Reklama

Reklama

Ve slovníku internetem žijící mládeže znamená zkratka „lol“ kopec legrace a metrák veselosti navrch. Stejně tak se ovšem za spojením těchto tří písmen může skrývat lidská bytost. A patnáctiletá francouzská dívka Lola, které všichni její přátelé přezdívají Lol, rozhodně lidská bytost je. Jen do smíchu jí momentálně moc není. Její prozatím pozvolné a plaché rozkoukávání se po krajině lásky narazilo na první velkou překážku. Končí prázdniny, měla by se začít těšit do dalšího roku na střední škole, ale jediné, co se Lole momentálně honí hlavou, jsou problémy s jejím klukem Arthurem. Právě se totiž přiznal, že Lolu nedávno podvedl a dívka netuší, jak se s tím vyrovnat. Pomoc ani radu bohužel nenalézá ani u své matky Anny, kterou hraje nestárnoucí kráska Sophie Marceauová. Ta totiž Lolu pořád bere jako dítě a popravdě si neumí poradit ani sama se sebou, jelikož se nedávno rozvedla s Loliným otcem. Aby toho nebylo málo, začne Lola cítit, že ji cosi přitahuje na mladíkovi jménem Mael, který je však nejlepší kamarád Lolina „ex“ Arthura. Dospívání zkrátka není jednoduchá věc. A když ho opepříte generačními střety se stejně nezralou matkou, je jasné, že na cestě k dospělosti zažijete nejedno dobrodružství. Ale také spoustu legrace. V komedii nominované na Césara, kterou v roce 2008 natočila Lisa Azuelosová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že nejvíc si tenhle film musela užívat Sophie, kdo viděl její filmovej debut ví o čem mluvím. Jenže nepíše se rok 1980 a tam kde šlo dřív o první nesmělé polibky, jde dneska o celkem smělé šukačky. A dostáváme se k jádru pudlíka, protože těm mladejm holkám sexuální apetit skutečně nechyběl a tak třeba při pobytu v Londýně to v jednu chvíli jelo v duchu hesla, kdo nešuká s náma, šuká proti nám. Pěkný baby, sympatický děj, při kterým si mnohým z nás vybavěj naše školní léta. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi, jak film představoval Francouze jako jakási nadpřirozená stvoření, která se nejenom umí oblíkat, ale taky si dokážou o oblíkání podívat. Jinak řečeno, co kluk to metrosexuál. Zřejmě tam neexistujou monterky a je pod úrovní pít kvalitní pivo. Film samotnej tak představuje současný francouzský mládí, který bych asi nebyl schopnej sežvejknout. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Lisa Azuelos, Delgado Nans .. O rodičích a dětech. O matce a dceři a jejich až velmi podobných problémech. Svěže, odlehčeně, z výkladní skříně. Sophie Marceau je perfektní a i ta parta mladých (slečen) stojí za pozornost.. LL® ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím, po shlédnutí americké předělávky jsem nebyla schopná tohle dokoukat. Není to chyba Francouzů, ale Američani bohužel zkopírovali slovo od slova a scény jsou taktéž úplně stejné.A podruhé mě ten nezáživný příběh prostě nebaví. Nedá se říct, že by jedna verze byla lepší než druhá, protože jsou oba filmy prostě úplně totožné (samozřejmě až na atmosféru a obsazení). A třeba mě ukamenujte, ale hlavní hrdinka má ještě menší charisma než Miley Cyrus (páni,vážně to říkám?..), ostatní postavy jsou ploché a kluci takoví příliš načesaní a divní. Pravda je, že americké LOL má menší hodnocení ne kvůli kvalitě filmu,ale právě proto,že všechno okopírovali. Jinak mi to připadalo zábavnější. Ale je dost možné, že kdybych poprvé shlédla tuhle verzi, mluvím jinak.... Anebo je to tak, jak říkají mí blízcí a měla jsem se vážně narodit v Americe :)) Francouzi mě prostě baví zřídkakdy.. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Zobrazení rozdílů mezi světem středoškolských dětí a jejich rodiči formou komedie bylo naprosto skvělé. Vtipné dialogy střídaly úsměvné scény, a to všechno dohromady, také hlavně díky mistrovské francouzské produkci, dávalo velice slušný snímek, za jehož shlédnutí jsme opravdu velice vděčný. Mimochodem, já mám stejně daleko k světu těch puberťáků jako mám blízko k jejich rodičům... Asi jsem vážně jinej:-D ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Francúzske American Pie. Avšak o kategóriu inteligentnejšie, zábavnejšie a kúzelnejšie. Francúzske filmy a obzvlášť komédie majú svoj osobitý šarm a noblesu a presne tak vnímam aj túto vydarenú komédiu. ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je pro me originalni a jiny jen v tom, ze je francouzsky (vetsinou moc neodbiham od anglictiny) a jsou v nem neokoukane tvare (krome Sophie Marceau samozrejme). Ale tim to konci. Holky jsou celkem fajn, ale kluci to moc nezvladaji. Jsou jeden jako druhy (asi vsichni chodi ke stejnemu kadernikovi a pulku filmu vam zabere je od sebe odlisit) a navic dost nudni. Par vtipnych scen tam najdete (nejlepsi je vylet do Londyna), ale zlata zila z toho nekouka. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Budu jen opakovat komentáře druhých: film pro všechny věkové kategorie, skvělá Sophie, ale nejen ona, celý film stojí za zhlédnutí - je vtipný i vážný, podle mě hodně reálný, nevytváří žádné uměle rádobyvtipné scény, neřeší žádná absurdní dramata, je dobrý jen samotným dějem a výkony herců. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Spíš odlehčené drama s několika úsměvnými momenty než komedie. Zajímavé především proplétámím velmi podobných trablů matky a dcery, které v podstatě prožívají a řeší totéž, byť každá z perspektivy své role a věku. Christa Theret sympatická a věrohodná, Sophie Marceau výborná. U omladiny jsem se slzou v oku zavzpomínal na vlastní školní lásky a první milostné trable, a Sophii jsem dokonale rozuměl a chápal ji snad v každém okamžiku. I když občas mě napadlo jestlipak si při tom připomněla své dva Večírky. Jinak pohoda. Nic, co by urazilo, i když také nic, co by zůstalo zaryto někde hluboko. Výlet do Anglie pobavil, všechno ostatní běží hladce a předvídatelně, situace se nikdy nevyhrotí tak, aby to drásalo nervovou soustavu. Pokud jsem měl nějaký problém, pak to byli kluci. Nejenže byli jak přes kopírák, takže jsem ještě v půlce filmu tápal a nevěděl který je který, ale navíc jsem se nedokázal nesmát tomu roští co nosili na hlavách. A na adresu všem posměváčkům z řad mladých i jejich rodičů, tedy i sebe, připomínám – Co jste vy, byli jsme i my, co jsme my, budete jednou vy. ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná oddychovka, která sice nemá nějak extra propracovaný děj a charaktery postav jsou až někdy až přehnané, ale mě prostě celý film hrozně bavil, za celých 103 minut jsem se snad ani chvíli nenudila. Navíc se mi také líbil výběr prostředí, kde se film odehrával (památky v Paříži a Londýně...). Inspirace skutečnými události mě ani nepřekvapila, jednalo se v podstatě o obyčejný příběh, ale přesto zajímavý a zábavný.. A jsem zvědavá, jak moc zhorší kvalitu ten nový remake s Miley Cyrus, který tento rok má přijít do kin. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

videla som aj americkú verziu z 2012, a keď to mám porovnať, tak oba filmy mi vychádzajú ako typické teenage filmy, na jednom mi vadilo to, na druhom ono, na jednom sa mi páčilo to a na druhom ono ... francúzska verzia bola komornejšia a amerika bola taká divokejšia ... výborná muzika v oboch prípadoch. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Inteligentnější a uvěřitelnější variace na teen romantické komedie z prostředí středních škol. Film vybočuje z řady jiných žánrově podobných snímků převážně tím, že se spíše zaměřuje na romanci než stupidní humor a poměrně velkou čast zde dostávají i dospělí v čele se stále skvěle vypadající Sophií Marceau. Překvapivě zdařilý film. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ten pocit, keď človek pozná len americkú verziu a po dlhých rokoch zistí, že ono to bolo celé okopčené, v podstate do detailu. Len ten rauš bol pri prerábke lepší, lepšie pesničky, atmosféra, krajší herci, jedine Sophie Marceau vs Demi Moore by bola remíza. Takže áno, Američania len vymenili hercov, ale aj tak mi prišla ich verzia taká modernejšia. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Komedie? Neee...Lehce humorné drama? Ano. Co bych chtěl ve filmu vypíchnout a co mi přišlo nejzajímavější, byl vztah LOLy s mamkou. Další výhodou tohoto mládežnickýho filmu je, že působí z dějového hlediska poměrně uvěřitelně a přirozeně. Zatímco to, co rozhodně není uvěřitelný, je sestava kluků metrosexuálků s orlím hnízdem na hlavě. Musím co nevidět vyrazit do Paříže a zjistit, jestli je teď skutečně taková móda :-D :-D. Je paradox, že na filmu o puberťácích mě osobně nejvíc zaujaly jejich vztahy s rodiči a taktéž vztahy mezi samotnými dospěláky, zatímco, ty pubertální starosti mě opravdu míjely. Pokud však hledáte komedii, tak tady nehledejte. 60% ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Francúzi nakopali ass všetkým americkým teen komédiám a dokázali, že sa to dá aj bez fekálneho humoru a prvoplánových 100x omletých stupidných scenárov. Šarm, nadhľad, inteligencia, vtip. citlivo nasnímaná realita- všetko ako má byť a ja som bol veľmi príjemne prekvapený. Skvelé! ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, že přestože je to scénu od scény jako americká LOL, je tenhle film někde úplně jinde. Hádám, že to bude hlavně mnohem sympatičtějším obsazením a asi i takovou jinou atmosférou filmu, která ve francouzské produkci nepůsobí tak lacině a hloupě jako verze s Miley Cyrus. A kupodivu stačí takhle málo k tomu, aby se z podprůměru stal lehčí nadprůměr. Škoda, že tuhle verzi jsem neviděl úplně první. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Film určený pro všechny věkové kategorie, což bylo patrné již z obsazení kinosálu. Středoškoláci se mohli smát a soucítit s hlavní hrdinkou a její partou, dospělí mohli porozumět mamince v podání Sophie Marceau anebo se vrátit ve vzpomínkách do svých mladistvých let. Mně se to moc líbilo, bohužel jsem nerozuměl úplně všemu, ale kostru příběhu jsem pochopil. Zasmál jsem se a dobře pobavil, nejedná se o trapnou teenagerovskou komedii v americkém stylu plnou nechutností a trapných vtipů. Sophie Marceau i Christa Theret tvoří fungující tandem, "Rastignac" Quivrin jim jen přizvukuje. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Tohle původní francouzské zpracování jsem čekala o dost lepší než to v podání USA. Ale tak nějak ve finále mi to přišlo hodně podobný, místama úplně stejný. Zvolila bych jiný typ herců .. To, co měli tady na hlavě byla docela hrůza ... A nedalo se na to vůbec koukat. Holky byly v pohodě. I když je to moje oblíbená tématika, tak se obávám, že k tomuto filmu už se asi nevrátím. 55%. ()

Reklama

Reklama