Reklama

Reklama

Série(7) / Epizody(88)

Gangland vám přináší pohled na historii nejznámějších pouličních gangů v Americe. Většina gangů se zrodí z "Amerického snu", kdy přistěhovalci hledají příležitosti, ale místo nich najdou vyloučení, chudobu a násilí. Jejich reakcí je pak zakládání gangů, které obvykle mají zpočátku chránit své členy a komunitu, ale časem jejich agrese roste a začnou se přiživovat na lidech, jež měly původně bránit. Skrze exkluzivní rozhovory a nevídané záběry vám přinášíme skutečný pohled na život v gangu, těch, kdo jej žijí i policie, která se je snaží zastavit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Perfektní dokumentární seriál, který používá skutečné záběry z gangů a popisuje všechno o daném gangu. Některá fakta se opakují, protože vycházejí jen z toho, co určitý zajatý člen pověděl a co z toho ještě policie dovolí použít. Udělané je to působivě. Popisuje se rekrutování, členů, hitorie, gesta, styl života, krutost pole působnosti, prostě vše. Nabízí reálné záběry násilí gangů zachycené pouličními kamerami. Jediný nešvar je, že v každém díle popisuje daný gang jako téměř nejhorší a nejkrutější. A když pak uvidíte jedenáctej díl třetí série o Los Zetas, tak vám teprve spadne čelist a uvidíte, jak může vypadat gang. ()

Vesman 

všechny recenze uživatele

Gangland má jednu zásadní slabinu, kterou je jeho délka (87 dílů). Téma kriminálních gangů je samo o sobě sice velice zajímavé, ovšem jeho neustálé přežvýkávání brzy omrzí. Naprostá většina dílů se soustřeďuje na čtyři druhy gangů (hispánské, černošské, motorkářské a vězeňské), hlavní potíž spočívá v tom, že pokud si odmyslíte odlišný název a oblast, kde gangy operují, tak jsou téměř jako přes kopírák. Od každého gangsty či motorkáře uslyšíte ty samé kecy o bratrství a o tom jak jsou nejtvrdší, nejbrutálnější apod. Tato neustálá opakovačka vám tak poměrně brzy začne lézt krkem. Mít tento dokumentární cyklus místo sedmijen jednu dvě sezóny bylo by moje hodnocení vyšší. ()

Sonnik 

všechny recenze uživatele

U nás nevysílatelné, ale pro opravdové fajnšmekry, které alespoň trošku zajímá prostředí této novodobé mafie, jejíž odnože působí jako stát ve státě, navzájem uzavírají příměří a vyhlašují válku a vykonávají "vendetty" jako za starých časů před i za vězeňskými mřížemi. To vše zde máte přímo z první ruky a ne z pera scénaristy. Autentické záběry z vězeňských a pouličních kamer, interview s bývalými členy (bývalý leader AB z Folsomu v prvním díle !!!) a spousta dalších informací. Pokud vám něco říkají názvy Aryan Brotherhood, Hells Angels, Crips, Mara Salvatrucha a mnoho dalších, tak rozhodně neváhejte a "Gangland" si pořiďte. ()

Vindemiatrix 

všechny recenze uživatele

Stabilní schéma seríálu začíná většinou konkrétní brutální historkou, která se váže k danému tématu; postupně se propracuje k historii zkoumaného gangu, přihodí autentické výpovědi jeho (zpravidla bývalých) členů, ale i obětí či policistů, kteří se zabývají jeho činností; nechybí ani slangový slovník. Zpracováno velmi svižně a poutavě, i když hodně na efekt, takže některé komentáře je třeba brát s rezervou. Kombinace přitažlivého aktuálního tématu s nelehko přístupnými informacemi si zkrátka říká o to, aby byla náležitě prodána, a tvůrci toho dovedně využívají. Naštěstí rozhodně ne za cenu laciné povrchnosti, i když se lze (se značným znepokojením) dohadovat, jak hluboko ve skutečnosti seriál do struktury organizovaného zločinu pronikl a co všechno ještě zůstalo skryto... ()

Reklama

Reklama