Reklama

Reklama

Johnny Cash - Behind Prison Walls

(koncert)
  • USA Concert: Behind Prison Walls, A
Hudební / Dokumentární
USA, 1977, 60 min

Obsahy(1)

obsahuje skladby: 1. Folsom Prison Blues, 2. Sunday Morning Coming Down, 3. Jacob Green, 4.Desperado, 5. You´re No Good, 6. Rolling In My Sweet Baby´s Arms, 7. That Honeymoon Feeling, 8. Shuckin´ The Corn, 9. Half As Much, 10. Love Has No Pride, 11. Silver Threds & Golden Needles, 12. Hey Porter, 13. Orange Blossom Special, 14. Boy Named Sue. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Hello, I´m Johnny Cash." Týmito slovami sa na začiatku svojich živých vystúpení prihováral legendárny americký country spevák, hudobník a skladateľ svojim fanúšikom. Bol to charizmatický muž v čiernom s jedinečným hlasovým prejavom. Na vrchole svojej kariéry v roku 1977 sa rozhodol vystúpiť v štátnej väznici v Nashville. Prizval si na túto akciu niekoľko hosťov, s ktorých ma najviac potešila vnadná speváčka s úžasným hlasom Linda Ronstadtová. Aj Roy Clark bol výborný. No trápny dedo Foster Brooks na celkom dosť otravoval. DVD titul "Johnny Cash - Behind Prison Walls" je zaujímavý hodinový zostrih z tejto netradičnej show, ktorá iste poteší všetkých priaznivcov tejto hudobnej legendy. Johnny Cash nemá v country konkurenciu. **** ()

Javert 

všechny recenze uživatele

V prvé řadě bych chtěl věci uvést na pravou míru - Johnny Cash v tomhle koncertním záznamu z Nashvillské státní věznice vystupuje pouze zhruba polovinu stopáže. Když jsem se to dozvěděl, docela jsem se zhrozil, protože další hudební obsazení mi naprosto nic neříkalo. Obavy však byly naprosto zbytečné! Ať už Linda Ronstadt, která je zaprvé krásná a zadruhé umí i výborně zpívat, nebo Roy Clark a v jeho podání dokonalé banjo vystoupení u "Shuckin' The Corn". Jediný zádrhel vidím ve vystoupení Fostera Brookse - typicky amerického estrádního šaška, jehož výstup byl zhruba tak vtipný jako jistý Pitkin u Ivan Mládek Company. I on se však dá v klidu přežít a člověk si může plnými doušky vychutnat jak Johnnyho Cashe (Orange Blossom Special je zde naprosto bezchybná), tak i méně známé tváře této hudební odnože. Zklamání se tedy nakonec rozhodně nedostavuje. Naopak. 8/10 ()

Reklama

Stíba 

všechny recenze uživatele

Myslel sem si, že to bude velká sólo jízda Cashe ale on to byl spíš takový širší kulturní večer s jeho převahou. Místa tu ale dostal pochopitelně nejvíc ze všech interpertů a jasně tak celý koncert táhl, nečekejte ale, že to ve skutečnosti vypadalo tak, jak je to vyobrazeno ve filmu "Walk the Line". ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Johnnyho mám hodně rád, i Linda Ronstadt mi není neznámá, ale tohle mě nějak extra nenadchlo. S Johhnyho vězeňskými koncerty ve Folsomu a S. Quentinu se to absolutně nedá srovnávat. Dávám 3 hvězdičky, ale tentokrát s dosti odřenýma ušima. Ad MM_Ramone: před napsáním nějakého blábolu je dobře si aspoň do toho pitomýho Googlu zadat Folsom prison... Folsomská věznice je na druhý straně USA... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

U koncertu byla psána stopáž asi 44 minut. Subjektivně mi délka koncertu přišla maximálně jako 15 minut. Tak to bylo svižné a tak to utíkalo. Tentokrát už není divák zdržován zážitky vězňů a jedná se skutečně jen o hudbu. Prostor zde nevyplňuje pouze Johhny Cash, ale většinou další zpěváci. Songy zde zazněly takové, o kterých se nedá říct, že bych je miloval. Rozhodně se nejedná o žádné Johhny Cash BEST OF. Za sebe 3*. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama