Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lee Leander (Barbara Stanwyck) zatknou před Štědrým dnem za krádež. Jde o její třetí přečin. Žalobci Johnu Sargentovi (Fred MacMurray) se podaří případ odročit na dobu po Vánocích, kdy nejsou porotci tak shovívaví. Ale z lítosti jí zařídí propuštění na kauci a po menších trampotách nakonec spolu s ní skončí na venkově u své matky, kde stráví Vánoce. Obklopeni milující rodinou se do sebe zamilují a nastává problém – co s blížícím se soudem? (IQ Tiqe)

(více)

Recenze (16)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Spíš melodrama než komedie, ale s dvojkou Stanwyck - MacMurray (čtyři roky před Pojistkou smrti) a podle scénáře Prestona Sturgese to šlape jako hodinky. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Pravda je prostá. Náramek byl odnesen během přechodné ztráty kontroly nad svou osobou známé jako schizofrenie, ale lidově označované jako hypnóza.“ Ze spolupráce dvojice Leisen-Sturges jsem viděl již Jejího milionáře a některé společné znaky jsem pociťoval i u tohoto filmu, ačkoliv Remeber the Night rozhodně nebylo tak bláznivé, těch vtípků bylo asi také méně, na druhou stranu chyběly i ty vyloženě hluché. Ústřední pár byl vybrán každopádně dobře, chemie funguje jak má (čehož Wilder využil i v pozdější Pojistce smrti), a Stanwyck je neodolatelná (když trousí ironické poznámky, tlačí krávu blíž k dojiči, prokazuje orientační nesmysl či se zrovna snaží narvat do korzetu). Remember the Night je velmi příjemná a úsměvná komedie (ačkoliv přívlastek „vánoční“ mi zrovna u tohoto snímku přijde dost zaměnitelný), která mě ovšem zanechala trošku rozpačitého z konce, který bych u filmu podobného ražení příliš nečekal. Celkově to budou slušné 4*. „Ano, prosím?“ - „Je šéf doma?“ - „Je tu, ale není doma.“ ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Výborná vianočná romantická komédia s pomerne prekvapujúcim koncom (i keď vzhľadom na Kód to až také prekvapujúce nie je) s fantastickým námetom a skvelým duom Stanwyck/MacMurray. Prečo toto nemá poriadny remake? ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Krásná a hodně příjemná vánoční romance s neméně krásnou Barbarou Stanwyck s nádherným hlasem, která si s Fredem MacMurrayem opět dobře sedla. Příběh má jednoduchost, naivitu i hloubku. Vytknul bych mu snad jen lehce nejasný konec a teatrální ohajobu na začátku. # [viděno: monitor, sluchátka, EN] # příběh 8 | hudba 6 | humor 3 | akce 0 | napětí 1 | pustil bych si znvou 8 ()

classic 

všechny recenze uživatele

Barbaru Stanwyck by som vzal domov na Vianoce,Veľkú noc,letné prázdniny,jesenné,zimné,polročné,ale bola by u nás varená-pečená.Samozrejme myslím to obrazne,ale nepamätám si,ktorá osobnosť strieborného plátna si ma takto získala ako Stanwyck.Žena s neuveriteľným šarmom,postavou,vizážou,vystupovaním,sexappealom,hlasom,táto žena si ma omotala okolo prstu,kde po nej túžim,ale len cez filmové plátno.Preboha,ja sa zbláznim! Lee Leander je kleptomanka a hypochonder,ktorá tesne pred Vianocami ukradne šperk zo zlatníctva,čapnú ju a teraz čelí dôkladnému obvineniu,ktoré by ju poslalo do chládku,žalobca John Sargent navrhne,aby sa počkalo,keď bude po sviatkoch,vtedy by sa pokračovalo...Kaucia za Lee činí 5000$,ktoré si John požičia,zloží za ňu kauciu,no Lee nemá kde ostať,tak John vymyslí,že pôjdu k nemu na sviatky,kde žije jeho mama a teta...Klasicky sa do seba zamilujú,Hm...Ale súd sa blíži...WHAT NEXT?Kto by sa do nej nezamiloval,že? Keď v živote stretávam rôzne ženy,tak viem,ktorá je čo zač,či je sliepka,sliepok je všade navôkol extrémne veľa,môže sa na začiatku zdať,že Lee je taká sliepočka,ktorá toho v živote veľa nedokázala,trpí komplexami menejcennosti,tak musí kradnúť a potom ide do záložne speňažiť lup.Ale,ak v živote natrafí na človeka,ktorý je vlastne známy odjakživa,všade sú ľudia,ktorí k sebe patria,len bohužiaľ o tom nevedia,až keď sa stretnú úplne za iných okolností,tak nevedia ako sa k sebe zblížia čoraz viac a sledovať STANWYCK,ako sa postupne mení,je fascinujúce.Táto herečka má to,čo veľa iných nemá,to musí zistiť každý sám,ako to myslím... ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Mám docela ráda netradiční konce, ale tady, u romantické vánoční komedie, mě závěr až tak nepotěšil. Ta zbývající většina filmu ovšem ano, Barbara Stanwyck byla opravdu roztomilá a s Fredem MacMurrayem tvořili velmi zábavnou dvojku. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Pohodová vánoční komedie o žalobci, který se zamiloval do obžalované a dokonce jí shodou různých náhod dovezl na vánoce ukázat i mámě. V hlavních rolích super Stanwycková a MacMurray. Přestože příběh byl celkově jednoduchý a docela předvídatelný, tak některé scény byly opravdu pětihvězdičkové - třeba úvodní řeč obhájce-herce anebo úprk hlavních představitelů z kanceláře vesnického soudce. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Barbara Stanwyck je jako vždy okouzlující a postava napravené zlodějky působí díky jejímu citlivému a na svou dobu velice civilnímu herectví přesvědčivě. Přirozeně tak vyznívá i na romantickou komedii nečekaný závěr. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická ne až tak komedie s výborně se doplňující ústřední dvojicí. Barbara Stanwyck je opět okouzlující, jako jednu z mála hereček té doby bych ani nemrkl, kdybych jí viděl v současném filmu. Je to díky jejímu uvolněnému střízlivě civilnímu projevu, na tu dobu ne až tak běžnému. Navíc už tenkrát to byla šmrncovní moderní, vtipná, inteligentní a sexy baba. Ta by se rozhodně neztratila ani dnes. Film jako takový je solidní náladovka, příjemně strávený čas v příjemné společnosti. Ale Vánoce v Connecticutu se mi líbily přeci jen víc. ()

Chegi 

všechny recenze uživatele

Netradiční a otevřený konec mi ze začátku hodně vadil. Nakonec ale musím uznat, že právě ten činí film zajímavým, a tím spíše si ho zapamatujete. Rád bych se dočkal toho, že místo Prince a Večernice, či Anděla na horách uvidím v TV Remember the Night, Bishop´s Wife, nebo třeba Christmas in Connecticut. (PS: Toto je mé již 1111 hodnocení) ()

Huguette 

všechny recenze uživatele

Krásné, miloučké, spíš než salvy smíchu, vyvolává tento film vřelý usměv. Beulah Bondi a Elizabeth Patterson, jsou naprosto kouzelné a Barbara Stanwyck (souhlas s IQ Tiqe) má fascinující hlas a neskutečný sex-appeal. Vše jedním slovem: Příjemné. ()

Atron 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od některých hodnocení pro mě otevřený konec znamená bodík navíc. Nemusí snad být vždycky hollywoodský happyend... ()

Reklama

Reklama