Reklama

Reklama

Ve slovníku internetem žijící mládeže znamená zkratka „lol“ kopec legrace a metrák veselosti navrch. Stejně tak se ovšem za spojením těchto tří písmen může skrývat lidská bytost. A patnáctiletá francouzská dívka Lola, které všichni její přátelé přezdívají Lol, rozhodně lidská bytost je. Jen do smíchu jí momentálně moc není. Její prozatím pozvolné a plaché rozkoukávání se po krajině lásky narazilo na první velkou překážku. Končí prázdniny, měla by se začít těšit do dalšího roku na střední škole, ale jediné, co se Lole momentálně honí hlavou, jsou problémy s jejím klukem Arthurem. Právě se totiž přiznal, že Lolu nedávno podvedl a dívka netuší, jak se s tím vyrovnat. Pomoc ani radu bohužel nenalézá ani u své matky Anny, kterou hraje nestárnoucí kráska Sophie Marceauová. Ta totiž Lolu pořád bere jako dítě a popravdě si neumí poradit ani sama se sebou, jelikož se nedávno rozvedla s Loliným otcem. Aby toho nebylo málo, začne Lola cítit, že ji cosi přitahuje na mladíkovi jménem Mael, který je však nejlepší kamarád Lolina „ex“ Arthura. Dospívání zkrátka není jednoduchá věc. A když ho opepříte generačními střety se stejně nezralou matkou, je jasné, že na cestě k dospělosti zažijete nejedno dobrodružství. Ale také spoustu legrace. V komedii nominované na Césara, kterou v roce 2008 natočila Lisa Azuelosová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Inteligentnější a uvěřitelnější variace na teen romantické komedie z prostředí středních škol. Film vybočuje z řady jiných žánrově podobných snímků převážně tím, že se spíše zaměřuje na romanci než stupidní humor a poměrně velkou čast zde dostávají i dospělí v čele se stále skvěle vypadající Sophií Marceau. Překvapivě zdařilý film. ()

tomo41 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný francúzsky film o matkách a dcérach, ich problémoch aj radostiach. Konfrontácia svetov dvoch generácií vyšla perfektne, európske prostredie fungovalo výborne a herecky to bolo tiež veľmi slušne zvládnuté. Uveriteľný film, ktorý nie je zbytočne vážny a neraz aj pobaví. Vydzvihnúť tiež treba aj výborný soundtrack. Škoda len slabšieho záveru. ()

Reklama

Acrux 

všechny recenze uživatele

Tohle mi hned na začátku připomnělo francouzský seriál Škola života, který jsem ráda sledovala. Místy jsem opravdu chytala pořádný LOL, hlavně u scény s kuřetem :D Film, který si mileráda pustím znova, a to nejen kvůli příběhu, kterému porozumí leckterý divák včetně mě a fajn hercům, ale taky moc příjemné hudbě. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Nečekaná pecka. Francouzi se šarmem svým vlastním rozbalili ve 103 minutách konverzačně-situační komedii o dospívání rozverné - asi docela zlaté - mládeže, která není jiná, než byla generace starší (generace rodičů) a problémy mají stále stejné (muži x ženy a ach ta láska). Ale ten způsob, jakým to udělali, to je to, co LOL zvedá téměř do nebeských výšin. Francouzská nedbale elegantní a úžasně šmrnc móda, mladí krásní jako ze žurnálu a hrající jen tak mimochodem, vtip plynoucí také tak nějak sám od sebe, do toho sexy francouzština a pár hudebních čísel, všechno to bravurně funguje a především přirozeně, žádná těžká lopotná práce, na jakou jsme často zvyklí. Já se prostě zamilovala. ()

Frenegonda 

všechny recenze uživatele

FRACCI!! Francouzsti zzenstili kluci (nepoznal jsem jednoho od druhyho... takze jsem dost dlouho tapal kdo koho vlastne miluje a kdo koho nenavidi), rozmazleny fifleny, neuroticky matky. Rodice a ucitele selhavajici jakozto respektuhodni ucastnici tehle hry, ktera se nazyva vychova. Nebavi me sledovat jak jedinym cilem o par let mladsich je osukat vsechno co se hne. Nebavi me sledovat, ze podvadej drze a bez elegance. Celej ten film je nejak bez glancu... neni v nem komu fandit ani kkoho nenavidet. Je to jen otrava sledovat. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Lisa Azuelos sa rozhodla natočiť tento film po tom, čo si uvedomila, že filmy založené na živote tínedžerov vo Francúzsku takmer úplne chýbajú. Často videla svoju dcéru chodiť do kina len na americké tínedžerské filmy, alebo horory, ale nič francúzske. (Arsenal83)
  • Keď Maël (Jérémy Kapone) nastupuje do metra za Lolou (Christa Theret), v pozadí je vidieť bilbord s reklamou na francúzsky film MR73. (U_S_O)
  • Režisérka Lisa Azuelos natočila stejnojmenný film LOL (2012) také o 4 roky později. Svými příběhy se však liší. (iampatrik)

Reklama

Reklama