Reklama

Reklama

Ve slovníku internetem žijící mládeže znamená zkratka „lol“ kopec legrace a metrák veselosti navrch. Stejně tak se ovšem za spojením těchto tří písmen může skrývat lidská bytost. A patnáctiletá francouzská dívka Lola, které všichni její přátelé přezdívají Lol, rozhodně lidská bytost je. Jen do smíchu jí momentálně moc není. Její prozatím pozvolné a plaché rozkoukávání se po krajině lásky narazilo na první velkou překážku. Končí prázdniny, měla by se začít těšit do dalšího roku na střední škole, ale jediné, co se Lole momentálně honí hlavou, jsou problémy s jejím klukem Arthurem. Právě se totiž přiznal, že Lolu nedávno podvedl a dívka netuší, jak se s tím vyrovnat. Pomoc ani radu bohužel nenalézá ani u své matky Anny, kterou hraje nestárnoucí kráska Sophie Marceauová. Ta totiž Lolu pořád bere jako dítě a popravdě si neumí poradit ani sama se sebou, jelikož se nedávno rozvedla s Loliným otcem. Aby toho nebylo málo, začne Lola cítit, že ji cosi přitahuje na mladíkovi jménem Mael, který je však nejlepší kamarád Lolina „ex“ Arthura. Dospívání zkrátka není jednoduchá věc. A když ho opepříte generačními střety se stejně nezralou matkou, je jasné, že na cestě k dospělosti zažijete nejedno dobrodružství. Ale také spoustu legrace. V komedii nominované na Césara, kterou v roce 2008 natočila Lisa Azuelosová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, že přestože je to scénu od scény jako americká LOL, je tenhle film někde úplně jinde. Hádám, že to bude hlavně mnohem sympatičtějším obsazením a asi i takovou jinou atmosférou filmu, která ve francouzské produkci nepůsobí tak lacině a hloupě jako verze s Miley Cyrus. A kupodivu stačí takhle málo k tomu, aby se z podprůměru stal lehčí nadprůměr. Škoda, že tuhle verzi jsem neviděl úplně první. ()

tomo41 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný francúzsky film o matkách a dcérach, ich problémoch aj radostiach. Konfrontácia svetov dvoch generácií vyšla perfektne, európske prostredie fungovalo výborne a herecky to bolo tiež veľmi slušne zvládnuté. Uveriteľný film, ktorý nie je zbytočne vážny a neraz aj pobaví. Vydzvihnúť tiež treba aj výborný soundtrack. Škoda len slabšieho záveru. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Film určený pro všechny věkové kategorie, což bylo patrné již z obsazení kinosálu. Středoškoláci se mohli smát a soucítit s hlavní hrdinkou a její partou, dospělí mohli porozumět mamince v podání Sophie Marceau anebo se vrátit ve vzpomínkách do svých mladistvých let. Mně se to moc líbilo, bohužel jsem nerozuměl úplně všemu, ale kostru příběhu jsem pochopil. Zasmál jsem se a dobře pobavil, nejedná se o trapnou teenagerovskou komedii v americkém stylu plnou nechutností a trapných vtipů. Sophie Marceau i Christa Theret tvoří fungující tandem, "Rastignac" Quivrin jim jen přizvukuje. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím, po shlédnutí americké předělávky jsem nebyla schopná tohle dokoukat. Není to chyba Francouzů, ale Američani bohužel zkopírovali slovo od slova a scény jsou taktéž úplně stejné.A podruhé mě ten nezáživný příběh prostě nebaví. Nedá se říct, že by jedna verze byla lepší než druhá, protože jsou oba filmy prostě úplně totožné (samozřejmě až na atmosféru a obsazení). A třeba mě ukamenujte, ale hlavní hrdinka má ještě menší charisma než Miley Cyrus (páni,vážně to říkám?..), ostatní postavy jsou ploché a kluci takoví příliš načesaní a divní. Pravda je, že americké LOL má menší hodnocení ne kvůli kvalitě filmu,ale právě proto,že všechno okopírovali. Jinak mi to připadalo zábavnější. Ale je dost možné, že kdybych poprvé shlédla tuhle verzi, mluvím jinak.... Anebo je to tak, jak říkají mí blízcí a měla jsem se vážně narodit v Americe :)) Francouzi mě prostě baví zřídkakdy.. ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je pro me originalni a jiny jen v tom, ze je francouzsky (vetsinou moc neodbiham od anglictiny) a jsou v nem neokoukane tvare (krome Sophie Marceau samozrejme). Ale tim to konci. Holky jsou celkem fajn, ale kluci to moc nezvladaji. Jsou jeden jako druhy (asi vsichni chodi ke stejnemu kadernikovi a pulku filmu vam zabere je od sebe odlisit) a navic dost nudni. Par vtipnych scen tam najdete (nejlepsi je vylet do Londyna), ale zlata zila z toho nekouka. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Lisa Azuelos sa rozhodla natočiť tento film po tom, čo si uvedomila, že filmy založené na živote tínedžerov vo Francúzsku takmer úplne chýbajú. Často videla svoju dcéru chodiť do kina len na americké tínedžerské filmy, alebo horory, ale nič francúzske. (Arsenal83)
  • Christa Theret se objevuje už podruhé v celovečerním filmu jako středoškolačka, kterou sužují problémy s láskou. Předtím si zahrála ve filmu Et toi, t´es sur qui? (claudel)

Reklama

Reklama