Reklama

Reklama

Pontypool

  • Kanada Pontypool (více)
Trailer

VOD (1)

Psychologický thriller, v němž smrtící virus prostupuje městečkem v Ontariu. (Filmbox)

Recenze (211)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Pontypool je zase ta stará pohádka, jak hrstku lidí ohrožuje banda zdivočelých nemrtvých. Co jí vytahuje z šedi, je Stephen McHattie. Jeho hlas a charisma je jak vábnička, šla bych za ním s partou zimbíků v jednom šiku. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Nudné jako vysílání Českého rozhlasu 3, kterému nebožtíci sežrali všechny zpravodaje. A ne, že by to před tím za něco stálo! Nevím, jestli by mě ale diskuze s posluchači o sklízení čaje ve východním Azerbájdžánu nechytla víc. Nenecháte li se deflorovat orgastickým hlasem fešáckého moderátora, sledujete jen další unylý den v krachujícím rádiu. Jako horor ovšem film nezklamal. Slova jako hrozné, strašné a příšerné se mi honily hlavou celou projekci! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nebál bych se Pontypool označit za nejukecanější horor, co jsem v životě viděl. A vzhledem k námětu mu takové označení i docela sluší. Každopádně těm, kteří opravdu perfektně neovládají angličtinu, doporučuju podle vlastní neblahé zkušenosti počkat, dokud nějaký nebožák neudělá titulky (dost si zamaká, aby to dávalo smysl). Já si pak s nima musím dát repete. Ale ač jsem se místy v hovorech postav ztrácel, musím říct, že se mi Pontypool líbil. Je to v podstatě zombíkárna, v níž samotné zombíky ale skoro neuvidíte, neboť se děj celou dobu odehrává v relativně bezpečném uzavřeném prostoru. A kupodivu to funguje, napětí se většinu stopáže opravdu daří vytvářet. Může za to hlavně neokoukaný, originální námět a nezvyklost jeho scenáristického zpracování. Po španělském REC je tohle zcela určitě nejčerstější závan originality do zombiehororu za hodně dlouhé roky - vlastně je to koncept RECu obrácený totálně naruby. Horror movie of the year ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

