Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jediný pravidelný televizní pořad věnovaný divadlu. Týdeník informuje dvakrát v měsíci o počinech českých divadelních scén (připravuje pražská redakce), jednou za měsíc přibližuje dění v jihomoravských divadlech (z produkce brněnské televize) a čtvrtý pořad z tohoto cyklu se prostřednictvím ostravské redakce ČT věnuje severomoravským souborům. Necelou půlhodinu vždy vyplní několik ukázek z nových představení, rozhovory s tvůrci a pravidelná soutěž. Nechybí také informace o festivalech a návštěvách zahraničních souborů na našich jevištích. (Bohemák)

(více)

Recenze (15)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Pravidelný magazín o tom, co se kde hraje. Výborné jsou především výlety do regionů, protože nikdo nemůže být všude. Třeba v září 2007 byl velký příspěvěk na téma Opereta Národního divadla moravskoslezského a to má zpětně cenu zlata. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nechápu proč tenhle pořad zmizel z programu ČT. Pustil jsem si pár posledních dílu. Pořad byl informačně bohatý, měl rozhovory, opravdu hodně trapný ze strany vedení ČT tenhle pořad sestřelit ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Šatnářka je kompetentní... %-o . . . Vcelku snesitelně, byť ten pláštík šilonový by si mohla častěji přeprat... °-/ - - - - - (Průběžně občasně sledováno leta s lehkým zájmem /leč o divadle(ch) které(á) by mě zajímalo(a) jsem se stejně nikdy nic smysluplného nedozvěděl, asi nejsme oboustranně ve správný čas na správném místě - ale možná že je to zase všechno trošku jinak, že.../, hodnocení 10.3.2010, komentář zde jako devátý - 16.1.2010 - jen pro ty, co vědí... ;-) ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Podle mě velmi dobrý pořad, který si vždy s chutí pustím, pokud na něj narazím. Pro někoho, jako jsem já - kdo do divadla skoro nechodí, z nedostatku času, apod. - je "Divadlo žije"" alespoň takovou malou satisfakcí za všechny ty zmeškané báječné premiéry, které se každý měsíc odehrávají po celé republice. Člověk je aspoň trochu v obraze, co je na divadelních prknech nového, a kdo ví, třeba to i někoho do divadla dokope, což by bylo velmi záslužné. Protože... protože se sám sebe tak trochu ptám - není už jenom název tohoto pořadu vlastně důkazem toho, že divadlo už dávno "nežije"? ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

No, Anežka ne vždycky říká konstruktivní informace, které by pomohly o daném divadle či inscenaci něco vypovědět. Na druhou stranu využiji obratu J.P.K., že je dobře, že vlastně něco takového vzniká a snaží se to mapovat divadlo napříč Českou republikou. Častokrát to opravdu není jiné než k smích když si herci ze štábu utahují a režiséři i když důrazně vysvětlí o co jde, musí ze své vize povolit... Ale co už... ()

showxman 

všechny recenze uživatele

I bez existující konkurence poměrně solidní pořad informativního charakteru, ze kterého všichni příznivci divadla musejí být nadšení. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Nejsem rozhodně odpůrce divadla, ale pořad Divadlo žije mne rozhodně nijak neoslovil. Možná je to tím, že nejsem vyloženě člověk dychtící po aktualitách z divadelních jevisť. ()

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Divadlo miluji a je skvělé, že máme pořád přinášející nám novinky a postřehy ze všech divadelních koutů naší vlasti... ()

Tominecek 

všechny recenze uživatele

Ocenění ELSA 2007 v kategorii "Magazín", udělená Českou filmovou a televizní akademií. Stránky pořadu: www.ceskatelevize.cz/program/divadlozije/o-poradu/ ()

Zuzanyje 

všechny recenze uživatele

Dřívější díly byly jakési povrchní letem světem o divadle. Člověk se o inscenaci vlastně nedozvěděl nic, než to, že JE. Do toho pobíhající směšná animovaná postavička Anežky Millerové, kterou namluvila Marie Durnová. Děs a běs. Dneska má Divadlo žije poněkud jinou tvář, člověk si udělá o něco lepší představu o tom, jak určitá inscenace vypadá a to je dobře... ()

Joostas 

všechny recenze uživatele

Pořady o divadle mám rád.Mohu tam spatřit strýčka Váňu jak se polonahý válí v igelitech,hodně se tam též řve.Hodně se to bere vážně,i když tam jako ponorná říčka občas proklouzne i humor jiný,než dryáčnický. ()

Reklama

Reklama