Reklama

Reklama

V akční komedii s názvem 21 Jump Street se policisté Schmidt (Jonah Hill) a Jenko (Channing Tatum) připojí k tajné jednotce Jump Street a využijí svůj mladistvý vzhled k tomu, aby v utajení pracovali na místní střední škole. Když vymění zbraně a odznaky za školní batohy, riskují své životy, aby vypátrali nebezpečný gang drogových dealerů. Zjišťují však, že střední škola se vůbec nezměnila od té doby, co ji před pár lety opustili – a především přicházejí na to, že se stále nevypořádali s celou řadou vlastních problémů, kterým v průběhu dospívání čelili. Oba se musejí postavit hrůze a nervozitě z toho, že jsou nuceni znovu zažívat všechny strasti, o kterých se domnívali, že už jsou dávno minulostí. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 155)

kingik 

všechny recenze uživatele

Perfektní "buddy movie" letošní filmové sezony. Seznamte se s policisty a milými zmatkáři v jednom: Schmidtem & Jenkem, kteží právě absolvovali policejní školu a byli přiděleni k metropolitní protidrogové policejní jednotce Jump Street. Jejich mladistvý vzhled je přímo předurčuje, aby se jako dva bráchové pod falešnými identitami infiltrovali na zdejší střední školu a pomohli dopadnout dealery a výrobce nebezpečné drogy, která se rychlostí světla šíří mezi studenty, a dokonce už má na svědomí život jednoho z nich. Pro Schmidta s Jenkem bude maličkost získat si důvěru ostatních a případně se vetřít do přízně distributora drog, ale záhy zjištují, že život na střední se od jejich studentských let značně změnil. Vyjít s omladinou není takový snadný úkol, ale musí se pro to hodně obětovat, a to znamená nechtěně ochutnat drogu, uspořádat odvázanou párty, dostat se do honičky s nebezpečnými motorkáři, pokazit utajení Johnny Deppovi, zachránit jeden druhému na poslední chvíli život a hlavně zůstat za každou cenu v utajení. Jejich šéf v případě nezdaru je pěkně sprostě seřve a ještě pohrozí případným vyhazovem. Channing Tatum a Jonah Hill, přestože jsou to herci poměrně známí, nejsou zárukou kasovního trháku. Bylo tedy odvážné, když měli přebrat filmovou štafetu úspěšného seriálu po slavném Johnny Deppovi, který kdysi kultovní seriál proslavil. Navíc oběma je dávno po třicítce a měli hrát středoškoláky. Oba herci se podíleli na produkci, Jonah Hill připojil námět, a vrhli se do toho naprosto po hlavě a bez skrupulí, čímž odbourali případné pochyby a vlastně díky nim je film takový, jaký je. Vtipný a zábavný. Nejvíce překvapí bývalý striptér Tatum, který prokázal, jak dobrý dokáže být, když od něho nemáte žádná očekávání. Ve filmu vystřídá tři účesy, od dlouhých vlasů až po krátké, nejdříve se se svým partákem na střední nesnáší, ale později jsou to přátelé na život a na smrt. Jonah Hill je rozený komik a nikdy nezklame. A co víc, sympatické duo funguje naprosto skvěle, a když se každou chvíli dostane do průšvihu, tak z něho po roštácku zase vybředne. Ti dva zkrátka smetou všechno kolem sebe. Obrovským překvapením je pro mě dvojice režisérů, kteří ještě na svém kontě nemají hraný film, ale pouze animák. Phil Lord & Chris Miller v první polovině vzdali holt seriálu svým citem pro situační komiku a pak ve druhé, akčnější polovině, vypráskali a napráskali všem režisérům specializujícím se na akční filmy. Radím vám, vyflákněte se na animáky, a jděte z fleku točit akční filmy. Máte na to! A pak se ve filmu objevil Depp a nebylo co řešit. Skvělý film plný vtipu a akce se super dvojkou je na světě. 100% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Několik opravdu dobrých vtipů, ale zároveň také spousta nevtipné vulgarity a především tolik oblíbené trapnosti, kterou já zkrátka nechápu. Spíš než: "To jsou ale idioti, musím se jim smát!" si totiž většinou řeknu: "To jsou ale idioti, a tomu se mám vážně smát?" Film chce být křížencem Jednotky příliš rychlého nasazení a (filmového) Starskyho a Hutche. Bohužel bez sympatických hlavních postav a s výše uvedenými minusy se mu to v mém případě povést nemohlo. Dvě a půl hvězdičky. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Tahle recyklace omšelého seriálu z osmdesátek působí až prekvapivě osvěžujícím a "moderním" dojmem. Jistě, máme tady třicátníky hrající si na teenagery, ale co, ve víru bláznivé zápletky, obstojné akce a všudypřítomného ujetého humoru se to snadno ztratí. Ústřední duo svědčí o tom, že protiklady se přitahují ve smyslu, že jim to fakt dobře klape, hlášek je tu habaděj, nevyčnívají tím příliš očividným způsobem, který by jejich vtipnost zabíjel a hlavně - celý film má konzistentně příjemný nádech nenáročné zábavy bez nápadných slabých míst! 7/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $42miliónovTržby USA $138,447,667Tržby Celosvetovo $201,915,539Tržby za predaj Blu-ray v USA $14,536,069 //počet predaných kusov 754,140Tržby za predaj DVD v USA $30,348,305 //počet predaných kusov 1,744,421║ je to len obohraná šablónka scén na istotu pripomínajúca praštenosť ako Fízli zo zálohy, ktorá má aspoň miestami celkom zábavnú údernosť, krátky výstup Johnny Deep-a bol otras /55%/ ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nie, nie. Aj keď Hill a Tatum vôbec neboli zlý výber a v niektorých scénach im to naozaj vychádzalo, tak mám pocit, že policajné buddy komédie nadobro stratili svoje čaro. Pokiaľ niekto nepríde s námetom a iskrou aspoň na úrovni Rush Hour, tak sa herci môžu snažiť všemožne, ale fungovať to nebude. '21 Jump Street' miestami dokonca pripomínala paródiu, čo určite nebol zámer. Potešil Ice Cude, druhá polovica, kedy sa konečne začalo niečo diať a Deppove cameo z pôvodného seriálu z 80-tych rokov. Inak len jemný nadpriemer. 70%. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (28)

