Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta kamarádů se schází každý týden při hraní D&D. Pořád dokola hrají jeden a ten samý příběh vyprávěný Kevinem, spisovatelem, co nemůže nic napsat. Vždy skončí na stejném místě a nikdy neudělají nic pro to, aby se dostali dál. Jednou si s nimi ale přijde zahrát i Kevinova kamarádka Joanne… (rgrohol)

Recenze (24)

Rosana 

všechny recenze uživatele

Úžasný filmeček tvořený skutečnými nadšenci do her, jako Dračí doupě... já ty hry vlastně vůbec neznám, nezajímají mě a nevím, o co v nich jde, ale i tak mi film přišel pošetile zábavný a skvělý. Charaktery postav jsou výborně vykreslené a zahrané, jak v našem světě, tak i v tom herním. Je krásné sledovat, jak si lidé ve hře plní svá přání a stávají se hrdiny. Příběh je i skvěle vystaven, takže ani na chvíli nenudí. Výprava a kostýmy, dokonce i kýčové efekty jsou luxusní. Povedený film! ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Dalsi dukaz, ze opravdu neni zapotrebi megalomanskych rozpoctu, aby parta nadsencu vytvorila originalni a kvalitni filmove dilo, ktere v leccem (predevsim v zabavnosti) trumfne soucasne hollywoodske "trhaky". Staci dostatecna davka enthusiasmu a kreativnich napadu. To, co bylo zapocato puvodnim kouskem "The Gamers", bylo zde dotazeno k .. chtel jsem rict k dokonalosti, ale zase takove terno to neni. Nejvetsi trumf a sice transformace D&D stylu hrani a parodie nekterych pravidel byl totiz jiz dukladne vyzdiman v prvnim dile, ale Dorkness Rising je na druhou stranu mnohem kompletnejsi a propracovanejsi film jako celek. Matt Vancil a jeho tym tak presel z kratkometrazniho modu do "celoveceraku", vyhral si podstatne vic s produkci a vysledek je velmi dustojne pokracovani, ktere me ale z typicky "dvojkovskeho" duvodu repetitivnosti bavilo o neco mene, nez original. Primarni pointa je jednoducha - jak to tak muze vypadat kdyz se k vysokoskolskym posukum uctivajici podobnou RPG zabavu prida zensky element... zabavne. Pozor - lidi, kteri nikdy nic ve stylu D&D (nejlepe primo D&D) nehrali, zde budou asi totalne mimo s chapanim vetsiny vtipu, staci zakladni znalost, je jedno, jestli jste momentalni "hardcores", nebo jste (jako ja) podobne veci hrali naposledy nekdy pred 100 lety na zakladce, jde o princip pochopeni fungovani dane reality a pravidel, pak se u toho budete skvele bavit. A mimochodem, ta blond sorcererka byla dost sexy. 6/10 ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Gamers se opět sešli a tentokrát se rozhodli natočit pařbu D&D s více prostředky. Nemůžu souhlasit s GodComplexem, že už vyždímali D&D v prvním díle. D&D není omezované a nabízí fakt spoustu možností, když se někdo trošku zamyslí. Bohužel se všichni tentokrát zaměřili na jiné věci, než zábavu. K čemu je, když je film natočen lepší kamerou, v hezčích kulisách, s lepšími efekty, a když se snaží o morální pointu, když to je v tomhle ohledu pořád 1/10 Holywoodské produkce. Zato čím ji dokázali přebíjet v prvním díle, tedy pořádnými vtipy, tak to teď postavili někam stranou. Sice tam pár scén bylo hodně vtipných, jako odlákání chrabrého rytíře, nebo bardova sebevražedná taktika, ale ty nudné části je dosti pohřbily. Dal bych 3*, ale ještě teď jsem rozčílenej, když si vzpomenu na jednotlivé charaktery (hlavně toho osla bojového mnicha). ()

ZoltanCZ 

všechny recenze uživatele

Překvapivě líbilo víc než jednička. Když jsem před lety hrával s kamarády dračák, vypadal nějak takhle. PS: Bardi jsou sux a Jen Page je kočka :-) ()

daEmoNickY 

všechny recenze uživatele

Kdo někdy hrál dračák ať se podíva na tento film.Všechny ty blbůstky jako přesvědčení, NPC, XP, kostka, pořadí tahu, počet kol (před, na a po akci), znalost povahy PC (roleplay), chlapi co hrají mařeny, skutečná holka z masa a kostí co to taky hraje ... tady jsou ! ()

Masrii 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračování o partě hráčů mě zaujalo o dost víc, tvůrci za těch 6 let udělali docela velký kus práce. Směšných scén je zde o poznání víc než v jedničce (nejvíc mě dostalo - "Schovej se za barikádu mrtvých bardů" :D) a zejména efekty už jsou také na mnohem vyšší úrovni. Navíc se film natáhl na příjemných cca 100 minut, což je dle mého akorát. Zároveň dokázali udělat z postav ve hře mnohem větší šašky, šáhlý mnich, úchylný bard, zkrátka od všeho něco. 75% ()

pmftsc 

všechny recenze uživatele

Doporučeníhodné pro fanoušky D&D, nízkonákladově-dobře zpracované, hlavně jde samozřejmě o humor, co je s těmihle hrami spojený. Je na tom znát takové to fanouškovské nadšení pro věc, což je skvělé, a laciné efekty a případné neohrabanosti v tom tak najdou svoje místo. ()

solid 

všechny recenze uživatele

Bůh hráčů stolních RPG her mě vyslyšel a daroval nám všem tento skvost v podobě filmu o nás. Není možné jít pod pět, protože jsem se královsky bavil. Není to dokonalé, ale je to dokonale nedokonalé, protože dokonalost, hledají jen ti, kteří jsou nedokonalí=D. Enjoy! PS: Povinnost pro všechny , kteří viděli původní Gamers. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Určeno od fandů D&D pro fandy D&D a fantasy světa. Kdo tu hru někdy hrál a nemá omezenou fantazii a je v něm stále kousek dítěte, určitě toto dílko ocení více. Já mezi ně sice patřím, nicméně pokud chci vidět fantasy, sáhnu po Pánu prstenů a mám vystaráno. Však tohle je v amatérských vodách profi počin. Klobouk dolů. Fakt hezké promo pro D&D. A nadsázka fungovala bez trapnosti. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Přeci jen už trochu slabší než přímočará ultralevná jednička, ale stále vtipné. Doplácí nejvíc na snahu o hlubší prokreslení skutečných postav a pokusy o vytvoření vážného příběhu i v reálném světě hráčů, čímž se poněkud rozmělní pásmo vtipných scén v herním světě. Ostatně, i ty jsou tentokrát poněkud slabší než minule. Ale stále dobrý. ()

Gwin 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozímu dílu chybí vtipné scény, hlášky a děj. Připadá vám zábavné hádat se deset minut o rase nebo pravidlech? Mně tedy opravdu ne. Jako plus vidím lepší kameru, efekty a rekvizity. To bohužel k dobrému filmu v tomto případě nestačí. ()

Moly 

všechny recenze uživatele

Kdybychom měli o The Gamers: The Dorkness Rising uvažovat jako o samostatném filmu, stěží by vyšplhal na pozici tří hvězdiček - a to byť hru znám, RPG mě baví a obdobným pokusům fandím (The Guild se s přehledem zařadil mezi mé TOP seriály). Pohlížíme-li ale na tento pokus v souvislostech a přihlédneme-li k původním The Gamers, musím(e) uznat, že jistý krok kupředu se tu konal. Víc peněz je tu prostě vidět, triky jsou slušné, už se tu dá dokonce mluvit i o hereckých výkonech a - ba co víc - o příběhu. Ač šaolinský mnich občas působí rozpačitě, k čertu s tím - já se jeho skřekům a "ksichtům" prostě musela smát. Uvítala jsem i vývoj charakteru PJ (v původních The Gamers hráče (lučištníka/elfa)), ačkoliv poselství "jde přece o RP" místy vyznívá pateticky. Navrativší se Mark a "The Shadow!!!" potěšili. Suma sumárům tu ale pokrok je. Na druhou stranu - nejsem si jistá, že si herci užili své dobrodružství stejnou měrou jako v původním amaterském pokusu. ()

nK_! 

všechny recenze uživatele

Jako příznivce stolních RPG jsem nadšen příběhovým pozadím, nicméně technické zpracování a herecké výkony výrazně pokulhávají a nízký (spíš žádný) rozpočet je cítit každou vteřinou. I přes to jsem nucen dát 4 hvězdičky :-) EDIT: právě jsem dokoukal díl první a strhávám jednu *. Pravidla o pokračováních mají něco do sebe, i když toto se rozhodně řadí mezi ty povedenější (dá-li se brát jako právoplatný druhý díl). ()

Tasartir odpad!

všechny recenze uživatele

Sračka, nic horšího jsem v životě neviděl. A to jsem to zkouknul na základě hodnocení na csfd. Nikdy nikomu nevěř! ()

White-Man 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělé ztvárnění hry D&D. Spojení reálného světu, kde hrdinové hrají hru, s fantasy světem hraných postav, kde o vtip ani o akci není nouze. Pro fanoušky D&D a pro lidi, kteří alespoň jednou hráli tuto hru a bavila je, je tento film nutností. ()

vetinary 

všechny recenze uživatele

Povinnost pro kohokoliv, koho alespoň trochu baví dračí doupě a podobné hry, přitom to není naprostá fikce, takové vtipné situace mohou při hře na hrdiny skutečně nastat. Někteří lidé mohou kritizovat nízký rozpočet, ale vzhledem k nízkému rozpočtu to rozhodně není špatné, navíc si myslím že to dokonale podporuje vyznění celého filmu a s efekty pána prstenů by to prostě nebylo ono. ()

Reklama

Reklama