Reklama

Reklama

V akční komedii s názvem 21 Jump Street se policisté Schmidt (Jonah Hill) a Jenko (Channing Tatum) připojí k tajné jednotce Jump Street a využijí svůj mladistvý vzhled k tomu, aby v utajení pracovali na místní střední škole. Když vymění zbraně a odznaky za školní batohy, riskují své životy, aby vypátrali nebezpečný gang drogových dealerů. Zjišťují však, že střední škola se vůbec nezměnila od té doby, co ji před pár lety opustili – a především přicházejí na to, že se stále nevypořádali s celou řadou vlastních problémů, kterým v průběhu dospívání čelili. Oba se musejí postavit hrůze a nervozitě z toho, že jsou nuceni znovu zažívat všechny strasti, o kterých se domnívali, že už jsou dávno minulostí. (Cinemax)

(více)

Recenze (1 155)

verbal 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem čekal, že za tímhle zaklapnu víko a spláchnu, nicméně nějakým zázrakem se tvůrcům povedlo vybalancovat na hraně trapnosti do docela snesitelné taškařice. Broskvovina to byla řádná, ne, že ne, avšak několikrát jsem nachytal verbala nahlas se hihňat, což je neklamným znakem toho, že je dílo schopno zaujmout i seriózního a erudovaného filmového kritika! Ťuťum je sice neherec, ale totální alfasamice a Jonáš Hnill šel po poslední příhodě při slunění na pláži, kdy se ho skupina odhodlaných Grínpissáků sveřepě snažila vtáhnout zpět do moře, asi do sebe, a z keporkaka se mu podařilo dostat na standardní váhu porážkové svině. Slizký jak cigánské hračky je sice neustále, nicméně alespoň člověk při pohledu na něj nemusí myslet tolik na to, jak se mu mezi zapařenými faldami dělá pásový opar. Bylo rovněž děsně roztomilé, že nám Džoník nezapomněl, co mu na stará kolena umožnilo hrát si na zfetovaného, přeplaceného piráta a nechal se za pár mega ukecat k minutové brigádě. Takže podtrženo a integrováno nehodlám tentokrát dělat Spáčilku ani její ohyzdnou dceru a s dementním výrazem v obličeji tomu napálím roztomilé dvě. (Pro všechny hnědopichy napadající integritu mého hodnocení: Zase jsem o víkendu řezal dřevo) ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Smrtonosná zbraň 5 pro diváky Community. Našláplý buddy-movie s parádně sehranou a uvolněnou dvojkou, který jede během akce i lehkýho školního vtipkování. Velká radost. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Takhle dopadá film, který produkují mladí herci a zároveň jeden z nich dohlíží na scénář. Nemá to sice takovou řemeslnou flow, jakou by to mohlo mít v rukou např. povolanějšího Phillipse (Starsky a Hutch, mrk mrk), ale příval nekorektních vtipů a hlášek (Ice Cube se našel) a stupidních pubertálních výlevů je i pořád tolik, že to na ty necelé dvě hodiny s přehledem vystačí. Ideální buddy zábava, která předznamenává bohatou letní sezónu, i fakt, že sequel tu bude do roka a do dne. Sem s ním. [Londýn 18/3/12] ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Dokonalá pocta žánru, za kterou nechť si dá Falcon OHROMNOU facku, že snímek vyřadil z plánu českých premiér (ale hlavně že jsme mohli do kina na Jacka a Jill, že…). V mnoha ohledech téměř perfektní buddy-movie komedie, v níž není nouze o památné hlášky („Mami, mohli byste ty fotky dát pryč? Vypadám na nich jako dítě, co umřelo při autonehodě“) a výborně vypointované scény (první zatčení, drogový trip, příchod do školy, každá scéna s Ice Cubem). Další projekce rozhodnou o tom, jestli si to zaslouží pět hvězdiček. Horký adept na komedii roku (Diktátora jsem zatím neviděl). ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Od počátečního intenzivního zděšení a pocitu trapna jsem v druhé polovině dospěl až ke spokojenému čtyřhvězdičkovému diváckému zážitku. Pokud si film někdy pustím znova (což pochybuju, je to spíš taková jednohubka), možná už bude zážitek pozitivně ucelenější, ale do té doby nemůžu dát víc než tři hvězdy. Každopádně hlášek kupa, hrdinové sympatičtí a celkově je to fajn. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Má to vynikajúce momenty: každá scéna, v ktorej je Ice Cube ("Teenage the fuck up!!!"), úprimné doznanie policajného riaditeľa ("Už nemáme nové nápady, tak skúšame staré sračky, možno niektorá zaberie."), problémy s explóziami a geniálne finálne dvojcameo. Okolo toho sa ale vŕšia trapasy, ktoré proste nie sú vtipné. Veľa dobrých liniek (chemikárka je jasne najzábavnejšia postava) zostane nevyužitých. A chémia hlavných postáv nie je až taká dobrá, ako by sa patrilo - Channing je väčšinu času totálne mimo postavy. 5/10 ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Mohl bych lamentovat nad tím, že pod jiným režisérem by lépe fungovala ta ‚buddy-chemie‘, ale pak jsem si vzpomněl na tu R-kovou nálož sprostých vtipů, a seznal, že ač to má svá hluchá místa (mínus pět minut stopáže by nebylo na škodu), řval jsem smíchy až příliš často na to, abych to jen tak zatratil do vod průměru. Už jen ten moment, kdy týpkovi ustřelí penis a on ho pak sbírá zubama ze země, je něco, co prostě normálně nepotkáte. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Takový americký Vrať se do hrobu, akorát víc do policajtska. (No jo, já vím, že původní Jump Street 21 je starší, než mnou zmíněná šteindlerovina). Channing Tatum je opravdu okouzlující (sakra, řekl jsem to nahlas?) - dělám si kozy, tenhle typ osvalených machomanů mě vůbec nerajcuje (sakra, i tohle jsem řekl nahlas??). Mnohem bližší je mi Jonah Hill, není sice tak hezký jako já, ale jeho filmová postava má podobné sebevědomí při balení holek a štafetový finišmanský (ne, to nemá nic společného s Finskem) úsek zvládá s podobnou grácií a suverenitou jako já. Jinak je to jen takové spíše přihlouple milé krimi pro týnejdžry. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Docela mě nasralo, že takovouhle super komedii zdejší distributoři vůbec neuvedou do kin a místo nich si tam nahází kopu bůhví jakých sraček, na které se nedá podívat ani, když si je člověk někde ukradne. Nevím čím to je, jestli jsou to vzájemná lobby mezi distributorskými a produkčními společnostmi nebo jsou prostě jenom tak debilní, ale podstatné je, že my pak přicházíme o super filmové zážitky a musíme se k nim dostávat jinou, daleko složitější cestou. Přitom ale tenhle film má co nabídnout. Výborný, nekompromisní humor, perfektní, fajnovou dvojku, parádní, pro mladý atraktivní příběh. Co víc si v dnešní době od komedie přát. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $42miliónovTržby USA $138,447,667Tržby Celosvetovo $201,915,539Tržby za predaj Blu-ray v USA $14,536,069 //počet predaných kusov 754,140Tržby za predaj DVD v USA $30,348,305 //počet predaných kusov 1,744,421║ je to len obohraná šablónka scén na istotu pripomínajúca praštenosť ako Fízli zo zálohy, ktorá má aspoň miestami celkom zábavnú údernosť, krátky výstup Johnny Deep-a bol otras /55%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Když se Petr Pan pere s druhořadým ZZ Topákem o drogové piñaty, tak se korejský Ježíš směje, až se za ukřižovaný břich popadá. A já spolu s ním. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Je to prostě sranda. Nepatří to k tomu nejlepšímu v buddy komediích, ale spolehlivě to pobaví. Fórky s výbuchy byly super. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Na 21 Jump Street se dá nahlížet několika způsoby: za prvé jako na typicky postmoderní film plný odkazů a narážek, který vychází z toho, že nic závažného neexistuje a že úlohou dnešních tvůrců je už jen „dekonstruktivně“ žonglovat s obsahy starých obrazů a příběhů. Za druhé lze na 21 Jump Street nahlížet jako na velmi aktuální politický komentář, který na rozdílu mezi původním seriálem z osmdesátých let a tímhle filmem demonstruje rozdíl mezi bojovně naladěnou politikou Ronalda Reagana a současným apelem na třídění odpadu a biopotraviny Baracka Obamy. Za třetí se dá film vnímat přes scénáristu Michaela Bacalla, jenž ani tady nezapře svůj rukopis z Projectu X (pařbičky, loseři, R-kový ratingy) či Scotta Pilgrima (gamesácký vsuvky jako pět levelů na drogách od rauše po vyčerpání). P.S. Kdykoliv se ve filmu octne Dave Franco, rozzáří se plátno jako disco koule z nejbližšího gaybaru. Neskutečný. Ten kluk je větší frajer než Eso Rimmer. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,...NAŠTĚSTÍ PRO VÁS DVA JSME VYHRABALI SRAČKY Z MINULOSTI A OBNOVUJEME ZRUŠENÝ POLICEJNÍ PROGRAM V UTAJENÍ Z 80 LET....“ /// Dva trotlové, střelenej humor a uvolněná nálada s vědomím, že recyklace sraček může dopadnout jakkoliv. A proto se od začátku až do konce (i s tím rozšlehaným Deppem) drží toho, čím chce a má bejt a já mám strach, že z držky ten podivnej škleb, kterej znamená něco jako úsměv, už nikdy nedostanu. Taková psychická vodmašťovna, kterou doporučuju dávkovat po malejch dávkách (ale často). Třeba místo Zyprexu a Mirtazapinu. Ruku na to holky. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu vidět konec jedný legendy. 2.) Zjistím, kdy nastal ten správnej okamžik vzít svý péro do huby. 3.) Thx za titule ,,Krusty“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Sony, Columbia // Počet premietajúcich kín v USA: 3,148 // Otvárací Víkend USA: $36,302,612 // ............ GET YOUR MOTHERFUCKIN´ ASS UP, WHEN I´M TALKING!!!! YOU WILL BE GOIN´ ON UNDERCOVER AS HIGH SCHOOL STUDENTS. YOU ARE HERE SIMPLY BECAUSE, YOU LOOK YOUNG. USED IN JUSTIN BIEBER AND MILEY CYRUS LOOKIN´ MOTHERFUCKERS.......... Vychytaná komédia zo slušnou porciou akčno-zábavných scén a hlášok...... 85%. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem tedy Lepší Nářez dle zdejšího Hodnocení.. Na zadek jsem z téhle Komedie Nepadl .. Potěšila akční závěrečná půl Hodinka.. Díky které, také zvyšuji mé Hodnocení..Ale jen o Fous! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Snaživé, ale moc ma to nechytilo. Temný seriál (na ktorom som vyrastal) bol atmosférou a postavami niekde absolútne inde, ale to nie je dôvod, pre ktorý filmovému spracovaniu dávam "len" 60%. Len 60% za to, že ma príliš nebavil, je dosť dlhý a najlepšie vtipy sa dostali do traileru. Tatum a Hill sú vydarený párik a ako celok je to vlastne fajn, oddychová záležitosť. Ale dvojka ma bavila o dosť viac, čo je prekvapivé. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto ultimatni giga naklad. Puvodni serial jsem sice nevidel, ale to je v podstate uplne jedno, i kdyz tu ma cameo Johnny a vypada pri nem pekne drsne. Tady jde hlavne o to, ze Tatum s Hillem jsou naprosto hyper giga vymastena dvojka pubertaku, ktery se nejakym zazrakem stali policajtama. Takze neustale neco zesiraj a je to proste hrubozrna komedie, kde se pro nejaky fuck nejde daleko. Ale reziseri sli jeste dal a neustale tam rvou nejaky super cool zabery jak z tech nejlepsich akcnich filmu podporeny spravne udernou hudbou. Vysledek je mix mezi typickou pubertackou komedii ze stredni a buddy komedii o dvojce poldu a funguje to od zacatku do konce na vybornou a ja se prakticky celej film neprestal smat. Jasnejch 5*. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Instant classic ! po druhém shlédnutí dokonce přidávám i tu pátou hvězdu, tenhle film nepřestává bavit :) ()

Související novinky

Ryan Reynolds a Channing Tatum v akční komedii

Ryan Reynolds a Channing Tatum v akční komedii

06.12.2023

Hollywoodem krouží nové žhavé zboží, které by mohlo do kin či před obrazovky nalákat davy nenasytných diváků. Hollywood Reporter totiž přináší zprávu, že je rozpracován scénář k třeskuté akční… (více)

Universal se opět pokusí oživit monstrum

Universal se opět pokusí oživit monstrum

21.11.2020

Před třemi lety se Universal pokoušel po vzoru Marvelu nastartovat vlastní filmový vesmír, který by zahrnoval klasické figury tohoto studia: Frankensteinovo monstrum, jeho nevěstu, Drákulu, Mumii,… (více)

Ženský remake 21 Jump Street na cestě

Ženský remake 21 Jump Street na cestě

08.12.2018

Tiffany Haddish (Night School) a Awkwafina (Debbie a její parťačky) jednají o hlavních rolích v chystaném ženském remaku 21 Jump Street. Nový film ze série, kterou před pár lety oživili Phil Lord a… (více)

Kdo natočí další Muže v černém?

Kdo natočí další Muže v černém?

03.02.2018

Ačkoliv nebyli Muži v černém 3 přijati zas tak nadšeně, bezesporu se proměnili v hit. Tržby 624 milionů dolarů (nejvíc ze všech tří filmů) donutily studio Sony k úvahám o čtyřce, Will Smith a Tommy… (více)

Reklama

Reklama