Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lee Leander (Barbara Stanwyck) zatknou před Štědrým dnem za krádež. Jde o její třetí přečin. Žalobci Johnu Sargentovi (Fred MacMurray) se podaří případ odročit na dobu po Vánocích, kdy nejsou porotci tak shovívaví. Ale z lítosti jí zařídí propuštění na kauci a po menších trampotách nakonec spolu s ní skončí na venkově u své matky, kde stráví Vánoce. Obklopeni milující rodinou se do sebe zamilují a nastává problém – co s blížícím se soudem? (IQ Tiqe)

(více)

Recenze (16)

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická ne až tak komedie s výborně se doplňující ústřední dvojicí. Barbara Stanwyck je opět okouzlující, jako jednu z mála hereček té doby bych ani nemrkl, kdybych jí viděl v současném filmu. Je to díky jejímu uvolněnému střízlivě civilnímu projevu, na tu dobu ne až tak běžnému. Navíc už tenkrát to byla šmrncovní moderní, vtipná, inteligentní a sexy baba. Ta by se rozhodně neztratila ani dnes. Film jako takový je solidní náladovka, příjemně strávený čas v příjemné společnosti. Ale Vánoce v Connecticutu se mi líbily přeci jen víc. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Pravda je prostá. Náramek byl odnesen během přechodné ztráty kontroly nad svou osobou známé jako schizofrenie, ale lidově označované jako hypnóza.“ Ze spolupráce dvojice Leisen-Sturges jsem viděl již Jejího milionáře a některé společné znaky jsem pociťoval i u tohoto filmu, ačkoliv Remeber the Night rozhodně nebylo tak bláznivé, těch vtípků bylo asi také méně, na druhou stranu chyběly i ty vyloženě hluché. Ústřední pár byl vybrán každopádně dobře, chemie funguje jak má (čehož Wilder využil i v pozdější Pojistce smrti), a Stanwyck je neodolatelná (když trousí ironické poznámky, tlačí krávu blíž k dojiči, prokazuje orientační nesmysl či se zrovna snaží narvat do korzetu). Remember the Night je velmi příjemná a úsměvná komedie (ačkoliv přívlastek „vánoční“ mi zrovna u tohoto snímku přijde dost zaměnitelný), která mě ovšem zanechala trošku rozpačitého z konce, který bych u filmu podobného ražení příliš nečekal. Celkově to budou slušné 4*. „Ano, prosím?“ - „Je šéf doma?“ - „Je tu, ale není doma.“ ()

Reklama

Chegi 

všechny recenze uživatele

Netradiční a otevřený konec mi ze začátku hodně vadil. Nakonec ale musím uznat, že právě ten činí film zajímavým, a tím spíše si ho zapamatujete. Rád bych se dočkal toho, že místo Prince a Večernice, či Anděla na horách uvidím v TV Remember the Night, Bishop´s Wife, nebo třeba Christmas in Connecticut. (PS: Toto je mé již 1111 hodnocení) ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Krásná a hodně příjemná vánoční romance s neméně krásnou Barbarou Stanwyck s nádherným hlasem, která si s Fredem MacMurrayem opět dobře sedla. Příběh má jednoduchost, naivitu i hloubku. Vytknul bych mu snad jen lehce nejasný konec a teatrální ohajobu na začátku. # [viděno: monitor, sluchátka, EN] # příběh 8 | hudba 6 | humor 3 | akce 0 | napětí 1 | pustil bych si znvou 8 ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Pohodová vánoční komedie o žalobci, který se zamiloval do obžalované a dokonce jí shodou různých náhod dovezl na vánoce ukázat i mámě. V hlavních rolích super Stanwycková a MacMurray. Přestože příběh byl celkově jednoduchý a docela předvídatelný, tak některé scény byly opravdu pětihvězdičkové - třeba úvodní řeč obhájce-herce anebo úprk hlavních představitelů z kanceláře vesnického soudce. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (1)

  • Věta "Quick, Watson, the needle!", neboli "Rychle, Watsone, jehlu", je citát Sherlocka Holmese (Ian Richardson) použitý o rok dříve ve filmu Pes baskervislký (1983). Autor Sherlocka Holmese A. C. Doyle byl závislý na kokainu a tuto vlastnost přiřkl i svému hrdinovi. (IQ Tiqe)

Reklama

Reklama