Reklama

Reklama

Vánoční zázrak

  • Velká Británie The Christmas Miracle of Jonathan Toomey (více)

Obsahy(1)

Vánoce jsou vždy výjimečný čas. Rozdávají se dárky a všichni mají k sobě blíž. Když zklamaný chlapec ztratil zděděný dřevěný betlém, který ho spojoval s mrtvým otcem, jeho vystrašená matka přesvědčí osamělého vznětlivého řezbáře, aby mu vyrobil náhradu, a dovolí svému synovi, aby mu s prací pomáhal. Jejich počínání přivede jejich vztah do nečekané roviny, jelikož mladý klient má větší a složitější nároky na řezbářovy schopnosti, a když nastanou Vánoce, všichni tři se snaží zaplašit bolestivé vzpomínky a neštěstí. (TV Barrandov)

(více)

Recenze (18)

Tipko 

všechny recenze uživatele

Dojemný vianočný príbeh o chlapcovi, ktorý po smrti otca, stratil ešte aj pamiatku na spoločné rodinné chvíle cez Vianoce - figúrky z betlehema. Chce si preto k nastávajúcim Vianociam zaobstarať nové figúrky u tichého rezbára, pána Tumiho. Príchod chlapca a čas Vianoc dokázali zmeniť taktiež smútok tohto rezbára, ktorému kedysi zomrela žena aj dieťa. Vo filme som napriek pozitívam vnímal i negatíva v podobe profanizácie nedele – dňa Pánovho a v závere scénu s istou poverou. Inak fajn. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Takový vánoční nevánoční film, který příliš nenavodí tu správnou sváteční atmosféru, každopádně začátkem prosince to ani tolik nevadí. Z příběhu se dalo vytěžit daleko víc ( myslím především ze vztahu smutného řezbáře a chlapce) ; čekala jsem, že je stmelí ztráta blízkého člověka nebo že se alespoň vysvětlí, co se stalo řezbářově rodině. Ale ani jedno se nestalo, nehledě na to, že ze smutného Toomeyho se stal veselý Toomey v podstatě ze dne na den, což působí trochu nedůvěryhodně. I tak jsem byla chvílemi dojatá, atmosféra dřívější doby byla příjemná a působí jako příjemné "osvěžení" oproti ostatním "vánočním filmům". Pokud se Vám tenhle film líbil, určitě doporučuji podívat se na Legendu o Vánocích, která má podobnou atmosféru, ale je mnohem lepší a vánočnější. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

V nelehkém čase, kdy někomu z nás umře jeden z rodičů, zažíváme zajisté bolestnou ztrátu, ať jsme děti či dospělí. Hlavní hrdina tohoto příběhu Thomas se musí se ztrátou otce vyrovnat už ve svých zhruba 10 letech. A aby toho nebylo málo, Thomasova matka je nucena prodat dům a odstěhovat se i se synkem na farmu mimo město. Vypadá to, že neštěstí je dovršeno tím, že Thomas ztratil betlém tvořený ručně vyřezávanými dřevěnými figurky, který byl vzpomínkou na jeho Vánoce s otcem. Ovšem právě tato ztráta ho přivede k mrzoutskému místnímu řezbáři, který mu vyrobí nový betlém a chlapec se od něj mnoho naučí a vypomohou si navzájem. Tohle je úžasná sonda do života dvou rozbolavělých lidských duší na pozadí Vánoc. Jak řezbář, tak malý Thomas snad nemohou být více odlišní, ale právě v jejich odlišnosti je až překvapivě mnoho souznění a vzájemného pochopení, což dává filmu ohromný náboj. Film nabízí strhující příběh, který si plyne v pomalém tempu, ale přitom dokáže z diváka vymáčknout i slzu dojetí ve chvíli, kdy řezbář začne tvořit figurku Panny Marie a Ježíška. Tohle byl jeden z těch filmů, kde vánoční atmosféra není téměř žádná, ale zároveň film nabízí emoce, které k Vánocům patří, a tím je zvláštní a výjimečný. Rozhodně se jedná o nadprůměrný snímek, kterému uděluji čtyři hvězdy. ()

Šuplík 

všechny recenze uživatele

Konečne niečo ľudské. Už sa hodila zmena od tých všemožných aj všenemožných zhovadilých prkotín, čo som videl v posledných dňoch. Na druhej strane, dalo sa pri nich parádne vyspať, keď už začali príliš dojímať. Ohľadom tohoto filmíku mi niečo hovorí, že scéna, ako Saoirse vychádza z (katolíckeho?) kostola a zapája sa do všeobecnej guľovačky, sa ešte stane pamätnou, hehe. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

I podivínský morous může být člověk se zlatým srdcem. Navíc, když lidé neznají jeho životní příběh a drastickou ztrátu. Příběh o chlapci, jemuž zemřel ve válce otec a jeho matce, která se snaží jeho ztrátu vynahradit a alespoň trochu zmírnit jeho bolest. Pěkný film, který navodí příjemnou atmosféru Vánoc. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama