Reklama

Reklama

Recenze (13)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zdařilý kousek, který otevírá báječná záhrobní scéna - noc, mlha, hřbitov, kříže, otevřený hrob se ženou, jíž na hlavu vykukující ze zěmě míří ostrý rýč... Velmi dobrá kamera, příjemná atmosféra a vhodně zvolená hudba. Speciální efekty jsou kvalitní - mrtvoly se rozpadají, červi se mrskají, krev stříká a puška, hák i motorovka se činí. Zpracování mi připomnělo zfilmované povídky podle E.A.Poa od R.Cormana, náladou pak blízké italským horrorům 70.let. Možná i mírná inspirace Gerardovou hrou od Kinga. Vyrovnat se se ztrátou blízkého není jednoduché, pokud si ale před tím prožijete to, co jedna z žen snímku, pak máte na zbláznění nárok. Labyrint chodeb, modré příšeří, mlha, řetězy (čekal jsem cenobity v čele s Pinheadem) a ječící motorovka....měl jsem štěstí na technicky velmi kvalitní verzi a to se počítá. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Fíha, marně se snažím vybavit, zda jsem už viděl nějaký Nizozemský horror. O Necrophobii se nedá říct, že je vyložené špatná ani že je fakt dobrá. V téhle polaritě nefunguje. Je zajímavá a zvláštní. Má několik vyloženě dobrých scén (třeba hned prolínací titulková a několik dalších ve filmu - nerad bych spoileroval, ale sklepení je fajn), má ale i několik nezajímavých a nudných. Obecně však z Necrophobie zůstává dobrý pocit. Může za to jednak velmi střízlivá stopáž (i vzhledme k levnějšímu provedení díky za ni), tak i zajímavá tématika (až jsem si občas říkal, zda si tvůrci nespletli název, respektive to zásadní slovo, kterým chtěli svůj příběh pojmenovat. Film nakonec zajímavý jak z psychologické stránky, tak i ze stránky zpracování. 3.5* ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Atmosférický, psychologický snímek, u kteréhosi notnou dávku krátké stopáže nejste ale vůbec jistí, o co vlastně jde. Filmu se ale musí nechat, že je natočen se zručností, která zastírá, že nebylo dostatek finančních prostředků. Režisér ví, jak natočit scénu, která je znepokojivá, anebo dokonce i nepříjemně strašidelná. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Kratičký hororový kousek z Holandska, který je svým příběhem poněkud bizarní, ale vlastně proč ne. Už samotné intro na hřbitově mile navnadí, ale jak děj postupuje dále, je zřejmé, že tady půjde o něco hlubšího. A taky že jo. :-) Síla filmu spočívá v jednoduchosti. Režie zdlouhavě nic nevysvětluje a rovnou nám naservíruje prazvláštní příběh o ovdovělém muži, který se vyrovnává se ztrátou své ženy. Film postupem času potemňuje, až dospěje ke zdařilému finále, kdy především scény s motorovou pilou jsou opravdu výborné. Filmu nechybí ani špetka černého humoru („Přeskočíme předehru?“ - „Jen přes mou mrtvolu.“ :-)), navíc jej doprovází povedená muzika, takže to opravdu stojí za to. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Není to sice taková řezničina, v jakou jsem doufal, ale ujeté, perverzní, atmosférické a v závěru i krvavé je to dostatečně. Necrophobia vypráví o muži, jemuž zemře manželka, a on se pokouší se ztrátou vyrovnat. Jednoho dne potká na hřbitově tajemnou ženu, která ho přitahuje, očividně však skrývá velké tajemství. Noc před jejím pozváním na večeři do jejího domu je vdovec varován novinářkou, že ona žena je velmi nebezpečná, z jejího okolí se totiž neustále ztrácejí lidé... Ano, vše vede ke sklepnímu odhalení a masakru, ve kterém bude mít velkého prostoru řetězová pila a spousta mrtvol. Rozhodně doporučuju, i když kvalita zhlédnuté verze byla přímo žalostná. Hladassovi velký díky za titulky. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama