Reklama

Reklama

Dívka z Monaka

  • Francie La Fille de Monaco (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bertrand, špičkový advokát s kultivovaným a vznešeným projevem, přijíždí do Monaka obhajovat sedmdesátiletou vražedkyni. Její syn se obává pomsty a najme Bertrandovi tělesného strážce Christopha. Ačkoliv jsou tito muži velmi rozdílní v mnoha ohledech, vytvoří se mezi nimi téměř přátelské pouto. Oba muže navíc spojuje milostný románek s Audrey, televizní hlasatelkou počasí, která vyzařuje kolem sebe až příliš erotické energie. Audrey zamotá Bertrandovi hlavu natolik, že začne ztrácet půdu pod nohama a úspěch v jeho kauze může být výrazně ohrožen. (claudel)

(více)

Recenze (7)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Film, jehož dopad na mě byl přímo zdrcující. Suverénnější entrée na stříbrné plátno jsem nezažil - nejenže na něj Louise Bourgoin doslova vtrhla s odzbrojující razancí, ona ho zcela ovládla a strhla veškerou pozornost jen a jen na sebe. Celý ten film je prostoupen neuvěřitelnou energií této francouzské krásky, která si na svou první roli počkala až do 27 let - a díkybohu za to, že se nakonec dala na herectví, chce se mi dodat. Jsem zcela okouzlen a polapen do jejích tenat. Při sledování jsem se neubránil srovnání s klasickým snímkem z 30. let Modrý anděl, který podobně jako "Dívka z Monaka" zpracovává námět o nerovném milostném vztahu dvojice, jejíž asymetrie žene jeho mužskou polovičku nakonec do záhuby. Ačkoli jsou oba snímky zcela rozdílné jazykem, dobou i místem, oba lze považovat za vynikající variaci námětu o mužích, které osudová žena přivedla na samé dno. Pozoruhodná smířenost, s níž postava Bertranda přijala v závěru svůj úděl, je pro mě důvodem, proč jsem v úvodu svého komentáře hovořil o zdrcujícím dopadu po nájezdu závěrečných titulků. Mimořádně sevřená kompozice snímku a jeho vpravdě nečekaný závěr mě nutí k úvahám o tom, jak je v to našem životě se splácením našich hříchů, a zda se nám skutečně každý náš čin dříve či později vrátí. Kdo to ví, odpoví... ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Na Francouze fakt mimořádně rozpačitý. Děsně unylej úvod pro jistotu následovala fatální nerozhodnost nad tím, co že se to vlastně točí. Tragédie? Nějakej pokus o moderní baladu? Hořká komedie? No, ani jedno, a od každýho spíš míň než víc. Například vážný scény jsou jedna velká křeč (zářnej příklad: ta chvilka na záchodech nočního klubu), takřka nonstop; a nešikovně maskovaná pointa taky nebyla žádná bomba. Ale Louise permanentně v minisukni a někdy ani v ní ne ... to byla každopádně fantazie. Bravurní debut - právě její všeprostupující temperament a pozitivní energie mě jakž takž držely na nohou. (Výměnou za to mi byl docela protivnej sám hlavní hrdina). ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Trochu zmatený film, který se neumí žánrově zařadit. Nicméně Fabrice Luchini se svojí bezkonkurenční francouzštinou, jemuž lze krásně rozumět každé slovo, dokáže utáhnout většinu komických scén a Roschdy Zem mu vydatně kryje záda. Louise Bourgoin musí nějak začínat a vypadá to, že bude trvat dlouho, než se jí podaří ze škatulky vydrápat. Anne Fontaine mě zatím příliš nepřesvědčila. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsi ukecany film s  kopou krcovitych scen, ktore som hercom neveril. Pribeh je neskutocne tuctovy, herci su tuctovi a dialogy detto. Anne Fontaine ako reziserka by takymto priemerom v zivote neprerazila   50 % ()

ddf76 

všechny recenze uživatele

Dalsi film o jednom milostnem trojuhelniku s velmi dobrou ustredni trojici. Zadna premrstena stopaz a velmi dobre herecke vykony zdobi tento film, jako oddechovy film v pohode. (Louise Bourgoin je skvela baba :) ). ()

dzivetka 

všechny recenze uživatele

Lehká komedie s banální zápletkou, která je-ve srovnání se svými četnými americkými kolegyněmi-opravdu vkusná. Francouzi komedie prostě umějí, to mi nikdo nevymluví. Všechno navíc v kulisách půvabného Monaka. Dobré to bylo :) ("Tys s ní spal?" - "Tak trošku!" :D ) ()

Reklama

Reklama