  • Vůz, kterým Schmidt (Jonah Hill) a Jenko (Channing Tatum) přijedou první den do školy, je sportovní vůz Chevrolet Camaro z roku 1970. (Kirman)
  • Ve scéně v obchodě hrozí Schmidtovi (Jonah Hill) vyzrazení, protože ho obtěžuje jeho starší známá z rodiny. Odstrkuje ji a svým kumpánům tvrdí, že mu „sahala na ptáka“. Přesně tu samou výmluvu použil Johnny Depp ve filmu Krycí jméno Donnie Brasco (1997), když se jeho postava, Joe Pistone, dostala do podobné situace. (Olafur)
  • Jonah Hill (Schmidt) a Channing Tatum (Jenko) se vsadili, že když bude mít film během prvního víkendu tržbu přes 35 milionů amerických dolarů, dá Jonah Channingovi pusu na špičku penisu. Skóre se vyšplhalo k 36 milionům, na polibek však podle všeho nedošlo. (carlos.s)

Související novinky

Ryan Reynolds a Channing Tatum v akční komedii

Ryan Reynolds a Channing Tatum v akční komedii

06.12.2023

Hollywoodem krouží nové žhavé zboží, které by mohlo do kin či před obrazovky nalákat davy nenasytných diváků. Hollywood Reporter totiž přináší zprávu, že je rozpracován scénář k třeskuté akční… (více)

Universal se opět pokusí oživit monstrum

Universal se opět pokusí oživit monstrum

21.11.2020

Před třemi lety se Universal pokoušel po vzoru Marvelu nastartovat vlastní filmový vesmír, který by zahrnoval klasické figury tohoto studia: Frankensteinovo monstrum, jeho nevěstu, Drákulu, Mumii,… (více)

Ženský remake 21 Jump Street na cestě

Ženský remake 21 Jump Street na cestě

08.12.2018

Tiffany Haddish (Night School) a Awkwafina (Debbie a její parťačky) jednají o hlavních rolích v chystaném ženském remaku 21 Jump Street. Nový film ze série, kterou před pár lety oživili Phil Lord a… (více)

Kdo natočí další Muže v černém?

Kdo natočí další Muže v černém?

03.02.2018

Ačkoliv nebyli Muži v černém 3 přijati zas tak nadšeně, bezesporu se proměnili v hit. Tržby 624 milionů dolarů (nejvíc ze všech tří filmů) donutily studio Sony k úvahám o čtyřce, Will Smith a Tommy… (více)

Reklama

Reklama