V době, kdy je divák nucen se přehrabovat ve scénáristickém hnojišti, přijde mu vhod cokoliv, co byť mírně zavání originalitou, a pokud s tím vyrukují tvůrci hororů, překvapení se násobí. Pontypool táhne jedna myšlenka (bohužel suverénně vyžvaněná snad všude, kam se člověk podívá), která je rozvíjena z omezené pozice tří herců a tří místností. Víceméně to táhne charismatický Stephen McHattie, ale to stupňované napětí válí diváka až do samotného závěru. Ta ‚léčba‘ je diskutabilní, stejně jako potitulková sekvence. Každopádně, Orson Welles se svým slavným rádiovým ‚vtipem‘ by měl jistě radost. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Něco se stane. Něco velikého. Ale vždycky se přece něco stane..... Velmi zvláštní a zajímavej film, hlavně však herecký koncert S.McHattie. Vyzdvihuji taktéž zvukovou stránku, přestože se film odehrává převážně v rádiu – je (překvapivě) co poslouchat! Hororová rozhlasová hra? Divadelní hra? Vše by se z Pontypoolu dalo vytvořit. Jednoduché (?) nejen slovní napětí a hledání slova, které dokáže zabít slovo. Originální?! Pravdivé, protože hodně lidí nerozumí druhým. Jestli máte stejný pocit po přečtení tohoto komentáře, alespoň nebudete infikováni. P.S.: Nezapomeňte vydržet do úplného konce titulků!! PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** Víte že? Přes to všechno co se v Pontypoolu stalo, zůstává stále vhodným místem – třeba pro…? ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejukecanější horor všech dob bezpochybně! Nápad a originalita určitě skvělá!.. Ale filmům kde se jen kecá, blábolí nic se neděje se opravdu vyhybám.. Naštěstí jsem se až tak nenudil, místy to mělo slušnou atmosféru takže dávám Za Nadhodnocené 3:) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Kill is Kiss, Kill is Kiss, Kill is Kiss...“ Fakt veľmi netradičná rádiová zombíčina, kde sa nákaza prenáša slovami (!). Strašne veľa tomu dáva démonický výkon Stephena McHattieho v hlavnej úlohe rozhlasového moderátora, ktorý je s pár kolegami v noci zavretý v zasneženom štúdiu a pokúša sa vyrovnať s pekelnou situáciou „tom vonku“. Asi je to v kombinácii s hororovým žánrom dosť zvláštne použitie, ale ide o veľmi príjemný a sympatický horor, v ktorom paradoxne čím menej sa toho deje, tým lepšie. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Napad je perfektni. Z lidi se stava neco jako zombici neustale opakujici slova, protoze urcita slova jsou sama o sobe nakazou. Lidi furt neco drmoli, mlati se do hlav a poziraj se. Jenze je tu jeden problem. Prvni tretinu se jeste nic nedeje a seznamujem se s postavama a je to vicemene takovy normalni rano moderatora radia, pricemz ale Stephen McHattie je naprostej borec, takze jen kuli nemu jsem neusnul. Druha tretina uz je lepsi, ale u ty je zase jinej problem, z radia a telefonu prichazej zpravy, ze po meste vypukaj nepokoje, lidi se poziraj, budovy vybuchujou, jenze vy z toho nic nevydite a ja si pripadal, jak kdyby mi nekdo popisoval nejakej masakr, u kteryho jsem chybel. Nastesti pak prijde treti tretina filmu a to uz se do radia nahrnou "zombici", chytne to spravne napinavou atmosferu a posledni pulhodinku jsem si proste uzil. Proste 3* za originalitu a McHattieho, bohuzel to ostatni nestoji moc za pozornost. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Napadá mě hned několik stylových úvodů, ale ani jeden by se neobešel bez spoilerování. Tak nic:) Jedná se o mysteriózní horor z prostředí rádiové stanice. PONTYPOOL určitě stojí za vidění, originalita (snad) beze všeho. Ale kam se poděla působivost? Dokud divák ví úplný hovno a ani netuší, tak je to dobrý, ale jakmile má jít do tuhého, místo děsu a vystupňování přijde komedie a ta to zabije. Přesto opakuju, stojí za vidění, může vás to ohromit stejně jako otrávit. Já jsem asi tak přesně na pomezí. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo něco! Hrstka herců, jedna budova jedné rádiové stanice, podivná a nesmyslná hlášení, nesmyslné věty a řeči lidí v telefonech i přímo na stanici ... všudypřítomné nebezpečí, kdy se "pomatení" stávají vlastně takovými agresivními zombies... Geniální nápad zde vše naprosto s přehledem vyzvedává stejně jako herecké výkony a člověk má chvílemi opravdu strach či hodně nepříjemné pocity ... Totální psycho, prostě maximálně na hlavu ... Film, po kterém se budete cítit jako po exkurzi zastaralé psychiatrické léčebny ... Výborný horror!! ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Těžké rozhodování mezi 3 a 4 hvězdičkama. Tohle rozhodně není zombie film, s kterým jsem na začátku počítal. Dokud se "slovně nakažení" nedostanou ke studiu, film je téměř dokonalý. Tolik napětí jsem při pouhém rádiovém poslechu nezažil. Mazzy je skvělá postava, která udělá tenhle film v první polovině. Problém vidím až v druhé půlce, kde už chybí napětí a kde nemoc vidíme na vlastní oči. Musím se přiznat, že mi film občas nedával smysl, příklady neuvedu, protože by to byly vesměs spoilery, jak prase. Za první polovinu musím dát čtyry, za druhou už jen dvě. V součtu jsou to solidní tři hvězdy a 60% 12.01. 2010 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ukázka toho, že originalita není samospásná. Myšlenka tohohle hororu je skutečně velmi zajímavá, ale rozpracovaná je nedostatečně. To je velká škoda. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělej horor, kterej hned od úvodních minut nabírá perfektní atmosféru a dokáže jí skoro po celou dobu stupňovat a přitom si vystačí v první polovině vesměs jen s dialogy a po celou dobu s jednim malým interiérem rádia. A i když pointa odhalená někdy ve 3/4 mi taky úplně nesedla, tak mi to rozhodně nějak extra radost nezkazilo, navíc Stephen McHattie má úžasnej hlas, jeho bych mohl poslouchat furt. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Hodně netradičně pojaté, ale o to sugestivnější. V množství zombie a survival záležitostí, kdy je často sázeno na explicitnost, působí Pontypool velmi osvěžujícím dojmem. Největší doménou je bezesporu stísněná atmosféra, přičemž hlavní roli hraje téměř celý film divákova představivost. Je vidět, že i s minimem herců a lokací lze natočit kvalitní film, jehož bravurní scénář by si zasloužil přetavit do rozhlasové hry. "Sydney Briar is alive." ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Let´s make radio! Originální nízkorozpočtový thriller ukecaný jak venezuelská šlapka, které nechtějí zaplatit. Stará se především lehce sebestředný moderátor Grant Mazzy (McHattie), jehož hlas si dovedu představit v reklamě na "čerstvou voňavou praženou kávu, jejíž aroma zažije s vaším nosním chřípím nezapomenutelné rendezvous" či ještě lépe, jak na klinice reprodukční medicíny neposkvrněně oplodňuje ženy s podvázanými vaječníky. Není divu, že i eskadra mumlajících zombie by za tím voicem šla Pontypoolu kraj.. Nemohu se však zbavit dojmu, že by mystifikační rozhlasová hra o stejném námětu i obsazení zapůsobila mnohem silněji. Taková malá Válka světů z Ontaria, slova pronášená jen do éteru a fantazie pracující na plné obrátky. Zavřete oči, nachystejte papír s fixem na psaní krátkých vzkazů a bedlivě poslouchejte. Nákaza se šíří… ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Skvelý nápad na úkor zombie filmov, ktorý ale v závere prekonal pointou svoj obsah, a tak sa jemne vyškriabal aj k štvrtej hviezdičke, ktorá mu odo mňa právom patrí. Možno spočiatku trošku trvalo, kým som sa naladil na Mazzyho vlnovú dĺžku, ale potom už zábava pokračovala až do konca. Niečo podobné, nezávislé sa Kanaďanom podarilo pred dvoma rokmi s filmom 'Fido', ktorý podobne ako tento disponoval s minimálnym rozpočtom, ale v tomto filme bolo cítiť, že každý dolár bol investovaný rozumne a efektívne. 75%. ()

Reklama

Reklama