Reklama

Reklama

Exkluzivní soukromé dívčí škole vládne půvabná Massie a její parta zvaná „spolek krásek“. Zajímají se jen o značkové šaty a diety, a když se ve třídě objeví Claire z Floridy, nemá zdánlivě šanci dostat se mezi vyvolené. Ale nikdy neříkej nikdy...
Massie Blocková s hedvábnými vlasy, vyběleným úsměvem a úúúžasným šatníkem vládne společenské scéně v Octavian Country Day, což je exkluzivní soukromá dívčí škole na okraji New Yorku. Massiina parta, zvaná též „spolek krásek”, čítá nákupní specialistku a věšák na značkové šaty Alicii Riverovou, zrzavou krasavici posedlou dietami Dylan Marvilovou a superelegantní atletickou hvězdu Kristen Gregoryovou. Místo v čele ovšem patří neoddiskutovatelné jedničce - Massii. Na scéně se však objeví nová dívka, Claire Lyonsová z Floridy. Nemožné oblečení, dva roky staré tenisky... pro spolek krásek zjevně zcela nevhodný materiál. Claire má ovšem smůlu, protože její rodina bydlí v domě pro hosty na rozlehlém rodinném panství Blockových. Nemá tedy moc šancí vyhnout se partě, do níž by tolik toužila patřit, a její budoucnost tudíž vypadá hůř než kopie Prady. Ovšem s trochou sebedůvěry a velkou dávkou intrik má Claire přece jenom šanci. V hlavních rolích americké komedie uvidíme Ellen Marlow, Elisabeth McLaughlin, Samanthu Boscarino, Bridgit Mendler a Sophii Annu Everhard. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Ale jo, ušo to. S velkou nedůvěrou jsem se díval na to, co dává Nova Cinema, a rozběhl se tam tenhle film pro náctileté. Vedle afektovaných výkonů některých mladých hereček, zde byly k vidění i střízlivé projevy, které jsou mi bližší. Není to film, který bych chtěl vidět víckrát, ale tu a tam, proč ne. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

V poslední době zjišťuju, že vlastně nevidím pořádný důvod, proč být zarytým odpůrcem podobných naivně holčičích filmů. Ano, Clique bylo místy vážně stupidní. Snad každý člověk, který už opustil svá náctiletá léta, si musí myslet, že Massie a její kamarádky jsou nehorázné krávy a Claire je hloupá slepice, která neví, co chce. Ale když se nad tím zamyslím, neměl snad každý okolo třináctého roku života podobné trapné období, kdy se mu hlavou honily najrůznější naivní myšlenky a choval se někdy jako naprostý pitomec? Pokud se na to podívám z téhle strany, tak nevidím důvod, proč podobné filmy zatracovat. I Clique mi ve výsledku přišlo jako milý průměrný film. A připomněl mi, jak ráda bych se aspoň na chvíli vrátila do toho bezstarostného období, kdy mi bylo dvanáct. :) ~(2,3)~ ()

Reklama

Astaroth12 odpad!

všechny recenze uživatele

Pre niekoho je tento film super a pre niekoho kravina.Ja patrím do druhej kategórie.Zas jeden z tupých teenagerovských akože komédií,bez studu s totálne debilnými dialógmi,bez kúska nápadu a hlavne samými klišé.Rozmýšľam že tento film zakopem na záhrade vykopem ho za 30rokov aby tie ďalšie generácie vedeli aké kok..... sa točili v našej dobe.Hádam keby som mal o 20r.menej dám 4* ale nemám tak dávam.... ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Takže v souhrnu je to o tom, že do dívčí party nějakejch dvanáctiletejch rozmazletejch štětek se snaží dostat outsider z Floridy. Klasický plot leader bandy bohatá svině vs. hodná chudá outsiderka. Co je na tom zarážející je to, že jim je všem 12, tudíž různý módní dialogy o tom, co se nosí a co bylo na jaký straně časopisu T-Vogue, jsou dost překvapivý vzhledem k jejich věku. Jejich věku je adaptovaný vlastně celý film (domácí úkoly, první pusa, venčení psa atd.) a člověk se musí připravit na dávku píčovin. Ale docela mě to bavilo, takže se nad to povznesu a dám tomu lepší hodnocení, než jaký by si to reálně zasloužilo (za předpokladu, že nejste šimpanz testovaný v kosmetický laboratoři). ()

migele 

všechny recenze uživatele

Klasický příběh, kdy jednu černou ovečku nenávidí zbytek stáda. to se pak obrátí a na konci se všichni mají rádi. Jak jsem v komentářích už četl a musím zdůraznit, mít 11-15 let docela sympatizující film, Ovšem je mi víc. Příběh je předvídatelný a okoukaný z jiných filmů. myslím že průměrné hodnocení je objektivní. 2* ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama