Reklama

Reklama

Nepokojná láska

(seriál)
Československo, 1975, 5 h 38 min (Minutáž: 63–75 min)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Päťdielny televízny film z obdobia 70-tych rokov vykresľuje osudy lazníka Jana Daňu a jeho dvoch dcér od momentu, kedy Daňo stráca manželku a dcéry matku, až po obdobie, kedy obe z dcér, každá svojím spôsobom, nachádzajú svoje miesto v živote. (oficiální text distributora)

Recenze (12)

trango 

všechny recenze uživatele

Česká kinematografia mala Lišku, slovenská Svätozára Stračinu. Keď sa ozve pár tónov jeho skvelej hudby a prekvapený Julo Pántik víta doma dcéry Silviu Turbovú a Petru Černockú, ktorým síce písal, ale list neposlal - poslala ho Kveta Stražanová, všetko do seba zapadne.... Áno je to rok 1975 a normalizácia už ide na plné obrátky, ale aj tak vznikli v televízii takéto diela, v ktorých bol kvalitný scénár, výborná hudba, špičkoví herci, kamera Vlada Ondruša a Jozef Zachar, ktorý to ako režisér zastrešil. ()

bjjoba 

všechny recenze uživatele

Tento seriál ma zaujal najme excelentným hereckým výkonom pána herca Júliusa Pántika a jeho realistickým stvárnením úlohy gazdu na lazoch na slovenskom vidieku v časoch kolektivizácie. V úlohach dcér sa predstavili a výborne zahrali Sylvia Turbova, Petra Černocka a mladú manželku výborne stvárnila Kvetka Stražanova, ktoré to všetko vo filme omladili a okrášlili - http://www.petracernocka.estranky.cz/clanky/petra-cernocka-a-nepokojna-laska.html ()

Reklama

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Seriál, aké sa dnes už netočia. Bohužiaľ. Presvedčivá psychologizácia postáv, výborný výber hercov (Silvia Turbová a Petra Černocká čoby sestry sú typovo jedinečné /a krásne/), zopár odvážnych vtipov a len neškodné minimum dobe poplatných scenáristických "nutností". Navyše drzé konštatovanie: "Slovákovi ukáž vežu kostola a ihneď vie, kde hľadať krčmu i vlastný dom." ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Těžké moc těžké časy hospodaření a k tomu v chalupě tři ženské. Pántik byl samorost jak se na tuhle dobo patřilo, hlavní slovo měl v chalupě chlap ale musím uznat že jeho dvě dcery se potatili a tak není divu že se snima hlava rodiny nemohla domluvit a tak postupem času slevoval ze svých požadavků. Výborné herecké obsazení a krásná s jiskrou v oku Sylva Turbová. :-)) ()

Jonatthan 

všechny recenze uživatele

Výborný slovenský seriál ze sedmdesátých let s Julem Pántikem v hlavní roli. Viděl jsem nyní asi po třiceti letech a musím říci, že se mi to velmi líbilo. Jen jeden osobní postřeh. Nevím proč, ale Martin Huba se mi v těchto starých filmech zdá neobyčejně slizký. V těch porevolučních mi vůbec nevadí. Tady mě ale jeho postava doslova vytáčela... ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama