Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akio Asakura při své noční projížďce s přáteli po tokijské Shuto Expressway Bayshore Route (což je městský okruh dálničního typu), též zvané Wangan, dojede černé Porsche 911 zvané Black Bird. Pokus o závod s ním ovšem končí fiaskem a Porsche mizí v dáli. To odstartovalo Akiovu touhu po ovládnutí Wanganu. Akio prodá svůj stávající Nissan 300ZX Z31 a koupí vrak Datsunu 240Z, kterému se přezdívá Ďáblovo Zetko. To se svým známým opraví a vyrazí opět na Wangan.
V jednotlivých dílech proběhne řada závodů jak mezi Ďáblovým Zetkem a Black Birdem, tak i s dalšími soupeři. V seriálu je též rozebráno pozadí závodů, úprav aut a mimo jiné i příběh Zetka z minulosti. (TrinomCZ)

(více)

Recenze (2)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Mladý fracek valící se městem dvousetkilometrovou rychlostí si myslí, že je středem obdivu a nikdo na něj nemá. Tvůrci tohoto seriálu si to myslí též a též se domnívají, že zplodili anime s pořádnou dávkou adrenalinu, napětí, tajemna a dokonce psychologie. V reálu jde ale spíše o havárii, která se točí jen kol kol a obdivu k jedné vytuněné káře. Silná *. Viděny díly 1-14. ()

Echelon1 

všechny recenze uživatele

Lighs and Any More...Má niekto chuť na nočný výlet autom? Bál som sa, že som príliš „indoktrinovaný“ kultom Initial D so a myslel som, že diaľničné jazdy nebudú mať po super driftoch a strhujúcich jazdách v horách príliš čo ponúknuť. V takýchto chvíľach som rád, že sa mýlim. Síce samozrejme nemôžete čakať, že budú nejaké akčné, ale udržujú záujem diváka očakávaním, čo sa bude diať v ďalšom momente. Seriál dokáže ťažiť zo svojej skvelej atmosféry, podtrhnutej zaujímavým soundtrackom, a štipky mystickosti. V tomto ohľade to platí hlavne pre prvú štvrtinu, potom je to už len o snahe tuningu a snahe byť najrýchlejší. Nedostávame len JDM autá, ale i klasiky ako Porsche 964 (jeho šoféra dokonca dabuje dablér Takumiho) či jedno z najkrajších Ferrari všetkých čias: Testarossa. Akurát, dej by niekedy mohol odsýpať o niečo rýchlejšie, ak sa nepáli benzín, tak sa divák niekedy solídne nudí. Wangan je v podstate séria kapitol, alebo výstižnejšie povedané - minipríbehov. Až na niekoľko postáv sa vždy nejaké objavia, ukáže sa ich príbeh, potunia, zazávodia si, ich príbeh sa ukončí a po pár dieloch „zo scény“ odchádzajú. Som za Wangan Midight veľmi rád, určite budem naň spomínať nostalgicky. pretože anime s autokulutúrou prakticky neexistujú, i keď rôznych máng čo som sa mrkol na nete je viacero. Nechápem, čo tvorcom bráni spraviť anime z takého Zero Angel (dievča + WRX STi? SHUT UP AND TAKE MY MONEY!) alebo Over Rev (z čoho údajne aj malo vzniknúť anime...nanešťastie len malo). ()

Reklama

Reklama