Reklama

Reklama

V akční komedii s názvem 21 Jump Street se policisté Schmidt (Jonah Hill) a Jenko (Channing Tatum) připojí k tajné jednotce Jump Street a využijí svůj mladistvý vzhled k tomu, aby v utajení pracovali na místní střední škole. Když vymění zbraně a odznaky za školní batohy, riskují své životy, aby vypátrali nebezpečný gang drogových dealerů. Zjišťují však, že střední škola se vůbec nezměnila od té doby, co ji před pár lety opustili – a především přicházejí na to, že se stále nevypořádali s celou řadou vlastních problémů, kterým v průběhu dospívání čelili. Oba se musejí postavit hrůze a nervozitě z toho, že jsou nuceni znovu zažívat všechny strasti, o kterých se domnívali, že už jsou dávno minulostí. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 155)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Takhle dopadá film, který produkují mladí herci a zároveň jeden z nich dohlíží na scénář. Nemá to sice takovou řemeslnou flow, jakou by to mohlo mít v rukou např. povolanějšího Phillipse (Starsky a Hutch, mrk mrk), ale příval nekorektních vtipů a hlášek (Ice Cube se našel) a stupidních pubertálních výlevů je i pořád tolik, že to na ty necelé dvě hodiny s přehledem vystačí. Ideální buddy zábava, která předznamenává bohatou letní sezónu, i fakt, že sequel tu bude do roka a do dne. Sem s ním. [Londýn 18/3/12] ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Slušná zábava na dlouhé odpoledne - Hill s Tatumem jsou možná trochu překvapivě velice dobrý tandem; dobrých komických momentů je tu celá řada a navíc to brnká na nostalgické struny - starý Jump Street kdysi běžící na začínající Nově byl jeden z prvních seriálů, které jsem jako malý capart sledoval (v tomhle ohledu bych ale podotknul, že zrovna ona scéna se starým Tomem Hansonem nebyla úplně nutná). Zážitek trochu stáhl ke dnu plochý konec. 60% ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nevim, kdo mohl čekat, že se z tohoto filmu stane hit. Ale stalo se. Hlavní roli uzmuli Jonah Hill (aka na střední neoblíbený šprt) a Channing Tatum (aka největší borec, kterej střední jen proplul). Tihle dva mají utvořit dvojici a vyřešit případ, který je navrátí zpět na střední. Vtipné na tom je, že tentokrát se role obrátí, protože časy se prý změnily. Celý film působí jako vyvážený mix zábavy a těch 100 minut krásně plyne, a vše vrcholí skvělým cameem jedonoho herce ze seriálů, a za něj pátou hvězdičku...85% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Tahle recyklace omšelého seriálu z osmdesátek působí až prekvapivě osvěžujícím a "moderním" dojmem. Jistě, máme tady třicátníky hrající si na teenagery, ale co, ve víru bláznivé zápletky, obstojné akce a všudypřítomného ujetého humoru se to snadno ztratí. Ústřední duo svědčí o tom, že protiklady se přitahují ve smyslu, že jim to fakt dobře klape, hlášek je tu habaděj, nevyčnívají tím příliš očividným způsobem, který by jejich vtipnost zabíjel a hlavně - celý film má konzistentně příjemný nádech nenáročné zábavy bez nápadných slabých míst! 7/10 ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Na 21 Jump Street se dá nahlížet několika způsoby: za prvé jako na typicky postmoderní film plný odkazů a narážek, který vychází z toho, že nic závažného neexistuje a že úlohou dnešních tvůrců je už jen „dekonstruktivně“ žonglovat s obsahy starých obrazů a příběhů. Za druhé lze na 21 Jump Street nahlížet jako na velmi aktuální politický komentář, který na rozdílu mezi původním seriálem z osmdesátých let a tímhle filmem demonstruje rozdíl mezi bojovně naladěnou politikou Ronalda Reagana a současným apelem na třídění odpadu a biopotraviny Baracka Obamy. Za třetí se dá film vnímat přes scénáristu Michaela Bacalla, jenž ani tady nezapře svůj rukopis z Projectu X (pařbičky, loseři, R-kový ratingy) či Scotta Pilgrima (gamesácký vsuvky jako pět levelů na drogách od rauše po vyčerpání). P.S. Kdykoliv se ve filmu octne Dave Franco, rozzáří se plátno jako disco koule z nejbližšího gaybaru. Neskutečný. Ten kluk je větší frajer než Eso Rimmer. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (28)

  • Jonah Hill (Schmidt) zhodil kvôli úlohe až 18 kilogramov z váhy, a to najmä preto, lebo musel vykonať mnoho fyzicky náročných kaskadérskych kúskov. (harryy)
  • Když při vstupu do místnosti řekne Jenko (Channing Tatum) heslo „poklekni před Zodem“, je to narážka na film Superman 2 (1980) a hlášku Generála Zoda (Terence Stamp). Jeho podobiznu můžeme vidět i ve formě plakátu přilepeném na terči, do kterého Jenko hází shurikeny. (Hovadin)

Související novinky

Ryan Reynolds a Channing Tatum v akční komedii

Ryan Reynolds a Channing Tatum v akční komedii

06.12.2023

Hollywoodem krouží nové žhavé zboží, které by mohlo do kin či před obrazovky nalákat davy nenasytných diváků. Hollywood Reporter totiž přináší zprávu, že je rozpracován scénář k třeskuté akční… (více)

Universal se opět pokusí oživit monstrum

Universal se opět pokusí oživit monstrum

21.11.2020

Před třemi lety se Universal pokoušel po vzoru Marvelu nastartovat vlastní filmový vesmír, který by zahrnoval klasické figury tohoto studia: Frankensteinovo monstrum, jeho nevěstu, Drákulu, Mumii,… (více)

Ženský remake 21 Jump Street na cestě

Ženský remake 21 Jump Street na cestě

08.12.2018

Tiffany Haddish (Night School) a Awkwafina (Debbie a její parťačky) jednají o hlavních rolích v chystaném ženském remaku 21 Jump Street. Nový film ze série, kterou před pár lety oživili Phil Lord a… (více)

Kdo natočí další Muže v černém?

Kdo natočí další Muže v černém?

03.02.2018

Ačkoliv nebyli Muži v černém 3 přijati zas tak nadšeně, bezesporu se proměnili v hit. Tržby 624 milionů dolarů (nejvíc ze všech tří filmů) donutily studio Sony k úvahám o čtyřce, Will Smith a Tommy… (více)

Reklama

Reklama