jednoho z přátel, Donkeyeho. Kdo stojí za jeho smrtí? Nebo je to sebevražda? Navíc se kolem něj začně čím dál víc mluvit o náboženské sektě vedené Přítelem, který káže zkázu světa přesně tak, jak byla popsána v Knize proroctví. A pak, blíží se rok 2000, kdy má svět tak, jak ho známe, skončit. Jak se k tomu Kendži a jeho přátele postaví? (Zíza)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Osekaná a ve zběsilém tempu odvyprávěná adaptace, která své předloze sice nedělá ostudu, ale nemá nad ní v ničem navrch. Film je doslova přecpaný dějem a neznat mangu, patrně bych měl problém všechno to při té rychlosti vstřebat. Pochvalu zaslouží výběr herců, kteří vzhledově opravdu dobře odpovídají svým kresleným předobrazům (alespoň dost velká část), trochu rozpačitě naopak působí kolísavá úroveň triků. Zbylá dvě pokračování očekávám spíše s obavami, protože nevím, jak do nich chtějí nacpat tolik děje, aniž by měla obě čtyři hodiny. ()

muti 

všechny recenze uživatele

ako mali chlapci si v bunkri vymysleli plan ako sa znovu raz stretnu a zachrania svet pred zlom vrazedneho kultu, ktory bude chciet znicit svet pomocou virusu. Dnes sa toto proroctvo zacina naplnat. Avsak kruh zasvatenych je uzky - niekto z partie ide po stopach detskeho proroctva a zacina smrtiacu spust. Vsetky stopy ale zatial vedu k hlavnemu hrdinovi Kenjimu, ktory si ledva vybavuje co sa vtedy vlastne stalo... na skolskej stretavke sa uz suska o tajomnom kulte a zmiznutiach jeho clenov. paradny mysteriozny film ktory spravne davkuje pribeh a odhaluje tajomstva z minulosti, pricom s anezadrzatelne blizi ku koncu 20. storocia. film evidentne podla mangy, ale inspirovany aj nabozenskou sektou vycinajucou v Japonsku na konci minuleho storocia. trilogia je neodvratitelna. ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Bohužel neznám předlohu podle které film vznikl a možná díky tomu jsem měl problémy se s dějem trochu sžít. Tempo je docela bláznivé a za 140 minut se odehraje strašně moc a stejně člověk nic neví. Škoda, protože motiv je to určitě zajímavý a má obrovský potenciál. Hudba se mi líbila, naopak hlavní hrdina mi přišel dost špatně vybráný. Rocker, co při každém konfliktu řve jako malá holka...to, jako promiň, mu nesežeru. Pokračování by mohlo být zajímavé a rád bych se dozvěděl více...ale muselo by být lépe zpracované, protože z jedničky mám poměrně rozpačité dojmy. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Je tam teda pár volovin a mysteriózní tři čtvrtiny filmu mě bavily mnohem víc, než přehnaně akční závěrečná čtvrtina s obřím robotem demolujícím Tokyo, ale kdyby takhle vypadala každá mainstreamová sci-fi, vůbec bych si nestěžoval. Naopak, byl bych rád, protože tohle stojí hlavně na mysteriózní zápletce, jejím gradováním a nesmírně svižnému tempu, ve kterém se neustále něco děje a nikdy v něm není čas na vatu. Nejdůležitější ale je, že děj je tu pořádně rozvinutý, vše na sebe navazuje a funguje to. Ne sice dokonale, ale naprosto to postačí a když se vám povede přistoupit na fakt, že tu není ani moment vydechnutí, nedokáže to nudit. Dvojky se trochu bojím, vzhledem k tomu, že úvod byl opravdu nabitý a měl opravdu o čem vyprávět a co odhalovat, zatímco pokračování už vypadají průhledněji a dějově předem jasněji (vzhledem k první a poslední scéně), ale určitě se na ni někdy podívám, vzhledem k tomu, že námět vlivného a šíleného kultu mě tu hodně bavil a na konci se zjevně rozroste tak moc, že bude ještě o čem vyprávět. Tohle si mě získalo víc než dost. 4* ()

Jayem 

všechny recenze uživatele

Pribeh začína vo väzení v roku 2015, kde vežen rozpráva príbeh. Parta deciek v roku 1973 napíše knihu proroctiev s katastrofamy, ktore maju nastať ku koncu storočia, ktoré začnú záhadnym smrtelnym vírusom, teroristickymi utokmi až postupne smeruju ku koncu sveta. Potom sa pribeh posunie do roku 1996 v ktorom ma spomínaná partia stretávku zo základnej školy. Byvalí spulužiak začne rozpravať o novej sekte ku ktorej sa pridáva stale viac ludi, že sektu vedie človek, ktory si hovori Priatel a vymýšla si proroctva tie iste ako boli v knihe proroctiev. Dokonca použiva znamenie, ktore si vtedy ešte ako deti nakreslili. A v tej istej dobe sa objavuju aj prvé obete smrtelneho vírusu... Takto nejak začina dej. Film je vcelku pozeratelny a aj napriek dlšej minutaži nenudi. Jedine čo mi tu vadilo bol ten koniec, ktorý mi akosi nedával zmysel a bol trocha odveci. Ale hadam to vysvetlia v druhej časťi. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama